Festivals

Het festivalseizoen draait weer op volle toeren. Ieder jaar opnieuw opent het seizoen met een groots festival hier in de buurt waar De Student inmiddels al een keer of drie geweest is en waar zij enorm van geniet. Best veel mensen om me heen gaan er jaarlijks naar toe en vriendin M heeft er vier jaar geleden -eindelijk- de liefde van haar leven gevonden. Maar op de een of andere manier trekt het mij niet zo erg. Afgelopen weekend vond de 49ste editie van Pinkpop plaats en ook daar ben ik nog nooit geweest.

Mr. T. gaat al een paar jaar op rij naar Bospop en ondanks dat hij het ieder jaar opnieuw vraagt ben ik nog nooit meegeweest. In mijn wilde jaren ben ik wel een paar keer naar Torhout Werchter (ja, zo heette dat toen echt) geweest en toen vond ik dat nog prima.

Het sfeertje op festivals, ja, dat is vaak wel bijzonder, maar bij bovenstaand festival was ik er uiteraard voor David Bowie en ik herinner me dat The Prodigy, Alanis Morissete, Sepultura, Rage against the Machine en Red Hot Chili Peppers ook best leuk waren, maar verder vond ik het -ondanks de sfeer- toch maar mwah. Jammer eigenlijk.

Op de een of andere manier krijgen festivals mij dus niet te pakken. Ik ga liever naar het theater of naar concerten waar één groep of artiest speelt. Eigenlijk vind ik dan zelfs een voorprogramma vaak al vervelend. Maar goed, dat zal er wel bij horen. Alweer een paar maanden geleden heb ik enorm genoten van Elbow en gisteren mocht ik weer een keer genieten van de show van Roger Waters die werkelijk een fantastische set speelde. Puur genieten!

Maar goed festivals dus, daar heb ik niets mee. Alhoewel, als ik zelf een festival zou mogen samenstellen dan misschien wel. En wie zou er dan zeker op moeten treden?

  1. Pink
  2. Depeche Mode
  3. Elbow
  4. Muse
  5. Triggerfinger
  6. Eddie Vedder
  7. De Staat
  8. Editors
  9. Pink Floyd
  10. Sia

Wie zou er op jouw festival niet mogen ontbreken?

9 gedachten over “Festivals

  1. Ik ben nog nooit naar een festival geweest. Gaat ook niet gebeuren, denk ik. Ik geloof dat je bij festivals gewoon moet staan, toch? Of op de grond moet zitten? Dan zou bij mij een stoel niet mogen ontbreken. Of een bank, nog beter! En dan mag Bruce Springsteen langs komen. En Robbie Williams. Brian Adams en Ed Sheran. Misschien dat ik dan af en toe van die bank af kom.

  2. Ik ben vroeger wel eens naar Pinkpop geweest, the Police trad er op en ik was op slag verliefd op Sting :-). De enigste die ik nu graag een keer zou willen zien is First Aid Kit uit Zweden. Echt heel bijzonder duo.

  3. Het leuke aan een festival vind ik vaak de onverwachte pareltjes, een band in het begin van de middag die je nog niet kende of een paar mensen op de camping die samen opeens erg goed klinken.
    Op mijn ideale festival zou Prince nog een keer komen spelen, maar dat zit er niet meer in dus dan bestaat mijn lijstje uit: Iron Maiden, Heart, Triggerfinger, Metallica en Beth Hart.

  4. Ik ga ook liever naar een concert dan naar een festival. Te veel geschreeuw! Maar als ik een festival mocht samenstellen, dan was het wat meer folklore, volksmuziek, een paar luisterliedjes…. Nee, je leest het al. Dia’s niks voor een festival.

  5. Niets voor mij, véél teveel lawaai en rommelwant de muziek is vaak teveel verwaaid om echt goed te klinken, en dan loeihard……, nee hoor ik zet wel een cd tje op.

  6. Ik ben dol op de sfeer van festivals als concert at sea of zand. Gemoedelijk, niet te veel gespring en geduw….

    Ik hou van bands die er een feestje van maken.
    Chef’s Special vind ik live geweldig! Ik zou heel graag Robby Williams zien optreden. Pink inderdaad. En binnenkort op CAS Alanise Morisette; ik ga dit jaar speciaal voor haar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *