Knipperlichtrelatie

Echt, ik snap helemaal niet waarom de meeste automobilisten geen betere relatie hebben met hun knipperlicht. Het is niet zo dat ik heel veel kilometers maak, maar als ik die kilometers dan maak, dan valt me telkens opnieuw weer op dat veel medeweggebruikers vinden dat het gebruik van het knipperlicht voor doetjes is. Want hé, waarom zou ik aangeven dat ik rechtsaf ga zodat degene die staat te wachten om de voorrangsweg waarop ik rijd op te rijden ziet dat hij/zij de weg op kan rijden. Neeeeeee, dat doe ik lekker niet. Ik draai af zonder knipperlicht. Vind ik leuk!

Van zoiets word ik dus niet blij. Het is echt niet zo dat het me gruwelijk irriteert, maar zo af en toe, dan moet het er even uit, die opgestapelde, toch wel soort van, frustratie.

Wat ik ook irritant vind in het verkeer is bumperkleven en agressief rijgedrag. En mensen die met hun telefoon bezig zijn in plaats van met het verkeer om zich heen. Ik heb nog nooit mijn telefoon bediend terwijl ik aan het rijden was. Sterker nog, mijn telefoon staat heel vaak op stil. Ook thuis. En het gros van de whatsappgroepen waar ik in zit staat sowieso standaard op dempen.

Wat is jouw grootste ergernis in het verkeer?

14 gedachten over “Knipperlichtrelatie

 1. Onnodig links rijden, invoegen met 70 km per uur, fietsers die hun hand niet uitsteken, automobilisten zonder knipperlicht, door rood rijders, fietsers zonder licht, bumperklevers, snijders. Ik erger me groen en geel in de auto. Vooral omdat ik gewoon vind dat we die regels met z’n allen afgesproken hebben. En ik haat het als mensen zich niet aan afspraken houden.

  Zo. Hèhè. Dat lucht op.

 2. Heb je even? Ik scheld regelmatig een blog vol over die debielen van een fietsers die ik tegenkom. Maar bovenaan staat nog altijd de elektrisch aangedreven bejaarden die de weg over sjezen of ze de enige zijn.

 3. de ergernissen in het verkeer zullen voor iedereen wel ongeveer dezelfde zijn

  maar het voortdurend van rijvak veranderen op een autosnelweg, is er voor mij te veel aan

  groeten

 4. Oké, ik beken!
  In mijn bipolaire leven, gebruikte ik bijna nooit mijn richtingaanwijzer.
  Het getik ervan kwam bij zo hard binnen alsof ik vlak naast een heistelling stond.
  Dus toen stond jij zeker net steeds achter mij? 😜

 5. 1) Bumperklever
  2) Telefoongebruik
  3) Geen knipperlicht
  4) Huftergedrag.
  Ik ben niet heiliger dan de paus, maar in het verkeer gedraag ik me als een dame.
  Het schijnt een soort trend te zijn dat automobilisten geen knipperlicht meer gebruiken. Alsof het zo’n loodzware handeling is!

 6. Het hoort niet meer in de rijopleiding, zeggen man en ik altijd. Zo veel mensen die best netjes rijden maar toch niet meer knipperen?! Raar hoor. Zo moeilijk is het niet. Maar kennelijk niet stoer of zo.

 7. Ik denk dat dit voor iedereen wel dé ergernissen zijn, ik probeer me er niét aan te ergeren maar houd er wél rekening mee dat dit soort dingen gebeuren zodat ik er tijdig op kan anticiperen, scheelt héél veel hartkrampen.

 8. Ik begrijp ook echt niet dat iemand met zijn/haar telefoon bezig kan zijn tijdens het autorijden. Al zou ik het willen, ik kan dat echt niet. En al helemaal niet tijdens het fietsen trouwens.

 9. Ook mijn grootste ergernis ,geen knipperlicht gebruiken. Sta je te wachten als fietser, gaan ze toch de andere kant op… (p.s hoe is het met de man?)

  • Afgelopen maandag bloed- en urineonderzoek gehad, vrijdag afspraak bij specialist. Hij is vorige week begonnen met paar uurtjes per dag werken maar het valt hem nog niet mee. Conditie finaal naar de knoppen.

Reacties zijn gesloten.