Gedoe

Oh mensen toch, die Algemene Verordening Gegevensbescherming houdt de gemoederen flink bezig zeg. In blogland verschijnt het ene na het andere bericht waarin aangegeven wordt dat de blogger heus waar heel zorgvuldig omgaat met de gegevens van de reageerders. Hoe lief is dat dan wel niet? Keilief natuurlijk. Ik heb ook maar iets in elkaar geknutseld rondom die AVG. Wat? Dat is hier te lezen. Ik hoop dat het goed is.

Enfin: ik denk dat degenen die hier reageren dat doen omdat ze iets toe willen voegen aan mijn blog en dat ze zich heus wel realiseren dat er dan wat informatie ‘bekend’ wordt bij de ontvanger. Maar daar hoeven we heus niet allemaal zo spastisch om te doen lijkt me. Want als je niet wilt dat het bekend wordt: reageer dan gewoon niet. Of is dat wat kort door de bocht? Ik vind het in ieder geval allemaal zwaar overdreven.

Op het werk zijn we er ook druk mee hoor. Alsof we het al niet druk genoeg met andere -wel leuke- dingen hadden. Eigenlijk mogen we geen adressenbestanden meer bewaren maar het is best lastig om je (vaste) gasten dan uit te nodigen. Toch? Binnenkort heb ik een bijeenkomst die wat dat betreft wat meer duidelijkheid zal gaan geven. Hoop ik.

Ik vind het zo raar eigenlijk: aan de ene kant is bijna iedereen zo open en worden er volop filmpjes, foto’s en allerlei andere informatie de wijde wereld ingeslingerd. En aan de andere kant schijnt er dan een soort van behoefte te zijn aan meer privacy. Heus: ik snap het niet zo goed allemaal.

Wat vind jij daar nu eigenlijk van. Van die nieuwe verordening en van hoe we elkaar menen te moeten wijzen op het enorme gevaar van het delen van onze gegevens?

15 gedachten over “Gedoe

 1. Pffff… heb me er niet echt mee bezig gehouden.. maar die 25 mei kwam dichtbij. Heb van iemand anders een simpele privacy verklaring mogen overnemen. Die hangt nu en ik hoop dat het afdoende is. Maar eerlijk gezegd, ik denk niet dat het zo’n vaart zal lopen voor hobby-bloggers.

 2. Ik word onzeker van dit hele gedoe. Ik was nooit bang om iets via de sociale media te plaatsen, maar dit jaar heb ik voor het eerst tijdens de voorjaarsvakantie geen blogjes geplaatst en geen berichtjes op faceboek gezet waardoor men niet zoals gebruikelijk. op de hoogte was, dat ik even niet thuis was.

 3. Ik zie het vooral als burgertje pesten. Dat ze privacyregels voor bedrijven en instellingen hanteren: logisch. Zo logisch dat je je afvraagt: waarom was het er niet eerder? Maar dat gewone hobbybloggers er in mee moeten gaan…ze draven behoorlijk door in Brussel.

 4. Ik vind het op zich niet slecht die wet, maar op bepaalde vlakken gaat het er keihard over. Alsof iemand ook maar al die privacyverklaringen gaat lezen…

 5. Ben toch ook maar eens in actie geschoten daarrond. Al wil ik het in begrijpelijke taal op m’n blog zwieren want al dat vakjargon, ik word er onnozel van. Zal ook blij zijn als de gemoederen daarrond wat bedaard zijn. Heb intussen achterhaald dat mijn blog sowieso beveiligd is. Tekst en uitleg volgt dus binnenkort. Voorts ben ik het volledig eens met Villasappho.

 6. Ja, we zijn heel open, maar ik heb zelf in de hand wat ik deel via mijn blog, facebook etc.
  Op het moment dat een medewerker van het laboratorium besluit mijn alle gegevens in het laboratoriumsysteem naast elkaar te leggen, een conclusie te trekken en op facebook te roepen dat Wieb een enge ziekte heeft want dat blijkt uit de onderzoeken, dan word ik daar niet vrolijk van.

  Blog-land wordt meegesleept in iets wat vooral de grote gegevensverwerkers betreft.
  Voorlopig is al bekend dat de autoriteit de eerste paar jaar nog gedoogd op naleven, en daarna zijn er een aantal grote vissen waar ze achteraan kunnen. Ons kleine bloggers (al wil ik de hoeveelheid informatie die onze hosts over ons en onze lezers verzameld hebben niet uitvlakken) zullen ze voorlopig wel met rust laten. Hoewel… Je hoeft maar een reageerder te hebben die wil dat je alle reacties verwijderd en die een klacht indient wanneer je daar niet snel genoeg aan voldoet en je kan een probleem hebben…

 7. Ach je kent, gedoe is niet mijn ding. alsof diefstal; uitgebannen is door het te verbieden. Ik heb geen idee of je als blogger verplicht iets met deze heisa te doen. Kan me bijna niet voorstellen dat we dan niét een berichtje van de provider zouden krijgen dat we dat moeten doen, zijn we niet elkaar een beetje gek aan het maken?

 8. De regels worden er niet duidelijker op. Maar aan de andere kant wel. Je mag geen info of foto’s delen zonder toestemming. Simpel.

 9. Ik had er helemaal niet bij stil gestaan dat ik, met mijn weblogje, e-mailadressen verzamel. Pas toen ik er bij iemand anders over las, dacht ik ‘oh ja’. Aangezien mijn weblog nodig ge-update moest worden, heb ik ook meteen maar iets in elkaar geknutseld. Hoewel ik echt niet verwacht een boete te krijgen als ik dat niet doe.

 10. Hahaha, ‘t is inderdaad een beetje spastisch doen :-)
  Ik vind het heel dubbel: enerzijds vind ik het goed dat er duidelijke richtlijnen zijn, die eigenlijk ook maar gewoon implementeren wat al lang wetgeving is, maar waar tot nu toe misbruik te makkelijk was (zo word ik bijvoorbeeld echt wel heel lastig van bedrijven die mijn e-mailadres aan tig anderen doorspelen, waardoor ik i.p.v. die ene nieuwsbrief er plots 10 andere bij ontvang en ben ik blij dat dat via GDPR makkelijker tegen te gaan is). En tegelijk had ik bij het schrijven van mijn privacybeleid echt het gevoel dat die tekst compleet overdreven is voor het kleine garnaaltje in de grote internetzee dat ik maar ben. Nochtans was ik ook maar gewoon een template aan het volgen, waaruit ik enkel behouden heb wat op mijn blog van toepassing is en dus al een hele boel uit verwijderd heb.

 11. Als ik hoor wat er voor muziekverenigingen ook allemaal bij komt kijken, pffff. Een complete extra administratie alleen al om foto’s (van bv optredens) te mogen publiceren. Als lid a vraagt naar het mailadres van b, dat hij is kwijtgeraakt, het niet mogen geven van dat mailadres want dat mag alleen b zelf doen. Elke mail die je als bestuur verstuurd, ook al is het naar paar mensen, de geadresseerden allemaal in de bcc want anders: foei. Is dan wel weer onhandig met het reageren middels allen beantwoorden… ik denk ook dat deze maatregel zijn doel voorbij schiet.

 12. Ik vind het allemaal zwaar overdreven en trek me er dus niets van aan. Aangezien iedere burger wordt geacht de wet te kennen, moeten mijn lieve volgers zelf maar kijken wat ze willen.

Reacties zijn gesloten.