Schooltag

Hier gezien en te leuk om niet te gebruiken.

 1. Hoe oud ben je en zit je nog op school?
  Ik ben nu 47 jaar, dus ik zit niet meer op school. Via mijn werk volg ik nog wel af en toe een interessante cursus op training.
 2. Welke niveaus heb je gedaan?
  Komt ie: ik ben begonnen in de brugklas, toen één jaar gymnasium waar ik vanaf wilde omdat ik Latijn te gruwelijk saai vond, toen twee jaar atheneum waar ik in de vierde bleef zitten in verband met de ziekte van Pfeiffer en waarna ik dus besloot dat ik naar 4 havo wilde omdat ik maar één ding wilde: snel mijn school afmaken, gaan werken en het huis uit.
 3. Vond je school leuk?
  Ik had er zeker geen hekel aan.
 4. Wat vond je het leukste vak op school?
  Aardrijkskunde en geschiedenis.
 5. Wat vond je het stomste vak op school?
  Wiskunde.
 6. Hoe laat stond je op om naar school te gaan?
  Ik denk zo rond 7.15 uur?
 7. Hoe ging je naar school: met de fiets, met de bus, etc.?
  Met de fiets.
 8. Wat voor schooltas gebruikte je?
  Het eerste jaar (en misschien ook nog wel in de tweede) zo’n ouderwetse leren boekentas maar dat was uiteraard snel al niet meer cool genoeg. Toen heb ik jarenlang zo’n rechthoekige boodschappentas met van die ringen gehad waar alles gewoon los in lag. Totaal geen overzicht, maar superstoer natuurlijk. 
 9. Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas?
  Uh, geen idee. Misschien wat mascara en waarschijnlijk deodorant.
 10. Wat voor agenda had je vroeger?
  Rijam-agenda’s denk ik. Erg dat ik dat niet meer weet. Ik heb ze ook niet meer.
 11. Wat is jouw grootste schoolblooper?
  Misschien iets te opvallend verliefd zijn op een klasgenoot. Het was dus niet wederzijds.
 12. Wat deed je als de les saai was?
  Geen idee. Ik was geen superlastige leerling, maar liet tegelijkertijd ook wel van me horen als ik het ergens niet mee eens was.
 13. Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school.
  Ik heb zo’n slecht geheugen dat ik zo 123 niets kan verzinnen. Ik heb het volgens mij over het algemeen prima naar mijn zin gehad op school. Het is ook leuk dat De Student en De Scholier ook allebei op dezelfde school zitten als waar ik op gezeten heb. Alleen is het gebouw waar ik destijds zat al een aantal jaar niet meer in gebruik en kennen zij dat helaas dus niet. In dat pand komen nu appartementen. Het is een markant gebouw, dus dat is wel tof. Ik zag laatst op facebook dat er in oktober weer een reünie georganiseerd wordt en ik denk dat ik daar wel heen zal gaan. 
 14. Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?
  Ambtenaar en dat had ik nooit kunnen denken. Ach, ik wilde vooral snel van school, geld verdienen en samenwonen. Uiteindelijk vond mijn moeder dat ik, toen ik augustus na mijn eindexamen nog geen fatsoenlijke baan had (of wil je de rest van je leven blijven poetsen Mrs. T?), toch maar een opleiding moest gaan doen. Uiteindelijk ben ik een secretaresseopleiding gaan doen en viavia in mijn huidige functie terecht gekomen. Prima naar mijn zin en ik zou ook niet weten of ik het anders gewild zou hebben.

Vul je het lijstje zelf ook in? Kopieer (control c) het lijstje hieronder dan en plak (control v) het in het reactieveld.

 1. Hoe oud ben je en zit je nog op school?
 2. Welke niveaus heb je gedaan?
 3. Vond je school leuk?
 4. Wat vond je het leukste vak op school?
 5. Wat vond je het stomste vak op school?
 6. Hoe laat stond je op om naar school te gaan?
 7. Hoe ging je naar school: met de fiets, met de bus, etc.?
 8. Wat voor schooltas gebruikte je?
 9. Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas?
 10. Wat voor agenda had je vroeger?
 11. Wat is jouw grootste schoolblooper?
 12. Wat deed je als de les saai was?
 13. Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school.
 14. Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?

13 gedachten over “Schooltag

 1. Hoe oud ben je en zit je nog op school?
  Ik ben 48 en zit gelukkig niet meer op school.

  Welke niveaus heb je gedaan?
  Lol! Precies dezelfde als jij. Alleen presteerde ik het om in 5 havo zonder diploma van school te gaan. Nooit spijt van gehad, trouwens.

  Vond je school leuk?
  Nee. Ver-schrik-ke-lijk!

  Wat vond je het leukste vak op school?
  Tekenen, talen en biologie.

  Wat vond je het stomste vak op school?
  Wiskunde

  Hoe laat stond je op om naar school te gaan?
  Geen idee… Uurtje of 7?

  Hoe ging je naar school: met de fiets, met de bus, etc.?
  Met de fiets

  Wat voor schooltas gebruikte je?
  Zo’n brave. En die droeg je dan aan de klep want dat was cool.

  Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas?
  Deo en een borstel.

  Wat voor agenda had je vroeger?
  Meestal wel met plaatjes van popsterren en ik plakte er zelf ook van alles in.

  Wat is jouw grootste schoolblooper?
  Geen. Ik zorgde vooral dat ik niet opviel.

  Wat deed je als de les saai was?
  Dagdromen.

  Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school.
  Haha! Echt? Iets leuks? Geen idee…

  Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?
  Secretaresse.

 2. ja, leuk! 🙂

  Hoe oud ben je en zit je nog op school? 45, nee.
  Welke niveaus heb je gedaan? havo/ hbo.
  Vond je school leuk? jaaaa, superleuk. 🙂
  Wat vond je het leukste vak op school? veel. talen sowieso. op de havo had ik de laatste 2 jaar tekenen als examenvak, was ook erg tof, met kunstgeschiedenis en veel toffe excursies ook, en op het hbo vond ik kinderpsychologie denk ik het interessantst.
  Wat vond je het stomste vak op school? economie en politicologie.
  Hoe laat stond je op om naar school te gaan? vroeg. uurtje of 6. moest naar de havo eerst een uur en tien minuten met de bus.
  Hoe ging je naar school: met de fiets, met de bus, etc.? fiets, bus, lopend (later).
  Wat voor schooltas gebruikte je? eerst zo’n tas die iedereen destijds moest, zo’n lelijke leren, later niet meer (maar wat dan wel?).
  Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas? geen.
  Wat voor agenda had je vroeger? goedkope agenda’s!
  Wat is jouw grootste schoolblooper? geen idee.
  Wat deed je als de les saai was? kletsen, tekenen, briefjes schrijven, of zorgen dat je eruit gestuurd werd, zodat je elders wat leukers kon gaan doen.
  Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school. mijn moeder schreef ook, half wakker nog maar, een briefje voor mijn gymjuf, dat ik niet mee kon gymen. op school gaf ik het aan haar en ze werd superboos. ze heette mevrouw Stel, maar nogmaals, mijn moeder was niet heel wakker..
  Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt? singer/ songwriter.

  • Uh, ik snap het niet helemaal. Wat stond er dan op het briefje? Iets in combinatie met de naam van de juf. Maar wat? En nu moet ik dus met die vraag naar bed?

 3. Pingback: School – Melody Music

 4. Hoe oud ben je en zit je nog op school 😀
  Ik zou best graag Nederlands willen gaan studeren maar aan het Erasmus kan het niet meer. Wegens gebrek aan belangstelling is de opleiding gestopt.
  Het klinkt vreemd maar Havo 4 en 5 in Rotterdam had ik het zo naar m’n zin dat ik alle vakken wel best vond; met Nederlands als favoriet.
  Geen idee welke agenda ik had. Dat komt omdat ik ‘m opnieuw gekaft heb met een foto van David Bowie.

 5. Hoe oud ben je en zit je nog op school?
  40 en zit niet op school, maar kom er regelmatig om workshops en lessen te geven.
  Welke niveaus heb je gedaan?
  Na de basisschool brugklas havo/vwo en daarna gymnasium.
  Vond je school leuk?
  Ja. En nee.
  Wat vond je het leukste vak op school?
  Geschiedenis.
  Wat vond je het stomste vak op school?
  Frans.
  Hoe laat stond je op om naar school te gaan?
  Kwart voor zeven.
  Hoe ging je naar school: met de fiets, met de bus, etc.?
  Fiets en trein.
  Wat voor schooltas gebruikte je?
  Leren rugzak van de Hema.
  Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas?
  Geen.
  Wat voor agenda had je vroeger?
  Van alles wat. Hema, in de tweede Oilily en daarna al snel Liedje en zelfgemaakte.
  Wat is jouw grootste schoolblooper?
  Uhm. Naar huis gaan omdat ik geloofde dat de les uitviel. Maar dat was niet zo.
  Wat deed je als de les saai was?
  Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school.
  Ik bleef zitten in de 4e. Tweede jaar in de 4e raakte ik bevriend met een leuke jongen. Aan het einde van het schooljaar hadden we verkering en nu, 23 jaar later, zijn we nog samen.
  Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt? Volwassen.

