Over Ali B, Elbow en oordoppen

Oh wat zijn er toch veel leuke dingen te zien en te doen. Dat begon vandaag een week geleden met de show van Ali B. Hahaha, nooit gedacht dat ik ooit naar die gast zou gaan, maar van vriend W. hoorde ik dat zijn cabaretshow toch wel heel erg de moeite waard is. En wij hebben nu eenmaal de afspraak dat we elkaar vergezellen als we niemand anders kunnen vinden om naar een theatervoorstelling te gaan dus ik ging met hem mee naar Ali B. Ik heb met volle teugen genoten. Wat een heerlijke voorstelling. ‘Koorts‘ is een superleuke show, lekker actueel (je zult maar de manager van rapper Boef zijn), af en toe confronterend en er is volop interactie met het publiek. Dus denk je nou ‘ja, ja Ali B, dat zal allemaal wel meevallen’. Verleg net als mij je grenzen en ga! Ik denk echt dat je er geen spijt van zult hebben.

En toen mocht ik afgelopen maandag eindelijk, eindelijk, eindelijk naar Elbow. Samen met -wederom- vriend W. en mijn neef en zijn vriendin togen wij richting Afas en ik kan niet anders dan laaiend enthousiast zijn. Wat een prachtige muziek, wat een mooie show. Echt, met volle, volle teugen genoten net zoals deze meneer van Oor. Een tijd geleden heb ik de verzamel-cd van Elbow gekocht (die hadden ze eerst nooit) en die cd werd zo ongeveer volledig gespeeld en wat is het toch heerlijk als je gewoon zo goed als alle nummers van een concert kent.

 

Voor aanvang van het concert aten we een hapje en dat evenementenmenu daar smaakte prima en ging lekker snel. Je hebt natuurlijk ook niet al te veel tijd als je naar een ongeplaceerd concert gaat. En de tijden van ‘midden in de arena’ willen staan die heeft deze dame al jaren geleden achter zich gelaten. Gelukkig hadden we vier prima stoeltjes op de tribune en vanaf daar zagen we het concert prima.

Ik heb trouwens voor het eerst oordopjes gedragen tijdens een concert. Laatst bij Depeche Mode dacht ik al ‘oei, dit gaat wel heel hard’ en laatst was ik op een feest en daar stond de muziek zo ongelooflijk hard dat ik nu nog af en toe een soort van piepje in mijn oren heb. En als je je dochter zegt dat ze goed op haar gehoor moet letten, dan moet je zelf uiteraard het goede voorbeeld geven. Ik moet zeggen: het viel zeker niet tegen. De muziek klonk nog heel tof. Het enige wat dan raar klinkt is je eigen stem en je hebt geen idee hoe hard (en hoe vals ongetwijfeld) je zelf aan het meezingen bent.

Draag jij oordopjes bij een concert? En hoe is het eigenlijk met je oren? Doen ze het nog goed?

20 gedachten over “Over Ali B, Elbow en oordoppen

  1. Ik neem de laatste jaren altijd oordopjes mee naar een concert. Vroeger om uit te gaan ook, dan zaten ze standaard in mijn handtas. De muziek gaat alsmaar luider staan, heb ik de indruk…. En ik hoor niet meer 100%, dat heb ik al gemerkt. Het moet dus niet erger worden 🙂

  2. Ik ben gek op het lied Grounds for divorce. Ik hoorde het tijdens mijn wereldreis, dus link het altijd daar aan. Als ik vooraan zou staan, draag ik wel oorbescherming. Ik doe ook altijd bescherming op de oren van mijn kinderen als we ergens heen gaan waar luide muziek is.

  3. Ik zag laatst een show van Ali op tv en ik was aangenaam verrast. Ik vond ‘m erg goed. Ik kom overigens nooit op plaatsen waar de muziek zo hard staat dat ik oordopjes nodig heb. Ongetwijfeld heb ik mijn gehoor vroeger al genoeg verknald door heel hard muziek te luisteren via een koptelefoon.

  4. ali b. is geweldig! elbow ken ik niet (is dat heel erg? ik ga het zo youtuben!) en jarenlang zelf op het podium staan heeft me gehoorbeschadiging opgeleverd #tinnitus dus ik ben al heel lang niet meer naar een concert geweest, maar als ik weer ga zéker met oordopjes! op die ene frequentie na, hoor ik overigens nog prima. en dat wou ik dus wel zo houden!

  5. Ik heb ooit het geluk gehad om Elbow op een festival, buiten in de zon te zien en horen spelen. Heerlijk!
    Ik ga vaak naar live concerten en allerlei verschillende genres. Meestal draag ik oordoppen en zeker in de kleinere kroegen. Daar kan de muziek niet zachter omdat de drummer een bepaald basis geluid produceert en de rest daar bovenop komt. Ik heb wat meer betaald voor goeie doppen en kan er echt van genieten m voor het podium te staan. Met die doppen kan ik evengoed verstaan wat mijn vrienden willen drinken en stap ik zonder piep en zonder te schreeuwen in de auto op weg naar huis.

  6. Ik heb het gehoor van een 62 jarige ( niet slecht als je 75 bent) maar ik ga dan ook nooit meer naar concerten sinds ik ooit, héél lang geleden teleurgesteld werd door de Golden Earings ( inderdaad zó lang gelden dat de S er nog in stond. Knetterhard geluid daar, mede daardoor niét de muziek was waar ik op bleef wachten. Ik snap niet helemaal, of eigenlijk helemaal niét waarom het zo hard moet dat je oordoppen nodig hebt, waanzin, ik weiger sindsdien naar concerten te gaan. En meezingende mensen zit ik al helemaal niet op te wachten, daar kwam ik niet voor toch?

  7. Heerlijk dat je weer zo genoten hebt!
    Nee, ik draag geen oordopjes bij een concert. Stel je voor dat ik wat mis?
    Heel grappig was dat het publiek bij een CD presentatie van de 3JS ooit oordopjes uitgereikt kreeg om het hardste geluid te dempen. Ze zitten nog steeds in plastic.

  8. Ik ga nooit naar een concert en draai geen luide muziek. (beetje allergisch voor herrie)
    Mijn oren zijn nog prima. Die van Robbert zijn slecht. Hij heeft tinnitus en wordt steeds dover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *