Fijne dingen

Afgelopen maandag ging ik met De Student en de vriendin van een neef van me naar de film ‘Vele hemels boven de zevende‘. Ik las al weer een hele tijd geleden het boek en vond dat zo fantastisch mooi dat ik de film graag wilde zien. Normaliter is het op maandag altijd kaarten hier in huis en om de twee weken is het op maandag filmhuis in het theater. Het komt er dus eigenlijk zelden van om naar het filmhuis te gaan maar omdat zowel mijn moeder als mijn tante deze week op vakantie waren nu dus een keer wel. En wat geweldig dat toen net deze film draaide!

Het boek was uiteindelijk vele malen mooier dan de film wat mij betreft, maar ook de film heeft veel indruk op mij en mijn gezelschap gemaakt. In het boek wordt alles veel meer uitgediept en vooral de innige band tussen Eva en Lou miste ik in de film, maar verder: een beauty. Prachtige spel, prachtig dat Belgische taalgebruik. Echt een film die je moet zien.

Gisteren ging ik met Mr. T. een eindje wandelen in Oirschot. Na de hete dagen van de afgelopen week was het gisteren prachtig wandelweer want het was veel koeler en dat is dan toch wel fijn. En wow, wat was het daar mooi!!!
 
Ik weet niet precies wat er met onderstaande foto gebeurd is. Zou er net een UFO passeren of was het toch maar een mug die sneller dan zijn (haar?) schaduw vloog? Dat was het enige nadeel van onze wandeling: de vele muggen.

Begin- en eindpunt van de route was het kapelletje waar we een kaarsje aan hebben gestoken voor alle mensen die ons lief zijn en waren en voor alle mensen die het nodig hebben.

In het kapelletje hingen nog de kransen van de herdenking van 4 mei. Ik zag dat er daar vele slachtoffers te betreuren zijn geweest.
De gelopen route. We hadden de auto niet op de goede plek geparkeerd en hadden bij het startpunt, waar het kapelletje staat, wat rondgedrenteld wat duidelijk te zien is op het screenshot.

Vandaag wordt ook een fijne dag. Tenminste, daar ga ik vanuit. Vandaag ga ik met De Scholier naar Rotterdam. We gaan naar de Kunsthal omdat ik deze expositie echt heel erg graag wil zien. En daarna gaan we natuurlijk shoppen want De Scholier heeft echt helemaal niets om aan te trekken. De stumper!

Heb jij gisteren nog wat leuks gedaan op je vrije dag?

11 gedachten over “Fijne dingen

  1. Dat zijn zeker fijne dingen. Dat gedrentel vind ik altijd zo leuk om te zien op zo’n app. Ik heb dat ook vaak. Wij zijn op visite geweest bij schoonzus en zwager (van Vriendjes kant). Lekker in de tuin gezeten. Ook fijn!

  2. Ik heb zowel het boek gelezen als de film gezien. Ik vond ze allebei mooi.
    En wat een mooie wandeling hebben jullie gemaakt. Helaas te ver weg voor mij.

  3. Oh, ik wist dat dat boek inmiddels is verfilmd, maar ja, meestal vind ik het boek dan toch beter dan de film dus maar even zien. Op Hemelvaartsdag hebben we niet echt wat bijzonders gedaan, het weer werkte bepaald niet mee en beiden hadden we ook weinig puf om te wat doen.

  4. Wat een prachtige wandeling hebben jullie gemaakt! Super als ik de foto’s zo zie!
    Ik heb eigenlijk een hele dag zitten schrijven gisteren. En dat was fijn. ‘s Avonds wel nog even kampvuur gehouden met onze buurtjes. Dat was ook gezellig 😊
    Veel plezier vandaag!!

  5. Onwijs mooie wandeling, die zou ik ook graag gemaakt hebben. Dat kapelletje als begin en eindpunt is een prachtige extra, daar zou ik nooit omheen gekomen zijn zonder er een kaarsje te branden. Maar hoewel hemelvaartsdag voor ons natuurlijk niet in het bijzonder een vrije dag is hebben we wél onverwacht iets leuks gedaan.Daar ga je vást nog wel iets over horen.

  6. Wil ook wel shoppen in Rotterdam en ik hou niet van shoppen. Veeel plezier. Je wandeling was prachtig. Dat effect is een mug. Jou telefoon maakt 2 foto’s achter elkaar en dat heel snel die voegt ie samen das wat je ziet. Die mug is gewoon snel.

  7. Wat een verschil in beleving van zon film kun je dan hebben. Vond hem echt niet te doen, en dat heb ik echt bijna nooit . Overwogen om in de pauze weg te gaan, maar toch maar niet. Vond hem in vergelijking met t boek bijna niet te herkennen qua sfeer.
    Maar ja, later heerlijk koffie gedronken, als goedmakertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *