Over een brokkenpilootje, een generale, HPV en twee voorstellingen

De Scholier is er best goed in het maken van kleine brokjes. Af en toe (gelukkig niet al te vaak) maakt ze een grotere brok en afgelopen vrijdag presteerde ze het een flinke brok te produceren. Ik was bij mijn moeder op de thee toen ik op mijn telefoon keek. Twee keer gebeld door school Ai, dat is niet best. En dat was ook niet best: De Scholier was van de trap gevallen en had nu hevige pijn in haar rug. Of ik haar kon halen. Ja duh, tuurlijk. Op school trof ik een meisje aan dat veel pijn had en ik belde vanaf daar de huisarts. Helaas konden we daar niet meteen terecht omdat hij voor een spoedafspraak was, maar gelukkig konden we ‘s middags langskomen. Lang verhaal kort: De Scholier werd onderzocht en voor de zekerheid doorgestuurd naar het ziekenhuis voor röntgenfoto’s waar gelukkig bleek dat haar wervelkolom en wervels niets geleden hadden. Pijnstilling dus en niet te flauw. De Scholier was de rest van de dag zo stijf als een plank en had veel (spier)pijn. Gelukkig was het zaterdag al een boel minder.

Maar … ‘s avonds is de generale repetitie voor het toneel en dat te moeten missen is toch wel heel erg niet fijn/handig/verdrietig. Een half uurtje voor vertrek stoppen we nog wat pillen in haar en vol goede moed vertrekt ze. De generale repetitie verloopt gelukkig prima en ook zoals een generale hoort te verlopen en de pijn valt mee al blijft ze krammig. Gelukkig gaat het stuk over een ziekenhuis en is het personage dat De Scholier speelt sowieso wat stijfjes.

Ik had De Scholier in verband met haar valpartij al afgemeld voor de voetbalwedstrijd van zaterdag en gelukkig ging die uiteindelijk ook niet door vanwege het weer, dus daar heeft ze niks mee gemist. Op zaterdagavond vond ook de inenting voor HPV plaats. Ik vond het destijds met De Student al best heel erg lastig en met De Scholier eigenlijk nog lastigerder in verband met haar medische verleden (en ja dat zijn allemaal beveiligde blogjes die niet volgens het normale wachtwoord gaan omdat ik deze echt privé wil houden). Ik heb me opnieuw goed laten informeren door zowel haar behandeld kinderarts als de GGD en ook nu besloten we dat we de inenting gewoon zouden halen. Dat was echt in amper drie minuten gepiept. Binnenkomen, formuliertje overhandigen, stempeltje, doorlopen, arm ontbloten, prik erin, klaar! De Scholier gaf geen kik, tja, ze is ook wel wat gewend op dat gebied.

Op zaterdagavond en zondagavond zijn er voorstellingen van het toneel en het was superleuk. Op zaterdag zitten opa, oma, nichtje, De Student en Haar lief, peetoom en -tante in het publiek (Mr. T. en ik kunnen niet in verband met de vriendendag) en op zondag genoten Mr. T. en ik van haar toneelspel. Ze doet het geweldig en man, man, man wat ben ik trots op mijn kleine/grote brokkenpilootje. Ze had het een tijdje over stoppen met toneel, maar daar kwam ze de laatste dagen van terug. Volgende week maandag is de evaluatie van dit jaar en moeten ze doorgeven of ze doorgaan en ik denk dat ze er toch nog een jaartje aan vastplakt. Gelukkig!

9 gedachten over “Over een brokkenpilootje, een generale, HPV en twee voorstellingen

 1. Fijn dat het zo goed afgelopen is; je schrikt je toch te pletter! En dan ook nog even een goede voorstelling geven! Wat een toppertje! Ik hoop dat ze inmiddels weer helemaal opgeknapt is.

 2. Arm kind! Sterkte met die rug. WAt tof dat het zo goed ging met die voorstelling en haar toneelcarriere… leuk!

  Hier moet hpv ook. We twijfelden een beetje, maar gaat toch gewoon door.

 3. Gelukkig dat het meeviel want zo’n val van de trap… Brrrr…
  Beterschap voor het mopje..

 4. Wat een pechvogeltje, van die brandwond had ik even gemist…
  Hoop dat ze snel weer opknapt! Veel beterschap dus!
  En jij bent een topmoedertje…!

 5. Oef wat aan narigheid, hoop dat ze snel van de pijn verlost is. En dat ze lekker op dat toneel blijft, tenzij dat ‘ie te hoog is alles voor de veiligheid;)

 6. Fijn dat het uiteindelijk allemaal meeviel! Brokken en brokjes, daar kan ik over meepraten. Oudste en middelste waren echte brokkenpiloten, jongste gelukkig niet.

 7. Gelukkig dat ze ondanks haar val toch gewoon de voorstelling kon spelen. Snap dat je apetrots was!

 8. Je schrikt je iedere keer toch ongans als je kind iets overkomt. Gelukkig is dit allemaal meegevallen. Misschien zien we haar later ooit nog op tv als ze doorgaat met toneelspelen.

 9. Gelukkig dat het allemaal toch ng met een sisser afgelopen is met die val.
  Ik herinner me die oude logjes nog wel en kan me goed voorstellen dat het alles bij elkaar heftige beslissingen zijn.

Reacties zijn gesloten.