Dag van de doden

En dan is daar deel acht van de serie over Frieda Klein en nadat ik ‘Dag van de doden‘ gelezen heb kan deze serie eindelijk als afgesloten beschouwen. Want ik weet het niet zo goed met die Frieda. Het is een beetje een raar mens vind ik. Ik heb een beetje dubbele gevoelens als ik aan haar denk. En ergens is het dan natuurlijk hartstikke knap dat het de schrijvers opnieuw lukt om mij dat boek te laten lezen. Want tja, je wilt toch weten hoe het afloopt.

De bladeren vallen van de bomen en in Londen waart een seriemoordenaar rond. In een winkelstraat in het noorden van de stad crasht een op hol geslagen auto, de man achter het stuur blijkt al een week eerder te zijn vermoord. Op Hampstead Heath brandt een vuurstapel, in de vlammen ligt het volgende slachtoffer.
Het aantal doden neemt snel toe, maar het politieonderzoek loopt vast: het is duidelijk dat de dader een spel speelt. Voor deze onconventionele moordenaar dient elk lijk slechts als boodschap aan één vrouw. Psychoanalytica Frieda Klein is namelijk ondergedoken, en iemand is naar haar op zoek. Wanneer het duel tussen Frieda en haar aartsvijand Dean Reeve uiteindelijk zijn climax bereikt, kan slechts één van hen het overleven…

En wat vond ik nu van dit afsluitende deel. Mwah, dat weet ik niet zo goed. Ik vond het niet echt heel spectaculair moet ik zeggen. Het is allemaal wat ongeloofwaardig vond ik. Dean Reeve lijkt een of andere supermoordenaar die alles van iedereen weet en continu iedereen een stap voor lijkt te zijn. En het karakter van Lola vind ik ook niet heel erg sterk. Al met al komt het allemaal een beetje rommelig op me over en ook wel alsof Nicci French blij waren eindelijk klaar te zijn met hun reeks. Twee karakters heb ik wel in mijn hart gesloten en dat zijn Josef en Karlsson.

Ik denk dat ik de hele reeks een 6 geef. Misschien komt dat een beetje ‘verwend’ over, maar ik kan er echt niets meer van maken.

Heb jij de reeks gelezen? Deel acht toevallig ook al? Als je een cijfer aan de hele serie moest geven, wat zou je dan geven?

8 gedachten over “Dag van de doden

  1. Ik ben er nog in bezig. Omdat ik erg van Londen hou vind ik dat aspect eraan wel heel leuk. Ik liep twee weken geleden dus “over” de Fleet, zonder dat ik dat toen wist. De serie had wat mij betreft prima na vier delen kunnen eindigen. Het voelt nu een beetje “uitgemolken”

  2. Heb m net precies uit, en het “pakte” me minder dan de andere delen, die vond ik eigenlijk wel erg leuk, vooral de eerste 3

  3. Ik ben volgens mij tot en met woensdag gekomen, daarna ben ik afgehaakt omdat het allemaal wat teveel van het goede was. Te langdradig, te rommelig en te vergezocht. Ik weet nog niet of ik dan ook de rest nog ga lezen. Aan één kant wil ik dan zo’n serie wel uitlezen maar ja, er zijn nog zoveel andere mooie boeken die op me liggen te wachten…

  4. Niet gelezen, ben eigenlijk niet zo’n fan van Nicci French. De meeste boeken die ik niet heb uitgelezen, en dat zijn er echt niet veel, zijn wel van haar/hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *