Het gefluister van de bladeren

Ik kwam er pas tijdens het lezen van het nawoord achter dat ‘Het gefluister van de bladeren‘ gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Hallie Erminie Rives en Post Wheeler bestonden namelijk echt! Dus toen moest ik nog even googlen ook.

Hallie Erminie, die eind negentiende eeuw opgroeit in een plantersfamilie in Kentucky, is een wilskrachtige jonge vrouw die één grote passie heeft in haar leven: schrijven. Ze is vastbesloten een groot schrijfster te worden en laat zich niet tegenhouden door de conventies van haar tijd, die bepalen dat een vrouw hoort te trouwen en kinderen te krijgen. Met het manuscript van haar debuutroman in haar koffer reist ze af naar New York om een uitgever te zoeken. Daar leert ze de journalist Post Wheeler kennen, een overtuigd vrijgezel. Vrij van amoureuze verwachtingen ontwikkelt zich tussen hen een bijzondere vriendschap, gebaseerd op wederzijds respect.

Sarah McCoy schreef met dit boek wat mij betreft weer een prima boek. Hallie is een zeer kordate jongedame die zich niet de kaas van het spreekwoordelijke brood laat eten en Post is ook niet voor een gat te vangen. Door onderlinge misverstanden en ook door dingen niet altijd te benoemen cirkelen ze bijna 10 jaar om elkaar heen voordat ze eindelijk een echt stel worden. Ondanks het feit dat Hallie voor die tijd erg feministisch was past de manier waarop ze praat volgens mij perfect en dat mis ik soms wel bij andere historische romans. Dan zegt of doet de geëmancipeerde dame dingen die volgens mij gewoon niet passen in die tijd. Maar nu dus wel.

Een mooi, humorvol en zeer gemakkelijk leesbaar boek vond ik. Lezen dus.

6 gedachten over “Het gefluister van de bladeren

Reacties zijn gesloten.