Mooi

Het is al weer wat ouder nieuws, maar ik wil het toch even op mijn blog zetten. Want ik denk dat er nooit genoeg aandacht voor dit soort goede daden kan zijn. Zelf ben ik al weer een jaartje of vier stamceldonor en dat mag ik nog exact zeven jaar zijn want na je 55ste mag je blijkbaar niet meer doneren. Ik ben benieuwd of ik ooit een match zal blijken te zijn. Het lijkt me zo bizar om misschien, bij leven, iemand op die manier te kunnen helpen.

Ik vind het mooi dat dit soort acties zoveel aandacht krijgt en tegelijkertijd wringt het ook wel een beetje. Want waarom moet eerst een bekend iemand zich laten ‘horen’ om mensen te bewegen ook actie te ondernemen? Als je ziet dat er wereldwijd 32.000.000 donoren zijn terwijl er 7.600.000.000 mensen op deze wereldbol rondlopen, dan is dat best een beetje confronterend. Nog geen half procent is donor.

Voor een jongen als Oscar was er helaas geen donor beschikbaar, maar de Rosan hieronder had meer geluk.

De kans dat je als donor opgeroepen wordt is heel erg klein dus eigenlijk zou dat geen belemmering moeten zijn. Toch? Dus: doe het vandaag nog en meldt je aan!

9 gedachten over “Mooi

  1. Ooit heb ik me voorgenomen donor te worden. En toen ging hier van alles mis en is het er niet van gekomen. Terwijl ik weet hoe erg het is als iemand dicht bij je ernstig ziek is. Het kan nog net nu. Toch maar eens doen. Deze week! Beloofd!

  2. Ik ben reeds te oud. Ben het wel met Riet eens, àls je je als donor registreert moet er er wel voor 100% achter staan en niet met de gedachte, ik zal toch wel niet opgeroepen worden.

  3. In ieder geval is wat mij betreft de aandacht wel wat overtrokken, het maakt me geen fluit uit wié er doneert, het is van iedereen een even moedige daad omdat er best wat vervelende kantjes aan zitten. Als jij zou doneren is dat net zo ‘n goede daad als van een voetballer en je zou recht hebben op nét zoveel aandacht als deze voetballer, ( of hij net zo weinig als jij in dat geval zou krijgen) .
    Dat er vaak geen match is en je dus dáárom rustig donor kunt worden vind ik een verkeerde insteek om donor te worden, want de kans dat het wél nodig is bestaat en dan moet je er wél 100% achter staan omdat het lichamelijk wel iets van je vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *