Ontslagen!!!

Gisteren gingen Mr. T. en ik wederom naar het ziekenhuis. We hadden goede hoop dat het de laatste controle bij de nefroloog zou zijn en dat was het! Mr. T. is voor 99,9% goedgekeurd. Er zijn nog twee leverwaardes die wat verhoogd zijn, maar dat is geen enkel probleem gelukkig. Kortom: een ontslag waar we heel, heel, heel blij mee zijn!

De nefroloog liet opnieuw doorschemeren dat het herstel van Mr. T. uitzonderlijk  is. Het feit dat zijn nieren weer op niveau functioneren is echt uniek te noemen. Het herstel van de lever heeft gewoon wat meer tijd nodig, maar komt ook goed.

Omdat het zo zeldzaam is wat Mr. T. gehad heeft, is het wel de bedoeling dat zijn nieren/lever/bloeddruk nog regelmatig gecontroleerd worden. Concreet betekent dat de eerste twee jaar ieder half jaar een controle via de huisarts. En daarna, levenslang, ieder jaar een controle. Want hoe goed zijn nieren zich ook hersteld hebben, er is toch een soort van restschade die maakt dat Mr. T. kwetsbaar(der) zal zijn dan iemand die deze infectie niet gehad heeft.

Opnieuw hoorden we hoeveel geluk we gehad hebben, want het had heel, heel anders af kunnen lopen allemaal. Het had zelfs heel, heel slecht af kunnen lopen. Daar moeten we maar niet al te veel meer aan denken, maar soms spookt het wel door mijn hoofd. Hij is echt door het oog van de naald gekropen.

Het gaat goed met hem. Hij is alweer volop aan het werk, is alweer aan het sporten geweest (el heel jammer dat dat alleen in de winterperiode is en stopt zodra de zomertijd ingaat en het handballen dat zegt hij toch vaarwel heeft hij besloten. Ik hoop dat hij wel iets gaat doen aan sport) en ook de baggertocht waaraan hij al een aantal jaar meewerkt kan weer op zijn inzet rekenen.

Eind goed, al goed dus! Ik ben heel blij!

28 gedachten over “Ontslagen!!!

 1. Ben blij dit goede nieuws te vernemen, ook al is het bijna een maand na datum!

 2. Wow! Ik kan me heel goed voorstellen dat je zielsgelukkig bent met dit ontslag!!! En die controle… dá’s ws maar goed ook! Phoe, als ik ‘t zo lees, moet ‘t idd behoorlijk heftig zijn geweest! Ik begrijp dat dat tóch nog regelmatig door je hoofd spookt. Maar ik hoop ook dat niet alleen je ogen maar ook je verstand ziet, dat ‘t godzijdank állemaal goed is afgelopen! En dat je liefie nog steeds gewoon dáár is waar hij moet zijn: bij zijn 3 vrouwen!!! xxxCat

 3. Zoals ik van de week al zei: het beste ontslag dat je kunt krijgen! En inderdaad maar proberen om de gedachten aan ‘wat had kunnen gebeuren’ naar de achtergrond te laten verdwijnen, ook al is dat vele malen makkelijker gezegd dan gedaan.

 4. Wat een fijn nieuws! Ik werk op de poli urologie en heb gegoogled naar de aandoening want ik had er nog nooit van gehoord.

 5. Mijn eerste reactie bij het lezen van de titel was, ‘Neehee’. Toen zag ik dat het geen wachtwoord log was en wist beter dan dat..

  Fijn … Heel goed nieuws!!

 6. Wil je me nooit meer zo laten schrikken, ik dacht heel even dat je door je werkgever ontslagen was. Maar dit is natuurlijk prachtig nieuws, De allerbeste vorm van ontslag, gefeliciteerd.

 7. Geweldig, wat een goed nieuws!
  Meestal is ontslagen worden zorgelijk, maar in zijn geval alleen maar superpositief!

 8. Het mooiste cadeautje ; gezond zijn, en niet te koop…. wat een fijn bericht !

 9. Fantastisch, hoor. Heel fijn voor jullie allemaal. Ik weet wat het is als je partner door het oog van de naald gekropen is. De zorgen en de zenuwen……ik weet er alles van. Maar nu je elkaar nog hebt ben je je extra bewust van het feit dat het heel anders had kunnen gaan. Geniet er maar goed van, dat doen wij ook.

 10. Je laat me schrikken met deze titel. Gelukkig is het heel positief. Niet meer nadenken over wat had kunnen gebeuren. Soms valt het gewoon de goede kant op.

Reacties zijn gesloten.