Weerborstels

Ik ben ‘gezegend’ met drie weerborstels op mijn achterhoofd en dat terwijl ik er niet eens op gevallen ben en dat vind ik nie leuk nie. Als dit logje online komt, dan ben ik net geknipt, dus dan is het even weer wat minder maar tussen deze knipbeurt en de keer ervoor zat zeker zeven weken en dat is voor mijn doen erg lang waardoor mijn weerborsteltjes welig konden woekeren.

Enfin: op de foto hierboven heb ik mijn haar een beetje in model gefrommeld. Althans, het model dat er nog was, want het was echt heul, heul lang voor mijn doen (tja, als je thuiskapster een week later komt omdat ze ziek is, dan moet je even doorbijten natuurlijk). En hieronder zie je dus die vermaledijde (wat ik overigens wel een mooi woord vind) weerborstels in ‘volle’ glorie.

Die kale plek bovenop (ik haat hem) valt altijd open. Wat ik ook doe of probeer. Die ‘flap’ linksonder vind ik echt supersuf en lelijk. Het ‘flapje’ rechtsonder is ook niet tof maar veruit de minst vervelende van de drie.  En dan heb ik aan de voorkant, linksboven bij mijn pony ook nog een eigenwijs stuk haar. Oh gruwel! Echt, ik heb het er maar zwaar mee. En ik wil er vanaf. Maar hoe? Kaal scheren is me net iets te drastisch.

Waar ben jij niet blij mee wat je kapsel betreft? En waar ben je dan weer wel heel erg blij mee?

20 gedachten over “Weerborstels

  1. Ik heb ook een weerborstel! Vooraan. Daardoor kan ik geen froufrou (ik heb geen idee wat het mooie Nederlandse woord is maar vooraan kort haar dus) nemen, want dan is dat poef ik sta maar wat omhoog. Afschuwelijk. Als mijn haar langer is, trekt z’n eigen gewicht die weerborstel recht, dus voilà, lang kapsel it is.

  2. Ook hier een weerborstel! Gelukkig bij mijn pony dus hetvalt niet op. Vroeger had ik een enorme bos met krullen. Tegenwoordig is mijn haar een stuk dunner jammergenoeg. Ik vind het irritant dat mijn haar de gewoonte heeft om op een of andere mysterieuze wijze, vlak voor ik naar bed ga, ineens prima in model te zitten. Bizar!

  3. Helaas, helaas. Ik heb tot voor een jaar of 10 geleden lang haar gehad. Maar dat was zo dun dat de weerborstel op mijn achterhoofd toch maakte dat het open viel. Ik had toen inderdaad geen last van de weerborstels in mijn nek, maar geloof me: een kort kapsel staat mij 100x beter dan lange lokken.

  4. haha te grappig ‘weerborstels’! En die foto ter illustratie. Ik zou het lekker laten groeien! Met een bobline of iets langer zodat het in een knot of staart kan. Geen borstel die meer opvalt!

  5. Vallen die weerborstels niet platter als je je haar laat groeien?
    Ik ben redelijk blij met mijn haar, alleen is het wel erg droog. Maar da’s mijn eigen schuld omdat ik het blonder laat maken. Verder heb ik krullen waar ik helemaal geen fan van ben, dus föhn ik ik het altijd stijl (of tenminste zo stijl mogelijk). Ik heb best wel werk met mijn haar en kan soms echt (gezond) jaloers zijn op mensen wiens haar altijd ‘vanzelf’ goed valt.

  6. Die foto doet me denken aan een kunstwerk wat ik in het Boymans zag, de foto is iig very nice. Maar volgens mij zat diegenes haar beter;) Ik weet hoe je voelt hoor, ik ben heel blij met mijn krullen maar ik heb die dingen ook met als gevolg dat ik opeens wel eens 1 kant geen krullen heb aan de voorkant.

  7. ik moest dus eerst weerborstel googlen, maar ik geloof dat ik er ook eentje heb! hahaha nou scheelt het dat mijn haar vrij lang is, dus je ziet er weinig van. verder ben ik niet zo blij meer met m’n haar, omdat het zo grijs wordt! en het blijft maar krullen en dus ook knopen, het wordt steeds dunner… pfff.. aan de andere kant doe ik er ook weinig mee, behalve wassen, kammen en een staartje of een knotje erin, dus tja.
    (en nog even wat anders, je site laadt echt heel traag, enig idee hoe dat komt?)

  8. Wat leuk, bij ons thuis hadden we het ook altijd over “weerborstels” (mijn oma had ze, mijn moeder, ik en nog veel meer familieleden…) De kapper kijkt je hier wat wazig aan en zegt dan: ooooooo, dat heet een krúin!

  9. Een aantal weerborstels en de neiging als een kapje rond mijn hoofd te hangen. Maar ja, eigen schuld. Had ik het maar niet af moeten laten knippen…

  10. Weerborstels? Hier heet dat kruinen! Had nog nooit van weerborstels gehoord!
    Lekker naar de kapper, komt vast goed! Maar die “flapjes”links en rechts onder kunnen er toch gewoon af geknipt worden?

  11. Ook ik heb een paar van die ‘kruinen’ zoals wij dat noemen.
    Heel erg vervelend. Het model zoals ik het echt geknipt zou willen hebben gaat niet omdat het dan altijd verkeerd valt door die dingen. Ik draag het kort en het liefst een beetje gek. Maar helaas heb ik na 2003 geen kapster meer gevonden die dat kan. Gewoon durven.. Inknippen waar mogelijk zodat het alle kanten op gaat staan.. Het zit me altijd ‘te netjes’. Maar ja.. ik hak er dan zelf gewoon af en toe in en dan krijg ik het toch wel redelijk goed. Maar bij mij is 6-7 weken echt te lang, ik laat om de 4,5-5 weken mijn haar knippen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *