Camino

Van Graeme Simsion las ik zijn Rosie-boeken en toen ik laatst ‘Camino‘ tegenkwam wilde ik dat zeker lezen. Want een boek over een pelgrimstocht dat leek me wel erg leuk. En en bijkomend voordeel is dat de pelgrimstocht van de twee hoofdpersonen start in Cluny en daar vlakbij in de buurt gaan wij in de zomer op vakantie (daar kwam ik uiteraard pas later achter toen ik de route googelde).

De Amerikaanse kunstenares Zoë en de Engelse ontwerper Martin zijn beiden in het schilderachtige Cluny, Frankrijk. Om een nieuwe start te maken, gaan ze – alleen – de lange weg afleggen die van Cluny naar Santiago de Compostela in het noordwesten van Spanje leidt, over de beroemde Camino de Santiago, de pelgrimsroute van Sint-Jakob. Ze kijken ernaar uit om in de voetsporen van de pelgrims te stappen die hun al eeuwen voorgaan op de Camino. Er wordt gezegd dat de Camino je verandert. Hij geeft je de kans een nieuwe versie van jezelf te vinden. Maar kunnen deze twee heel verschillende mensen ook elkaar vinden?

Ik vond het een heel leuk boek. Een fijne schrijfstijl, vlot leesbaar, sympathieke personages (op een aantal na uiteraard) met de nodige bagage die gaandeweg lichter wordt. Verwacht geen groots en meeslepend boek, reken echter wel op een paar leuke uurtjes. Een erg plezierig boek kortom.

4 gedachten over “Camino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *