Het tweede jaar zit er bijna op …

Jemig, wat gaat het allemaal snel en wat doet De Student het goed op haar opleiding. Ze is een van de jongste studenten en scoort zo ongeveer op alle fronten het beste. Sorry, even opscheppen hoor, maar hoe trots kun je wel niet zijn op je kind. En de studie past haar ook echt als een heel warme en comfortabele jas. Ze moet er veel voor doen en zit af en toe tot heel laat te blokken (en ook wel af en toe te zuchten en steunen), maar ze is vooral heel erg enthousiast.

Het is alweer een hele tijd geleden dat ze meedeed aan een soort van wedstrijd waarin je in één dag een nieuw concept bedenkt en pitcht. De opdracht ging over appelflappen en hoe je een zo duurzaam mogelijke verpakking kon bedenken voor twee appelflappen. De Student ging daar, samen met een ander meisje, mee aan de slag en aan het eind van de dag bleek dat zij er met de prijs vandoor gaan. Dat betekent dat ze, op kosten van het bedrijf dat de wedstrijd uitschreef, naar een beurs in Londen mag. Hoe cool is dat dan wel niet? Nou, erg cool nietwaar. Uiteraard ben ik enigszins bevooroordeeld, maar de dames hadden ook echt een heel leuk en creatief idee en het is vooral heel erg leuk om dat proces te zien. Met alle schetsen, de informatie die ze opvragen, het daadwerkelijk maken van de verpakking en het pitchen. In september gaat het tripje plaatsvinden en ze heeft er zin in.

Het derde jaar is een stagejaar en het is de bedoeling dat ze één binnenlandse en één buitenlandse stage gaat doen. Beide stages heeft ze al geregeld. In september start de binnenlandse stage bij een bedrijf hier in onze gemeente. Dat is lekker praktisch natuurlijk wat reistijd en dergelijke betreft. Ze gaat er zich bezig houden met de verpakkingen en de verduurzaming ervan van het huismerk. Stoer! De tweede stage, daar zie ik wel een beetje tegenop eerlijk gezegd. Ze gaat in februari 2019 namelijk naar Zuid-Afrika waar ze in Kaapstad een stage heeft gevonden bij een ontwerpbureau dat veel voor de voedingsmiddelenindustrie werkt. Helemaal haar ding en ze zou het liefst, als ze later klaar is met haar opleiding een dergelijke baan vinden. Ze heeft er heel veel zin in maar voor ons, en voor haar Lief, valt het allemaal nog niet zo mee hoor om te weten dat ze straks ruim drie maanden zover weg is.

Toevallig had ze het laatst erover dat ze, na deze opleiding, misschien nog wel een master wil gaan doen. Ik ben benieuwd of ze dat uiteindelijk ook echt zal gaan doen. We gaan het zien. Maar wat ik hier vooral wilde delen is dat ik zo blij ben dat ze het zo enorm naar haar zin heeft. Er zijn al veel leeftijdsgenoten gestopt met hun studie (haar Lief is ook gestopt en begint in september met een nieuwe opleiding, hopelijk ligt hem die nieuwe opleiding wel) of zij behalen niet het benodigde aantal studiepunten waardoor ze studievertraging oplopen. Ik realiseer me steeds meer als ik van al die uitvallers hoor dat het eigenlijk gewoon echt bijzonder is dat ze al zo jong wist wat ze wilde gaan doen en dat het dan ook nog echt een match blijkt te zijn.

 

14 gedachten over “Het tweede jaar zit er bijna op …

  1. Terecht dat je trots op haar bent! En fijn dat ze zo happy is met haar keuze. Niets mooiers dan een gelukkig kind!

  2. Snap als mede moeder helemaal dat je super trots bent! In die fase zit ik nog niet maar maak me er nu al af en toe zorgen over. Het is zeker bijzonder dat ze al zo jong wist wat ze wilde. Ik weet het pas sinds een jaar. En nog soms die twijfel ;-)

  3. Oh Kaapstad dat is toch geweldig. Ik vertel mijn kinderen dat je in t leven meer spijt hebt van de dingen die je niet hebt gedaan dan van de dingen die je wel hebt gedaan. Mooie bestemming om haar op te zoekenen je bent terecht trots en blij!

  4. Hoe heerlijk voor haar en voor jullie! En ook al begrijp ik dat jullie deels tegen die drie maanden in Zuid-Afrika opkijken, dat gaat zo’n ongelooflijke ervaring zijn voor haar, daar gaat ze haar hele leven deugd van hebben! (of zo is het toch bij mij na vijf maanden Erasmusuitwisseling :-) )

  5. Je bent terecht trots. En zoals ik het lees vooral heel blij dat je oudste zo op haar plaats is. En wat mij dan weer opvalt: dat ze zo doelgericht bezig is en daarbij lastige afwegingen niet schuwt! Ik ga er tenminste van uit dat ze het ook niet fijn vind om haar vriend zo lang te missen. En dan toch deze keuze maken: dat is pas echt stoer en helemaal van deze tijd (een slimme meid…) :-)

  6. Je mag trots zijn, er zijn zoveel studenten die het niet halen of iets anders willen. Ik zou het totaal niet zien zitten om op buitenlandse stage te gaan zeker niet in dat gebied!

  7. En natuurlijk helemaal top voor de student zelf dat ze de juiste keuze heeft gemaakt en floreert , echt wel een felicitatie waard. De beste drijfveer bij een studie is toch dat je je er goed in kunt vinden, dat soort kinderen ” heb je geen omkijken naar” bij wijze van spreken want ze motiveren zichzelf.

  8. Wat heerlijk als je kind zo op de juiste plek terecht komt. En dat dan niet alles komt aanvliegen is heel logisch en eigenlijk ook wel fijn. Leren dat je ook mag werken om datgene wat je leuk vind nog beter te leren kennen en beheersen is een prachtige les. Zeker als je er de beloning uit kunt halen dat het je energie geeft (want het is leuk) en dat je er nog goede studiepunten voor krijgt ook.

    Ik ben heel benieuwd hoe Zuid-Afrika haar straks zal bevallen. Een heel andere omgeving, daar is ook veel te leren, naast het direct studie-gerelateerde. Gaan jullie haar nog bezoeken daar? Ik zou de gelegenheid aangrijpen!

Reacties zijn gesloten.