Het land van mijn vader

Ik vond het een bijzonder boek dat ‘Het land van mijn vader‘ en ik het het met veel plezier gelezen al vond ik het tegelijkertijd af en toe wel allemaal heel lang duren.

Amerika,1784: na twaalf jaar in Clan Wolf te hebben geleefd, keert de op veertienjarige leeftijd door indianen ontvoerde Willa Obenchain – Vlammende Hemel – terug naar huis. Wanneer ze bijna thuis is, vindt ze een gewonde Schot op haar vaders land. Ze neemt hem mee naar het huis en besluit hem te verzorgen, maar van haar ouders – die ze thuis hoopte te vinden – ontbreekt ieder spoor. En alsof Willa nog niet genoeg heeft meegemaakt, breekt er een onstuimige tijd aan.

Het is mooi om te zien hoe Willa de dingen ziet en ervaart. Ze heeft, ondanks alles, veel geleerd van haar tijd bij de indianen. Ze heeft grote verliezen geleden en dat maakt dat ze niet echt bereid is zich kwetsbaar op te stellen. Daarnaast is zij een zeer krachtige en (voor die tijd wellicht overdreven) geëmancipeerde dame geworden. Het is interessant om dingen te lezen over haar tijd bij de indianen, de relaties binnen die clan en ook informatie over de kolonisatie.

4 gedachten over “Het land van mijn vader

Reacties zijn gesloten.