Zeg ‘ns eerlijk

Het is al weer enige tijd geleden dat ik een vragenlijstje plaatste. De hoogste tijd dus om er weer een in te vullen. Ik bedacht de vragen niet zelf trouwens, las ze laatst in de krant en het is best een pittig lijstje (maar ja, wat wil je ook: deze vragen komen uit een uitgebreidere lijst die Proust ooit invulde op verzoek van een vriendin. Dat die lijst vervolgens onder zijn naam bekend werd, is dan weer best bijzonder. Toch? Maar goed, dat geheel terzijde). Doe je ook mee?

 1. Waarvan heb je oprecht spijt? → Eigenlijk nergens. Niet van mijn eerste huwelijk, maar ook niet van mijn scheiding. Eerlijk gezegd vind ik spijt hebben ergens van een beetje verspilde energie. Van dingen die niet gaan zoals je hoopte dat ze zouden gaan, kun je volgens mij vooral veel leren
 2. Wat was een keerpunt in je leven? → Mijn ontslag bij mijn vorige werkgever was een heel heftige tijd voor mij die nog heel lang veel effect heeft gehad (en misschien soms nog wel eens zelfs). Een ander keerpunt was heel veel kilo’s afvallen. Ik voel me nu zo happy met mijn lijf.
 3. Hoe is ongeluk te vermijden? → Niet denk ik. Maar hoe je ermee omgaat, dat heb je wel zelf in de hand. Meestal natuurlijk. Want heel dramatische dingen die overkomen je volgens mij volledig en slaan je lam. Ik denk niet dat er dan nog over ‘omgaan met en zelf in de hand hebben’ te spreken valt.
 4. Is er iemand waar je jaloers op bent? → Jaloers is een groot woord denk ik. Er zijn wel dingen die anderen doen en die ik graag ook zelf zou willen doen. Waar ik vooral jaloers op ben zijn mensen die niet zo veel tobben en nadenken. Ik heb veel tijd verspild met bang zijn voor dingen die nooit gebeurd zijn. Dus eigenlijk hoort dit antwoord ook wel bij vraag 1. En mensen met echt een passie ergens voor, die bewonder ik ook. Soms mis ik dat wel: echt gepassioneerd zijn ergens over.
 5. Wat is je motto? → ‘Leven en laten leven’ en ‘wie zonder zonde is, werpe de eerste steen’.
 6. Hoe rijk zou je willen zijn? → Gewoon zo rijk als ik nu ben. Alhoewel: een paar duizend euro per maand extra zou helemaal niet onwelkom zijn.
 7. Wanneer dacht je: nu begin ik het leven te begrijpen. → Soms lijkt het juist alsof ik het leven steeds minder goed begrijp. We hebben zoveel hier en we zijn zo ontevreden. Of misschien zijn we niet ontevreden, maar we zijn wel snel verongelijkt op de een of andere manier. En delen met anderen is ook moeilijk. En hoe mensen met elkaar omgaan vind ik af en toe ook zeer discutabel. En tegelijk denk ik ook wel regelmatig: dit, hier, mijn gezin. Dat is het leven. Lastig hoor, deze vraag. Daar zou ik nog heel lang over kunnen filosoferen.
 8. Wat is je grootste angst? → Dat er iets met mijn kinderen gebeurt.
 9. Welke eigenschap waardeer je in je partner/een ander? → Oprechtheid, eerlijkheid, trouw.
 10. Wat is een omweg waard? → Heel veel. Een uitzicht, een restaurant, een leuk winkeltje, een mooi park, een ontmoeting, van alles eigenlijk.
 11. Ben je monogaam? → Uiteraard. Geen discussie mogelijk. Terwijl ik soms op de een of andere manier wel denk dat het eigenlijk toch ook maar raar is dat je altijd bij dezelfde partner blijft.
 12. Wat is een groot gevaar in de liefde? → Dat je de ander voor lief neemt.
 13. Welke eigenschap zit je in de weg? → Dat ik teveel nadenk. En dat ik regelmatig denk: ik doe het zelf wel, dan weet ik tenminste zeker dat het goed gebeurt. Haha, hoe arrogant kun je zijn. 😉
 14. Wat zie je als je in de spiegel kijkt? → Iemand die niet superaantrekkelijk is (zie ook vraag 15.) maar die vooral heel tevreden is. Dat heeft grotendeels te maken met die 20 kilo die ik alweer een jaar of tien geleden afviel en die er nog steeds afzijn.
 15. Ben je aantrekkelijk? → Ik ben nu aantrekkelijker dan 15 jaar geleden, dat zonder meer. Maar verder ben ik gewoon een vrouw van 48 die nooit meer een jonge meid van 25 zal zijn.
 16. Lijk je nog steeds op wie je vroeger was? → Ik denk het eigenlijk niet. Volgens mij ben ik nu een leuker mens dan pak ‘m beet 20 of 10 jaar geleden. Maar dat moet je vooral aan de mensen om mij heen vragen.

Ook meedoen? Selecteer het lijstje hieronder, control c en control v in het reactieveld.

 1. Waarvan heb je oprecht spijt?
 2. Wat was een keerpunt in je leven?
 3. Hoe is ongeluk te vermijden?
 4. Is er iemand waar je jaloers op bent?
 5. Wat is je motto?
 6. Hoe rijk zou je willen zijn?
 7. Wanneer dacht je: nu begin ik het leven te begrijpen.
 8. Wat is je grootste angst?
 9. Welke eigenschap waardeer je in je partner/een ander?
 10. Wat is een omweg waard?
 11. Ben je monogaam?
 12. Wat is een groot gevaar in de liefde?
 13. Welke eigenschap zit je in de weg?
 14. Wat zie je als je in de spiegel kijkt?
 15. Ben je aantrekkelijk?
 16. Lijk je nog steeds op wie je vroeger was?

11 gedachten over “Zeg ‘ns eerlijk

 1. Pingback: Persoonlijke vragen |

 2. Waarvan heb je oprecht spijt? -> Nergens van (nou ja, één dingetje -logje volgt ooit)
  Wat was een keerpunt in je leven? -> Geboorte van mijn dochter. Daar werd ik heel stoer van!
  Hoe is ongeluk te vermijden? -> Nee. Maar, wat jij ook zegt, hoe je ermee omgaat maakt verschil.
  Is er iemand waar je jaloers op bent? -> Nee
  Wat is je motto? -> Count your blessings
  Hoe rijk zou je willen zijn? -> Net zo rijk als nu
  Wanneer dacht je: nu begin ik het leven te begrijpen. -> Haha, nog niet
  Wat is je grootste angst? -> Dat er iets met mijn kind gebeurt
  Welke eigenschap waardeer je in je partner/een ander? -> Eerlijkheid, gevoel voor humor
  Wat is een omweg waard? -> Kopje koffie bij mijn moeder
  Ben je monogaam? -> Ja. En hij kan dat beter ook maar zijn.
  Wat is een groot gevaar in de liefde? -> Geen lol meer hebben
  Welke eigenschap zit je in de weg? -> Perfectionisme
  Wat zie je als je in de spiegel kijkt? -> Een leuk mens
  Ben je aantrekkelijk? -> Ehhh??? wel voor Vriendje-lief!
  Lijk je nog steeds op wie je vroeger was? -> ja

 3. Nou dat mag wel een vragenlijst heten! misschien pik er nog wel eens wat vragen uit want , net als jij, lukt zoiets me niet met slechts ja/nee
  Er ewel vragen bij die in d’r uppie goed voor een logje zijn.

 4. Waarvan heb je oprecht spijt? Van te lang doormodderen, te lang wachten met het doorhakken van sommige knopen en het zetten van sommige punten.
  Wat was een keerpunt in je leven? Doodziek zijn. En de lange weg naar herstel.
  Hoe is ongeluk te vermijden? Niet. Je kunt goed uitkijken, opletten en voorzichtig doen. Je hoeft het niet op te zoeken. Maar vermijden kun je het niet.
  Is er iemand waar je jaloers op bent? Nee. Ik wil best 15 centimeter langer zijn en geen bril nodig hebben en heel muzikaal zijn, maar jaloers? Nee, want elk huisje heeft zijn kruisje.
  Wat is je motto? Adem in, adem uit. 😉
  Hoe rijk zou je willen zijn? Zo rijk dat ik aan het einde van mijn geld geen stukje maand overhoud. Maar: als ik dat zou hebben, zijn er vast weer nieuwe wensen.
  Wanneer dacht je: nu begin ik het leven te begrijpen. Paar jaar geleden. Als in een jaar of twee terug.
  Wat is je grootste angst? Weer wegzakken in de inktzwarte duisternis van een zware depressie.
  Welke eigenschap waardeer je in je partner/een ander? Oprechtheid.
  Wat is een omweg waard? Veel. Heel veel. Moeite maakt dingen soms bevredigender.
  Ben je monogaam? Ja. Het blijft bij af en toe een dagdroom of een losse fantasie.
  Wat is een groot gevaar in de liefde? Dat je het vanzelfsprekend gaat vinden.
  Welke eigenschap zit je in de weg? De lat te hoog leggen.
  Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Mezelf. Als ik mijn bril op heb.
  Ben je aantrekkelijk? Ja.
  Lijk je nog steeds op wie je vroeger was? Nee. En ja.

 5. 1.Waarvan heb je oprecht spijt? Dat ik niet eerder met roken gestopt ben. Achteraf was het zo makkelijk. Kan ik nu zeggen na 13 jaar.
  2.Wat was een keerpunt in je leven? Toen ik een vaste baan in het onderwijs kreeg
  3.Hoe is ongeluk te vermijden? Niet
  4.Is er iemand waar je jaloers op bent? Nee
  5.Wat is je motto? Blijf jezelf
  6.Hoe rijk zou je willen zijn? Ik hoef geen miljoen. Met 100.000 zou ik dik tevreden zijn.
  7.Wanneer dacht je: nu begin ik het leven te begrijpen. Rond mijn dertigste en dat neemt nog steeds toe
  8.Wat is je grootste angst? Een arm of een been te moeten missen of verlamd te raken
  9.Welke eigenschap waardeer je in je partner/een ander? betrouwbaar zijn
  10.Wat is een omweg waard? om iets moois te zien of even bij een bekende op de koffie te gaan
  11.Ben je monogaam? Ja
  12.Wat is een groot gevaar in de liefde? sleur
  13.Welke eigenschap zit je in de weg? geen idee
  14.Wat zie je als je in de spiegel kijkt? een ouder wordende vrouw
  15.Ben je aantrekkelijk? wel voor mijn leeftijd
  16.Lijk je nog steeds op wie je vroeger was? in mijn hoofd wel

Reacties zijn gesloten.