Blijf verdomme met je takken van de spullen van een ander af!

Het is *&#$*@#(!:!@ niet te geloven, maar het is wéér gebeurd! Opnieuw is de telefoon van De Student gestolen. Echt, ik vind het zo ongelooflijk k*t voor haar. De Student was met Koningsnacht in Eindhoven stappen en daar was het uiteraard helemaal gezellig en dolle pret. Totdat … ze ontdekte dat haar telefoon wéér uit haar tasje verdwenen was. Vette paniek, verdriet en stress voor het meisje. En ja, op zulke moment zijn het echt nog gewoon kinderen.

Dubbelsneu was dat ze haar gloedjenieuwe rijbewijs in het hoesje van haar nog redelijk redelijk nieuwe telefoon had gestopt. Want nadat haar vorige telefoon gestolen was heeft ze het ruim anderhalf jaar met een heel simpel smartphoontje (die heul traag was en heul slechte foto’s maken) gedaan  en pas afgelopen november beloonde ze zichzelf, na het behalen van haar propedeuse, met een nieuwe telefoon die heul snel was en heul goede foto’s maakte en nog meer geweldige kwaliteiten bezit.

Extra stress gaf haar toch wel het feit dat dat simpele smartphoontje inmiddels zo goed als deaud is, zodat die niet meer te gebruiken is (en daarbij die nieuwe simkaart laat nu ook extra lang op zich wachten in verband met Koningsdag) wat betekende dat ze én een nieuw rijbewijs én een nieuwe telefoon moest kopen. En hoewel ze best wat uren per week werkt werd het haar toch even allemaal te veel; want én dat nieuwe rijbewijs (ik heb haar gezegd dat ik één keer voor haar een rijbewijs betaal) betalen, én die nieuwe telefoon, én heel nodig nieuwe kleding moeten kopen want echt ze heeft ook niets om aan te trekken én dan ook nog sparen voor de vakantie: hoe ging ze dat in hemelsnaam redden? Ze werd er enorm verdrietig van. Dus streken Mr. T. en ik over ons hart en bedachten we dat we, omdat dat huis nu toch verkocht is, onze beide dochters best een mooi bedragje konden schenken zodat de nood bij vooral onze oudste dochter even geledigd zou worden. Haar snoet toen ze dat hoorde was onbetaalbaar. 😉 En wat De Scholier betreft: die kreeg een deel op haar lopende rekening, maar de rest ging mooi naar de spaarrekening. Want zij heeft ook echt niets om aan te trekken en ze ging gisteren voor het allereerst met haar nichtje shoppen in Eindhoven en dat is gewoon hartstikke spannend (en ook heel goed gegaan).  

Enfin: afgelopen zaterdag kreeg ze via messenger trouwens een berichtje dat iemand haar rijbewijs gevonden had, dus dat was wel heel erg fijn! Maar die iemand heeft het rijbewijs afgegeven aan iemand achter de bar bij het festival waar ze was en sindsdien hebben we nog helemaal geen contact gehad met die organisatie dus we weten niet eens of het wel echt terecht is. En op een bepaald moment zullen we toch echt een nieuw rijbewijs moeten gaan bestellen (we hebben dat nu toch maar even verzet van vandaag naar morgen en hopen dus vandaag iets te horen van de organisatie).

Het schijnt in de mode te zijn, dat stelen van andermans telefoons. In de afgelopen paar weken heb ik van twee andere meiden gehoord van wie de telefoon gestolen is, echt zo niet tof dit soort dingen. Die jeugd van tegenwoordig is zo ongeveer vergroeid met hun telefoon en ze voelen zich zonder totaal van de rest van de wereld afgesloten. Ja je kunt via messenger wel met elkaar in contact blijven, maar het is gewoon zo dat ze zonder whatsapp totaal niet op de hoogte zijn van de steeds maar weer veranderende afspraken en dergelijke die er gemaakt worden. En hoe lastig is het wel niet om in contact te blijven met Je Lief zonder telefoon. En met je ouders. En hoe klote is het wel niet dat je geen snapchats kunt versturen. En ook is het niet tof dat je het nieuws niet kunt volgen. Et cetera, et cetera.

Maar het allerergste is nog wel denk ik dat ze zo ontgoocheld is, dat ze niet begrijpt waarom mensen dit doen. Dat kan ze echt niet begrijpen. Gelukkig maar, dat ze dat niet kan begrijpen denk ik ergens.

Goed: ik denk dat er komende week wel weer een nieuwe telefoon in gebruik genomen zal worden. En wat er ook in gebruik genomen gaat worden is een tasje met én een goede rits én een klep (en dan bij voorkeur ook nog een hangslot erop).

19 gedachten over “Blijf verdomme met je takken van de spullen van een ander af!

  1. Ach, wat sneu. Ik kan me er ook zo kwaad om maken. Het is toch ook van de zotte? Eigenlijk moet je je spullen gewoon open en bloot neer knnen leggen zonder dat iemand er aan komt. Ze zijn toch van jou? Helaas…

  2. Helaas heb ik het veel zien gebeuren en een slot of iets dergelijks aan je tasje helpt ook niet altijd. Het is zeer snel en gemakkelijk om in grote groepen het hengsel van het tasje door te snijden en zo het hele tasje mee te nemen. De dief is vervolgens verdwenen in de menigte voor je in de gaten hebt welke kant je tas op is. Vandaar dat ik mijn spullen altijd op me draag, maar ik weet dat niet iedereen dat kan en of wil.
    Hopelijk was dit de laatste keer dat ze bestolen wordt en hoeft ze zich nooit meer zo te voelen. Gelukkig kunnen jullie haar er nu mee helpen en wordt de last iets minder zwaar.

  3. Oh wat balen. Ze heeft ook wel steeds pech met haar telefoon. Ik heb het gelukkig nog niet nodig gehad maar vind ‘find my I-phone’ een prima hulpmiddel.

  4. Ik vind het niet eens relevant dat het om een mobiel gaat. Je blijft gewoon van de spullen van een ander af. Ooit werd mijn fietstas gestolen. Ik was zo pissig. Gewoon, omdat ik toen nieuwe moest kopen en dat geld liever aan andere dingen besteedde. En omdat ik ook moet werken voor dat geld. Belachelijk dat mensen dingen stelen. Wat het ook is.

  5. Pfff, wat ontzettend stom dat mensen dat doen. Lief is ook een keer zijn telefoon gestolen. Hij was vooral razend! Gelukkig heeft ze van die lieve ouders 😀

  6. Ik vond het ook zó sneu voor haar. Hoop zo dat het rijbewijs weer boven water komt en dat ze toch het vertrouwen in de mensen niet helemaal verliest. En jullie zijn schatten om haar. Zo te helpen!

  7. Ja die tasjes en ondertussen gezellig tegen elkaar aan hangen voor een foto en weg. Je kan bij webuy in eindhoven zit die 2ehands een leuke foon kopen voor heel wat minder geld maar wel gecontroleerd.

  8. Ik doe toch echt een klein cijfer slotje aan mijn tas als ik naar plekken ga waar veel mensen zijn, pretpark, rommelmarkt, festivals etc. Zodat dit minder snel gebeurd

  9. Oh wat sneu toch weer.. ja een rits en een extra slotje eroverheen. En zeker geen open tasje want je vraagt er dan gewoon om.
    Als ik mijn telefoon kwijt ben, ben ik ook meteen mijn rijbewijs en pinpas kwijt..pfff. Hoop niet dat het me ooit overkomt.
    Sterkte voor de student! Hoop dat ze snel een nieuwe in gebruik kan nemen!

  10. En zolang in Nederland de bestolene de schuld krijgt ” je moet ook zorgen dat ze er niet bij kunnen”, de opsporing geen prioriteit heeft ( je kunt vaak niet eens aangifte doen) en in geval ze wél iemand snappen er belachelijk lage straffen volgen zal er niets veranderen. Pakkans te te laag, straffen te laag en moraal te laag, daar komt het wel op neer.
    Telefoon voortaan in zo’n geldtasje onder haar kleding bij dit soort gelegenheden, appt lastig maar maakt de telefoon wél onzichtbaar.

  11. Het is heel erg als er iets van je is weggenomen.
    Als ik ga tellen hoeveel fietsen er in ons gezin verdwenen????

    En soms maken we het de dieven heel makkelijk.
    Ik stond ooit in een drukke kledingwinkel te wachten op een paar dames 🙃 toen mijn oog viel op een meisje wat met haar vriendin kleding aan het uitzoeken was.
    Haar telefoon stak half uit een schuine steekzak van haar jas.
    Op een gegeven moment wilde ik haar toch een lesje leren en pakte, zonder dat ik een zakkenroller diploma had, de telefoon uit haar zak.
    Daarna hield ik hem voor haar gezicht en vroeg of die misschien van haar was.
    Verschrikt begon ze mij te bedanken omdat ze het vermoeden had, dat zij hem verloren had. Ik zei haar dat ze hem beter in de voorzak van haar spijkerbroek kon stoppen.
    Ook zag ik ooit bij ‘het beste idee van Nederland’ iemand die een soort telefoonzakje aan een BH had gefabriceerd.
    Als ze die willen stelen wordt dat meteen in metoo procesverbaal.

  12. Tsja helaas herkenbaar. Spullen van dochter verdwijnen hier soms ook als sneeuw voor de zon. Heel sneu, hoop dat haar rijbewijs vandaag toch nog boven water komt.

  13. Dat vind ik nou ook echt klote! Mensen die op zo’n mannier geld willen verdienen door andermans goed te stelen en voor een habbekrats te verkopen. Grrrrr! Daar wordt ik kwaad en verdrietig om!

  14. Wat vresekijk zeg. Ik kan me de ontgoocheling goed voorstellen. Wel fijn dat ze zulke schatten ouders heeft 🙂 Heerlijk toch als je je kind ook weer kan laten stralen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *