Playmobil

We hebben hier een boel Playmobil op zolder staan en daar is echt heel veel mee gespeeld. Feit is nu echter dat er nooit meer naar omgekeken wordt. Ik heb altijd gedacht dat we die Playmobil dan maar zouden bewaren voor als er ooit kleinkinderen kwamen of dat de meiden het maar ooit mee moeten nemen als ze het huis uitgaan. Of dat echter ook daadwerkelijk gaat gebeuren waag ik te betwijfelen, want we weten ten eerste niet hoe ze ooit komen te wonen en ten tweede denk ik niet dat ze dan die Playmobil mee willen. En om dat spul nu jaren hier op zolder te laten staan is ook zowat. Dus hebben we het hele spul te koop gezet op marktplaats.

En wat denk je? Nul komma nul reactie. Hoe suf is dat dan wel iet? We hadden bedacht dat we alles in één koop weg zouden doen en dat de meiden dan allebei de helft zouden krijgen. En als je dan ziet dat dat ene huis dat wij ook hebben hier te koop staat voor € 319,90, dan waren wij met onze alles in één koop van € 175,= nog heel erg goedkoop uit. Dachten we. Want ik zei het al: nul komma nul reactie.

Best een beetje jammer dus voor de meiden, want die rekenenden zich al een beetje rijk. 😉 Ach, we zien het wel: het vreet geen brood zeggen we dus maar. Al is het wel een beetje lastig dat een heel stuk van de zolder (net onder de waslijnen) nu helemaal volstaat met uitgestalde Playmobil en ik al een paar keer met blote voeten op zo’n klein stukje ben gaan staan. En dat is niet plezant niet, al is het minder pijnlijk als op een stukje lego gaan staan. Dat dan weer wel.

 

 

Heb jij nog veel speelgoed van vroeger in bezit? Of wat bewaar jij voor ‘ooit’?

15 gedachten over “Playmobil

  1. O nee keileuk zo’n Playmobilsets! En zoveel! Ik zou bijna jaloers worden 😀 Ik zou die eerlijk gezegd bijhouden want je meisjes zijn nog bijlange niet bezig met hun kinderen later, en dan binnen x aantal jaar gaan ze zeggen “o weet je nog die Playmobil, zo spijtig!” Enfin ik heb toch hetzelfde met mijn oude LEGO die we als eind-tieners allemaal verkochten…

  2. Ik ben niet zo’n Marktplaats-fan. Vind het ook vaak niet werken. Ik heb ook nog wel het een en ander. En de droom om ooit de berging op te ruimen. Dus binnenkort….

  3. Heb je het nog? Zal eens aan mijn broertje vragen of hij het zou willen voor zijn dochter en zoon (laatste is er nu nog te klein voor) en of het in hun budget zou passen.
    Wij speelden er vroeger áltijd mee bij mijn oom & tante. Zelf hadden we lego <3

  4. Ik heb laatst lego heel goed verkocht juist. Heb ook nog zo’nb playmobiel verzameling, waarvan ik me afvraag of ik het wel missen kan zelf 🙂 Aan de andere kant, als je wilt verkopen moet je daar niet te lang mee wachten. Zelfs playmobil gaat met zijn tijd mee en hoe ouderwetser hoe minder geliefd, lijkt.

  5. Ik denk dat het hem er in zit dat je alles in 1x wil verkopen. 175 euro is (hoewel heel redelijk) een best bedrag om in 1x neer te leggen voor tweedehands speelgoed. Als je het verdeeld in delen van rond de 15-25 euro gaat het veel harder denk ik 🙂

  6. Van mezelf moet ik nog ergens mijn negerpop hebben, meer speelgoed had ik eigenlijk niet.
    Maar van de kinderen heeft de logo ook weer veel plezier aan de kleinkinderen verschaft.
    Niet wegdoen, tot je zeker weet dat er geen kleinkinderen komen want het is heerlijk om als ze bij oma ander speelgoed hebben als thuis.

  7. Hoor de laatste tijd ook dat MP niet meer zo goed werkt, en dat steeds meer via allerlei sites of facebook wordt verkocht? MIsschien is dat ook de reden?

  8. heb hier het grote speelgoed van dochterlief een twee jaar terug weggegeven aan een stichting die het verdeeld onder minder bedeelden. Geef het liever weg op die manier dan de paar euro die je er nog voor terugkrijgt.

    • Wij geven ook ieder jaar veel mee aan de rommelmarkt, dan zijn de verenigingen goed af met de opbrengst. Maar in dit geval dachten we dat het het proberen waard zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *