Geen widgets gevonden in de zijbalk

Nou, misschien net niet ‘one in a million’ maar toch wel bijna. Feit is dat in 2016 31 mensen besmet raakten met het Hantavirus (althans dat 31 mensen daar zo ziek van zijn geworden dat ze via de huisarts/ziekenhuis met die infectie gediagnosticeerd zijn én dat de huisarts/het ziekenhuis daarvan melding gemaakt hebben bij het RIVM). En laat Mr. T. in ieder geval ervoor zorgen dat er in 2017 in ieder geval één besmetting is.

Vanochtend had Mr. T. een afspraak bij de internist/nefroloog en die vertelde ons dat de nierfunctie helemaal hersteld is! Superfijn om te horen natuurlijk? Minder tevreden was hij over de lever, dus dat is nog wel een punt van aandacht. Uiteindelijk is vastgesteld dat het de Puumalavariant van het Hantavirus gehad heeft.  En dat schijnt dan een milde vorm te zijn. Nou, als je ziet hoe ziek hij geweest is, dan vraag ik me af hoe een niet milde vorm er dan uitziet.

Mr. T. mag stoppen met alle medicatie dus dat is top. Misschien dat zijn lever daar ook van opknapt. Volgende week moet hij bloed laten prikken om vast te stellen hoe de antistoffen tegen het virus zich verhouden tot eerdere prikkingen. Dat is vooral voor de medische wetenschap interessant, maar daar werkt hij graag aan mee als je ziet hoe goed hij in de afgelopen periode behandeld is in zowel ziekenhuis, door huisarts als nu in het nazorgtraject. Vervolgafspraken voor controles zijn gemaakt voor eind februari en begin april.

Gezien het feit dat Mr. T. zoveel pech had, dachten we dat hij dan ook wel heel veel geluk zou hebben en daarom kochten we laatst een staatslot. Tja, zo werkt het dan dus weer net niet. Da’s dan weer een beetje boel jammer. Mede namens de echtgenoot overigens dank voor jullie betrokkenheid en lieve reacties hier en via de mail. 

 

Door Mrs. T

14 gedachten over “One in a million”
 1. Ja zeg, je zal zomaar eens een cijfertje in de statistieken worden… Heel veel geluk gehad dat het dan de milde variant was inderdaad!! Spijtig van de lotto 😉

 2. Jeetje, dat is nog eens goed nieuws. Vraag ik me natuurlijk weer af.. hoe komt een mens nou aan zo’n virus? Langzaamaan helemaal herstellen en dan weer heerlijk genieten van alles wat mogelijk is!

 3. Geweldig dat mr. T. al zo goed opgeknapt is. Op naar volledig herstel! En ach, wat maakt zo’n Staatsloterij miljoen nou eigenlijk uit… 😉

 4. Gelukkig dat het allemaal toch nog relatief goed afgelopen is, gefeliciteerd. Nu maar hopen dat hij “niets op z’n lever heeft” en die zich ook snel herstelt nu de medicijnen niet meer hoeven.

 5. Wat fijn dat de nieren het weer goed doen! Verder niet teveel over nadenken waarom je iets krijgt (wat ook nog zeldzaam is) heb ik geleerd. Geeft veel rust in je hoofd :-).

 6. Ja, wat jij je afvraagt vraag ik me dan ook meteen af. Virussen in zijn algemeenheid schijnen een groot gevaar voor de mens te zijn en zeker te worden.
  Mijn man had een jaar of vier geleden ook erge leverproblemen. Ons werd o.a. kurkuma aangeraden en al een hele tijd is de functie stabiel. Je kunt het gewoon los gebruiken over het warme eten, vooral in gerechten waar je kerrie in gebruikt, maar het is ook in capsules te koop. Sommige mensen lossen het poeder op in vloeistof en drinken het dan.

 7. Wat een goed bericht! Gefeliciteerd en ik duim dat de lever ook snel zijn gezonde vorm weer aanneemt. Ook ik wist niet van het bestaan van dit virus, en ik denk velen met mij… en tja mrs. T. Je kent het spreekwoord hè… ‘gelukkig in de liefde i.p.v. in het spel…’ of zoiets :-). Wens jullie een fijn weekend!

 8. Fijn dat het al weer zoveel beter met Mr. T gaat.
  Grappig dat hij een bijna herkenbaar onderdeel van de statistieken gaat uitmaken.
  Gezien het sporadisch voorkomen van het hantavirus denk ik dat Mr. T van geluk mag spreken dat het herkent is. Hulde voor de medici die zich over zijn zaak ontfermt hebben.

 9. Mr T heeft slecht geluk gehad, en niet zo’n beetje ook.
  Dat zijn nieren al volledig hersteld zijn is een geweldige opsteker. Stoppen met de medicijnen ook. Ik hoop met jullie mee dat de lever daar ook van zal opknappen.
  Fijn dat jullie goede ervaringen met artsen, verpleging en nazorg hebben. Goud waard!

Reacties zijn gesloten.