 6. Hoe oud ben je en zit je nog op school? : 67 🙂 (maar ik werk nog wel)
  Welke niveaus heb je gedaan? (MMS, Sociale Academie; HF vak in DK en heel veel nascholing en cursussen.
  Vond je school leuk? Ja, best wel
  Wat vond je het leukste vak op school? Handwerken
  Wat vond je het stomste vak op school? Wiskunde, maar dat kwam door de lerares.
  Hoe laat stond je op om naar school te gaan? 7.00
  Hoe ging je naar school: met de fiets, met de bus, etc.? Fiets; altijd
  Wat voor schooltas gebruikte je? Een ouderwetse en daarna een armytas
  Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas? Een kam.
  Wat voor agenda had je vroeger? Ryam
  Wat is jouw grootste schoolblooper? Mijn vriendin in de steek laten
  Wat deed je als de les saai was? naar buiten staren en wegdromen
  Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school.Eindexamen geschiedenis op en zaterdagmorgen. De plaat “Yesterday” was net uitgekomen en alle meiden zongen mee. Ohja, als het schoolbal was nodigden we de jongens van de HBS uit.
  Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt? Studieraadgever.

 7. Ik hou hem even in m’n achterhoofd, om hier vragen te beantwoorden ben ik a. te breedsprakig en b. is het onderwerp té leuk om het niet zelf in een logje te doen, maar ja, eigenlijk héb ik nooit gebrek aan inspiratie;-)

 8. Hoe oud ben je en zit je nog op school? Ik ben 55 en zit godzijdank niet meer op school. Ik droom soms nog wel eens dat ik de klas binnen kom en de docent zegt: “pakken jullie allemaal maar een blaadje” (voor een onverwacht SO) terwijl ik denk: ‘wat moesten we leren dan?’
  Welke niveaus heb je gedaan? Drie jaar atheneum en toen had ik samen met mijn vriendinnen bedacht om met zijn allen naar de Havo te gaan, dit tot grote ontsteltenis van onze ouders. Gelukkig is het goed gekomen. Havo diploma gehaald, wel na een herexamen maar ach, daar zie je niks meer van :-). Vervolgens heb ik mijn diploma als A-verpleegkundige met vlag en wimpel behaald.
  Vond je school leuk? Leuk is niet het goede woord, wel gezellig.
  Wat vond je het leukste vak op school? Ik kan me niet herinneren dat ik iets leuk vond…
  Wat vond je het stomste vak op school? Zwemmen. Vreselijk om je als puber iedere week in je bikini te moeten hijsen. Haren nat en mijn zorgvuldige opgebrachte make-up naar de Fillistijnen, de gruwel.
  Hoe laat stond je op om naar school te gaan? Geen idee maar sowieso te vroeg naar mijn zin.
  Hoe ging je naar school: met de fiets, met de bus, etc.? Eerst met de fiets en toen ik 16 werd met mijn Puch Maxi. Hartstikke stoer vond ik toen.
  Wat voor schooltas gebruikte je? In de brugklas een oranje leren geval. Daarna vast iets wat toen cool was maar ik kan het me niet herinneren.
  Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas? Euh, geen idee. Ik denk een oogpotlood en mascara om na de zwemles er nog iets van te maken.
  Wat voor agenda had je vroeger? Popfoto. Ik maakte heuse kunstwerkjes van mijn agenda, vol met gedichtjes en krabbels van vriendinnen en overgoten met patchouli. Ik heb ze nog allemaal als een soort relikwie van mijn puberteit.
  Wat is jouw grootste schoolblooper? Kan niks verzinnen, heb ik vast verdrongen.
  Wat deed je als de les saai was? Mijn agenda versieren.
  Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school. Tsja, ook hier laat mijn geheugen me in de steek…
  Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt? A-verpleegkundige, moeder, medewerker uitvaartverzorging, doktersassistente, pedagogisch medewerker en vervolgens ziek :-(.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *