Droog

Ik heb de laatste tijd enorm veel last van mijn ogen en dan vooral van mijn linkse oog. Ze waren geïrriteerd en met links zag ik grote delen van de dag erg wazig. Niet fijn dus. Ik dacht dat ik er maar ‘ns mee naar de huisarts moest gaan, maar dat kwam er steeds maar niet van dus ik mag mezelf dan ook wel de vraag stellen hoeveel last ik er echt van had. En toen Mr. T. ook nog ‘in de kreukels lag’ lagen mijn prioriteiten wel elders.

Maar goed, afgelopen dinsdagochtend zat ik op mijn werk en toen was ik het ineens zo beu dat ik meteen de huisarts belde. En hoera ende hoezee, ik kon meteen ‘s middags terecht. Conclusie van de huisarts: droge ogen en dat valt te verhelpen met druppels en zalf. Dus sinds afgelopen dinsdag druppel ik af en toe mijn ogen en doe ik, voordat ik naar bed ga, een lijntje zalf in mijn oog. En verhip. het lijkt erg te helpen. Hoe fijn is dat dan wel niet?

Van de huisarts moet ik druppels en zalf een dikke week gebruiken en mocht het herstel dan blijvend zijn, dan kan ik (vooral) de druppels gewoon blijven gebruiken. Of ik die zalf wil blijven gebruiken weet ik niet want het is wel een heel aparte gewaarwording dat je, zodra dat spul in je oog zit, je dus echt niets meer ziet (en er van lezen in bed ook niets meer komt).

Wat we ook bespraken afgelopen dinsdag was de hele toestand rondom Mr. T. De huisarts vroeg hoe het met hem ging, hoe het met mij ging en met de meiden. Ze zei ook dat ze een dergelijke situatie in hun praktijk eigenlijk nooit meemaken en ze vertelde letterlijk ‘je moet er niet eens aan willen denken wat er gebeurd was als er geen bloed geprikt was’ want dan was het waarschijnlijk heel slecht met Mr. T. afgelopen. Ik had het er ook even met haar over dat het herstel van Mr. T. zo langzaam lijkt te gaan, zijn conditie gaat maar heel langzaam vooruit maar dat is volgens haar erg logisch. Zijn lijf heeft echt een enorme klap gehad, dat realiseren we ons niet misschien voldoende. En conditie ‘komt te voet, maar gaat te paard’ gaat in dit geval zeker op. Het zal zeker nog een boel tijd kosten.

Afgelopen maandag heeft Mr. T. weer bloed moeten laten prikken en urine in moeten leveren en vandaag hebben we een afspraak met de internist om te kijken hoe zijn nieren er op dit moment voorstaan. Hopelijk horen we dan dat alles ‘klaar’ is en dat het nu dus echt een kwestie is van langzaam opbouwen. Wel een beetje boel jammer dat de leidinggevende van Mr. T. al behoorlijk achter hem aan loopt te jagen terwijl Mr. T. duidelijk aangeeft dat hij echt kapot is als hij een paar uurtjes gewerkt heeft (hij is 15 januari begonnen met een paar uur per dag, nu zit hij op circa 5 uur per dag, maar de gemiddelde werkdag van Mr. T. is 10-12 uur dus …). Wat dat betreft hadden we wel op wat meer begrip gerekend. Als het goed is heeft Mr. T. binnenkort een gesprek met de arbo-arts, hopelijk snapt die de ernst van de situatie.

Ik hoop in ieder geval snel hier te kunnen melden dat het met Mr. T. weer een flinke stap vooruit is gegaan wat de specialist betreft en ook dat ik het weer allemaal helder zie.

15 gedachten over “Droog

 1. Goed te lezen dat je echtgenoot stap voor stap herstelt, maar wat voor een baas is dat dat hij ‘m zo afjaagt, en eigenlijk zijn herstel remt, seg.

 2. heb ik ook, maar dan vooral m’n rechteroog, ik heb vidisic carbogel ervoor en dat helpt ook prima.

 3. De werkgever mag blij zijn dat hij al komt. Ik heb denk ik gemist dat hij alweer aan het werk is gegaan. Had ik echt nooit verwacht. Wat niet gaat, gaat niet.
  En dat oog van jou.. vervelend maar gelukkig geen netvliesloslating. Toen ik aan je logje begon dacht ik daar als eerste aan.
  Beterschap voor jullie allebei!

 4. Deze had ik ‘gemist’… Jammer inderdaad dat je op deze manier meer last dan ondersteuning hebt van een werkgever. Ook op dat gebied is nog veel te leren. Conditie opbouwen kost nu eenmaal tijd en herstel gaat nooit in een rechte lijn omhoog…
  Wens mr.T. een voorspoedig herstel verder in ieder geval en hopelijk jij binnenkort geen last meer van je oog!

 5. Je hoort ook nooit eens van ene werkgever die niet zeikt he. Nooit eens iemand die zegt thuisblijven tot je je beter voelt. Veel sterkte nog steeds!

 6. Fijn dat jij in elk geval je oplossing hebt gevonden. Ik voel mee met je man, want wat duurt het allemachtig lang voordat je weer een beetje mens bent na zo’n slijtageslag. Zijn werkgever moet maar snel worden bijgepraat. Kan de arts geen brief naar die man sturen?

 7. Och herkenbaar van verhalen van anderen, zo’n werkgever die loopt te pushen. Heel fijn weekend gewenst! En hopelijk minder droge ogen en een opknappende Mr. T.

 8. Dat had ik ook met die AB voor mijn ogen. Dan moet je wel gaan slapen want ook nog maar iets doen zit er niet in.

  Wat Mr. T betreft: Dat is een veelgehoord iets. Bazen die denken dat iemand er beter aan toe is dan hij/zij er echt aan toe is. Veel mensen hebben niet door hoe snel je conditie helemaal verdwenen kan zijn. Vergelijken het met een lichte griep en denken, och, weekje of twee. Ik hoop dat de arbo-arts Mr T kan helpen.

 9. Gelukkig dat er in ieder geval iets tegen te doen is al zie je dan even helemaal niets.
  Die werkgever begrijp ik echt niet, hij zal Mr. T toch wel kennen als iemand die niet thuis zit voor elk wissewasje. Misschien maar eens de gevolgen van deze ziekte onder de z’n neus houden,in de hoop dat hij dán begrijpt dat hij de handjes dicht mag knijpen dát er al wat uren gewerkt wordt.

 10. Van belang dus dat mr. T. zich niet op te laten jagen en de tijd neemt voor het herstel. Dat kan even duren maar da’s logisch nadat zijn lichaam zo’n opdonder heeft gehad. Maar vervelend is het wel, zo’n ‘jagende’ baas.

  Ondertussen lees ik vol verbazing je oogdruppel verhaal. Heb ik ook! Heb ik ook! Moet me toch eens in de oogdruppelbusiness gaan verdiepen…

 11. Op verschillende blogs lees ik over ‘jagende werkgevers’! Te zot voor woorden Herstellen kan maar 1 keer; het is in ieders belang dat je man weer fit wordt dus ook in die van de werkgever. En daarbij; werkgever kent man toch al langer dus zou moeten weten dat hij een goed arbeids ethos heeft en dus mag rekenen op begrip. Fijn weekend!

 12. Pff, ik snap wel dat de werkgever van Mr. T wilt dat hij zo snel mogelijk weer 100% kan werken, maar een beetje menselijkheid en begrip zou daar nu toch voorrang op mogen krijgen…
  Blij dat op zijn minst jij van je oogkwaaltjes verlost bent! Ik duim dat de resultaten van Mr. T even hoopvol zijn!

 13. Ik hoop met je mee. Maar wat ontzettend vervelend van die werkgever. Die zou blij moeten zijn met die vijf uur. Dat vind ik trouwens al best veel.

 14. Ik gebruik zelf ook zalf tegen droge ogen en dat werkt echt goed. Dat je 5 minuten niets meer ziet nadat je zalf in je ogen hebt gedaan herken ik maar ik ben het ondertussen gewend.
  Ontzettend naar dat de werkgever van je echtgenoot zo achter hem aan aan het jagen is. Ik duim voor je dat hij een begrijpende arbo-arts treft. Fijne weekend!

Reacties zijn gesloten.