En dat is vijf!

Afgelopen zaterdag ging ik (samen met vriend W) voor de vijfde keer in mijn leven naar mijn ‘vrinden’ van Depeche Mode. En man, man, man wat heb ik toch weer genoten. Vier jaar geleden zag ik ze voor het laatst, dus was het heus de hoogste tijd. Eigenlijk kan ik het logje van toen één op één kopiëren naar hier want het was opnieuw helemaal te gek! Helemaal absoluut fantastisch en geweldig!!! Echt enorm genoten. Door al het gedoe met Mr. T. had ik eigenlijk niet eens zo heel veel zin, ik heb vooral behoefte aan ‘niets’ maar ik ben zo blij dat ik toch gegaan ben.

Het was absoluut een sublieme show met opnieuw een enorm dynamische, onvermoeibare en swingende Dave Gahan. Ook Martin Gore nam een paar nummers voor zijn rekening en naast nieuw materiaal (dat ik gelukkig ook bijna allemaal kende) was er meer dan voldoende ruimte voor oud materiaal. Mocht het je interesseren: hier is de setlist te vinden.  We hadden werkelijk geweldige plekken: op de zittribune recht tegenover het podium en dat vind ik meer dan prima.

De show was geweldig en het beeldmateriaal van sommige nummers fantastisch met een geweldige uitschieter voor ‘In your room‘. Wat een geweldige dans wordt daar opgevoerd. Dat ik niet de enige was die zo genoten heeft bleek niet alleen uit het zeer enthousiaste publiek en een buitengewoon tevreden vriend W die gemiddeld iedere week wel een concert of theatervoorstelling bezoekt, maar ook uit deze twee (1 en 2) recensies.

 

 

 

Ik had ook nog een gaaf filmpje gemaakt van ‘Enjoy the silicence’ maar ik was daar zelf zo enthousiast (en enigszins vals) aan het meezingen dat ik jullie dat zal besparen.

Ben jij een concertganger? Wat is/was je favoriete concert of wie zou je graag ‘ns live willen zien? 

12 gedachten over “En dat is vijf!

 1. Oh, wat leuk! Ik ben niet echt een concertganger. Er zijn niet veel artiesten die ik echt graag live zou willen zien. Paar jaar geleden zijn we naar Peter Gabriel geweest (vriendje is fan) dat was wel leuk maar voor mij niet bijzonder. Ik ben zelf wel jaren achter elkaar naar Night of the Proms geweest en heb veel van mijn favoriete artiesten daarbij gezien. Dat vond ik wel altijd geweldig!

 2. Super dat je toch gegaan bent! Voor mij alweer een tijdje geleden, maar binnenkort naar Beth Hart, waar ik me ook erg op verheug :-).
  Wens je een mooie weekend met hopelijk nog vele nagenietmomenten en hoop dat het met mr. T. steeds beter gaat!

 3. Dat is genieten zeg! Ik ga al jaren niet meer naar concerten, vind de kaartjes te duur en vind weinig meer wat ik écht leuk vind. Ben al bij zóveel geweest waar ik ooit heen wilde. Mijn favoriet? Oei, lastig ik denk het concert van BSB (nostalgie, ik ging erheen toen ik al dik 20 was en wilde er sinds mijn 9de al heen), Westlife en P!NK.

 4. Ik was een concertganger maar sinds ik ziek thuis zit is dit helaas drastisch verminderd. Het kost me dagen om daar van bij te trekken. De meest gedenkwaardige concerten waren die van Michael Jackson en Genesis (niet tegelijkertijd natuurlijk :-)) in de Kuip en 4x Bon Jovi in Ahoy (ik was echt fan). Een paar jaar geleden heb ik ook erg genoten van Queen met Adam Lambert in het Ziggodome. En misschien in oktober naar U2, lijkt me ook geweldig.

 5. Zo af en toe ga ik naar een concert. Mijn absolute top is tot op dit moment Rufus Wainwright met Symfonietta in de Oosterpoort vorig jaar. Neil Diamond heb ik erg mooi gevonden evenals Joe Cocker. Ook Nick en Simon in symfonica in Rosso was leuk en ooit ben ik naar de vrienden van Amstel geweest. Ik zou nog wel eens naar Armin van Buuren willen en Kyteman staat heeeeeeeel erg hoog op mijn verlanglijstje

 6. Ik ben meer van het theater (gisteravond Waardenburg en de Jong met de meisjes van Toren C), geweldig!!!! en onlangs ook Sjaak Bral en in mei gaan we naar Jochem Myjer. En afgelopen november waren we bij Harrie Jekkers, die geldt wel als concert :-)
  En het laatste daarvoor was Lang Lang in de Doelen.

 7. Ik ben geen concertganger. Mijn laatste concert was (volgens mij) David Bowie in het Mec in Maastricht. Ergens richting het eind van de jaren 80…

 8. Nee ik ben afgeknapt op het allereerste concert waar ik heen ging, de Golden EaringS . Het zal aan mij liggen want ik vond het geluid véél te hard, het klonk niet zoals op de LP en dáár bleef ik op wachten. Waarschijnlijk ben ik niet goed genoeg mee te slepen om te horen wat ik denk te horen;-) Bovendien zou ik me mateloos ergeren als er dan publiek mee gaat zingen, dus nee, ik hoor niet thuis in de concertzaal en kan beter een CD of LP opzetten.

 9. Ik heb van alles en nog wat gezien, van klassiek tot pop en van singer-songwriter tot metal. Omdat ik veel festivals heb bezocht is de lijst met bands en artiesten ook erg lang. Uitschieters waren toch wel met mijn ouders, broer en zus naar Rammstein in het Gelredome, lekker hard mee zingen! En 2 (of is het al 3) jaar geleden Simply Red in de Ziggo Dome, ik hoorde en zag ons oude vakantie cassettebandje ineens helemaal live.
  Helaas is het me niet meer gelukt om Prince live te zien :’-(

 10. Ik ga graag . Naar klassiek, jazz en Paul McCartney, Dolly Parton, Runrig en in april naar Hanne Boel (Deense zangeres). Vorig jaar André Rieu en een aantal musicals. Brede interesse dus (als ik maar niet de hele tijd hoef te staan!). In mijn jonge jaren heb ik Louis Armstrong live gezien en gehoord in New York :-)

 11. Nee, ik ben geen concertganger. Vermoedelijk was het in de jaren 80 dat we voor het laatst naar Timi Yuro gingen.

Reacties zijn gesloten.