Theater

Sinds een jaar is vriend W een zogenaamde ‘vriend’ van het theater dat wij gedurende het seizoen regelmatig bezoeken. Dat betekende dat wij op 15 mei jongstleden gratisch ende voor nietsch op de zogenaamde ‘vriendenavond’ mochten komen. Daar werden we geïnformeerd over het nieuwe programma (aan elkaar geluld door Leon van der Zanden die helaas dit jaar niet geboekt is in ons theater en die niet kon nalaten dat tig keer te melden haha), stelde de nieuwe directeur zich aan ons voor, er waren een paar korte voorproefjes te zien en na afloop een borrel.

Vriend W en ik gingen van te voren lekker samen uit eten en dat was lekker en gezellig en na afloop gingen we met het nieuwe programma voor seizoen 2018–2019 naar huis. En wow, wat een gaaf programma. Ik had uiteindelijk veel te veel voorstellingen die ik graag wilde zien en moest uiteindelijk nog flink schrappen. Mr. T. en ik gaven onze voorkeuren door aan vriend W die er vervolgens voor zorgde dat de bestelling de deur uit ging. En hoera enze hoezee: alles is gelukt.

Waar ga ik het komende seizoen allemaal van genieten? Tenminste, dat hoop ik.

Kaartjes voor cabaret maken zoals meestal toch wel het leeuwendeel van onze bestelling uit.

 • Hij was tonprater en ik heb helemaal niets met carnaval. Toch wel bijzonder dat ik daarom toch naar Rob Scheepers ga. Ik zag hem echter vorig jaar een half uurtje optreden en vond hem geweldig. Dit gaat dus vast geweldig worden. Denk ik. Hoop ik.
 • Henry van Loon zag ik al vaker en die vind ik echt heel erg grappig. Hij is nog niet zo heel erg bekend al is dat volgens mij wel wat veranderd na zijn rol als conciërge in ‘De Luizenmoeder’.
 • Ik had nog nooit van hem gehoord, maar vriend W zweert bij hem: Ton Kas. Ik ga het meemaken!
 • Vorig jaar zag ik Steven Brunswijk voor het eerst en komend seizoen ga ik er een keertje bij optellen. Toen geweldig genoten en ik ga er van uit dat dat in 2019 ook weer zo zal zijn.
 • Ook Veldhuis en Kemper zag ik al vaker en hun nieuwe show moet aan dat lijstje toegevoegd worden.

Ik heb ook een paar toneelvoorstellingen op het programma staan.

 • Met Mr. T. ga ik naar ‘Ma‘ naar het boek van Hugo Borst over zijn moeder die aan Alzheimer leidt. Het zal best een confronterende voorstelling worden wat de moeder van Mr. T. immers heeft de laatste jaren van haar leven deze verschrikkelijke ziekte gehad. Als wij gaan speelt Loek Peters de rol die deze overneemt van Eric Corton.
 • Heel erg benieuwd ben ik naar Enkeltje Hollandia, een verhaal over de vlucht van een jongen uit Sarajevo naar Nederland.
 • Kom hier dat ik u kus. Wow, lijkt me echt super deze voorstelling. Geen idee of dat zo zal zijn, maar het wordt vast een gezellige avond omdat ik samen met mijn moeder, mijn tante, mijn nichtje en de vriendin van mijn neef ga.
 • Ik ga ook naar een theatervoorstelling die is ontstaan via ‘theater na de Dam’. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wil graag met theatervoorstellingen rond 4 mei de bewustwording rondom herdenken vergroten. In vrede is een van die voorstellingen en ik ben daar zowel privé als werkgerelateerd erg benieuwd naar.

Muziek is er ook weer bij.

 • Tot mijn grote schrik ga ik ineens naar de 3JS. Hahaha, ik moet zeggen: ik vind hun stemmen erg goed, maar hun muziek ligt me niet zo. Ik ga echter, samen met Mr. T., naar de show ‘Heroes of Music’ en ik denk dat dat ons vast wel kan bekoren. Ze zingen dan immers nummers van onder andere Bowie, U2, Pink Floyd en Coldplay.
 • De muziek van Simon & Garfunkel kan mij op z’n tijd erg bekoren. Ik heb zelfs een heuse ‘best-of’ cd van de mannen. En nu ga ik genieten van The Simon & Garfunkel Story waarbij al hun hits ten gehore gebracht zullen worden.

Voor De Scholier kocht ik twee kaartjes voor Schuld, naar het boek van Mel Wallis de Vries. De Scholier is dol op haar boeken dus de kaartjes waren snel besteld. Wie ze meeneemt moet ze maar zien, er is vast een vriendin die graag mee wil.

En iets heel anders is Showponies. Alex Klaassen ken ik als cabaretier en dan vind ik hem geweldig. Showponies is echter van een heel andere orde: het is heuse revue geloof ik. Nou, dat ga ik dus maar ‘ns lekker over me heen laten komen.

Het is weer een hele lijst, maar ja, alles voor de kunsten nietwaar? Ik houd ervan. En waarschijnlijk komt er nog wel een voorstellinkje of filmpje bij. En wie weet ga ik ook nog naar een concert. Sterker: ik heb al kaartjes voor Doe Maar die opnieuw afscheid nemen ;-).

Ik vind het een beetje jammer dat er weer geen dansvoorstelling bijzit. Maar ik kan nooit iemand vinden die met me mee wil. En alleen gaan, dat doe ik dan weer niet.

Zijn er theatervoorstellingen die jij me van harte aan kunt raden? En wie uit mijn lijstje zou jij graag willen zien?

 

19 gedachten over “Theater

 1. Sinds ik ziek ben kom ik in principe ‘s avonds de deur niet meer uit, enige uitzonderingen daargelaten. Zelf hou ik ook erg van dansvoorstellingen, vooral klassiek ballet. Dus ik kan je alle klassieke balletten die ik heb gezien van harte aanbevelen.

 2. Heerlijk om dit in het vooruitzicht te hebben!
  Zelf ga ik ook naar de 3Js. Hun U2 theatertour vorig jaar werd overigens goed ontvangen door mensen die niet van hun muziek hielden. Denk dat dit ook geweldig gaat worden als je van deze artiesten houdt.

 3. Grinnik. Doe mij maar de 3J’s. Lijkt me best leuk. De rest van je lijstje ken ik niet goed genoeg. Vroeger ging ik met een toenmalig vriendje veel naar het theather. Hans Liberg vond ik toen erg leuk. Overigens was ik aangenaam verrast toen ik de voorstelling van Ali B. op tv zag.

 4. Jullie krijgen het nog druk! Ik heb zoveel theatershows in mijn hele leven bij elkaar niet gezien. Joris en Roos gaan regelmatig naar een musical; daar zijn ze gek op.
  Wat een heerlijk vooruitzicht dat je zoveel mooie dingen gaat zien.

 5. Henry van Loon! Heerlijk, ook al vaker geweest, ik vind hem echt te grappig!
  En Ma lijkt mij heel mooi. Goede keuzes!

 6. Wauw wat veel! Leuk! Wij gaan naar Peter Pannekoek, en verder moeten we nog even kijken. Ik ben niet zo van theater, maar wel van cabaret en muziek.

 7. Rob Scheepers heb ik al vaak mogen bewonderen, in en buiten de ton. Aangezien ik een echte carnavalsvierder ben ken ik hem in eerste instantie als tonspreker, maar tegenwoordig doet hij veel meer leuke dingen.
  Veel plezier!

 8. Frans wil ook al niet mee naar een dansvoorstelling! Ik ga ook eens kijken naar wat er is en dat van 4 mei in het bijzonder.

 9. Nee, goede raad heb ik niet, daarvoor ga ik veel te weinig naar het theater. Ik heb het niet zo zo op BNners die hun dementerende ouders te gelde maken dus daar zou ik zeker niet heen gaan maar dat ligt misschien ook wel aan het feit dat het onderwerp zeker niet aan de orde zou zijn voor een avondje ontspanning.Misschien zou ik uit jouw hele scala wel voor Alex Klaassen kiezen, jeugdsentiment, ik ben al heel jong meisje nog naar een revenu geweest in het Haagse Scala theater dat al héél lang verdwenen is.

 10. Je krijgt het nog druk. Wij gaan eigenlijk nooit naar het theater. Ik kan je dus niets adviseren.

 11. Ik ben naar de voorstelling Ma geweest met Eric Corton. Heel ontroerend en confronterend omdat mijn eigen moeder ruim 2 jaar geleden is overleden. Ook zij had Alzheimer.
  Showponies van Alex Klaassen heb ik ook gezien. Ik denk dat je heel erg gaat genieten.
  Wij hadden in ieder geval een topavond.

Reacties zijn gesloten.