Keuzes keuzes

Oh, onze veranda vordert gestaag, en het wordt me toch mooi! Ik ben er echt zo blij mee, we hebben er al heel veel gebruik van gemaakt en het is zo fijn om daar te zitten. Als het goed is komt aanstaande maandag de lichtstraat. Dan moeten we nog -ooit- iets van een klein werkblad met spoelbak in elkaar fabriceren en dan is het echt helemaal klaar. Ik zal binnenkort een keer foto’s plaatsen al is het wel heel jammer dat de foto’s van de vorderingen van de bouw helaas allemaal verschwunden zijn nadat ik mijn nieuwe telefoon installeerde.

Enfin: dan is er nu dus tijd voor de ‘inrichting’ van het geheel. En dat valt helegaar nog niet zo mee. Alhoewel: ik weet donders goed wat ik wil, maar het overtuigen van Mr. T. kost soms wel wat kruim. De geëigende tuinmeubels, dat is niet echt mijn ding zeg maar. Maar wat dan? Ik ben echt totaal verliefd op onderstaande tafels.


Het verschil in deze tafels is de schuinte van de poot, maar het is niet echt duidelijk te zien.


Zo’n stang onder is heel fijn. Zeker voor kleine(re) mensen waar ik toch ook wel tot behoor. Daar kun je dan heerlijk je voeten opzetten en dat zit wel zo fijn natuurlijk.

De tafel hierboven hebben we inmiddels afgekeurd, want de poten van deze tafel staan heel ‘ielletjes’ in het midden van het blad en wij vinden het mooier als ze meer aan de zijkanten van het blad staan.

Of misschien toch een tafel met een helemaal stalen onderstel? Ook mooi. Maar ik neig toch meer naar de twee bovenste tafels en dan die met de schuine poten.

En dan de stoelen. Dat is ook nog wel een dingetje.We zijn gecharmeerd van de stoelen hierboven. Die kunnen we bij het werk van Mr. T. kopen. Hij geeft -gelukkig- ruiterlijk toe dat dat niet gaat lukken met de tafel. Maar die stoelen, ja dat lijkt ons wel wat. Ze worden dan of wit, of grijs, of zwart. Of misschien doen we wel een combi. En dan sowieso een combinatie van een paar stoelen met en een paar stoelen zonder armleuning.

En zie je dat schommelstoeltje? Hartstikke leuk. Maar geen stoel waarin je uurtjes kunt gaan zitten lezen. Dus ik wil eigenlijk zo’n soort stoel als hieronder.

Maar die kan ik nergens in een winkel vinden. Wel een aantal op internet, maar ja, dan weet je niet of ie fijn zit en dat is natuurlijk wel een voorwaarde. Mijn ouders hebben de perfecte schommelstoel in huis, dus ik ben ze al een beetje aan het bewerken … Of misschien heb jij nog wel zo’n stoel ergens op zolder staan en wil je hem kwijt. Laat het dan vooral weten!

Eigenlijk willen de meiden dat er zo’n loungebanksetding maar dat is zo niet ons ding dus die komt er in ieder geval niet onder de nieuwe veranda. Maar hé, we hebben nog een ander afdak, misschien daar. Ooit.

Alhoewel, daar staat nou onze picknicktafel en omdat we die kochten van het geld dat we kregen voor onze trouwerij gaat die er in ieder geval nooit uit.

We hebben in ieder geval nog genoeg te doen voordat de veranda helemaal ingericht en af is. Maar dat we ervan gaan genieten staat als een paal boven water.

16 gedachten over “Keuzes keuzes

 1. Dit is ook wel het aller-aller-leukste gedeelte. Ik ben een van de weinigen, lees ik maar ik ben het met jullie meiden eens. Lounchen! Al is het alleen maar omdat je dan lekker een dutje kan doen. :-)

 2. Ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Moeilijk kiezen begrijp ik, maar het wordt beslist mooi daar ben ik van overtuigd. Als het klaar is komen we graag koffie drinken en kaarten onder de veranda.

 3. Ben echt benieuw naar het resultaat. Ik zelf zou met de meiden meegaan in lounge…. Die design stoelen zijn mooi, maar lekker lui hangen is toch ook echt werl heel fijn! :-)

 4. Als combi vind ik het ook niet helemaal top maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk en uiteindelijk moeten jullie het mooi vinden én je er lekker op en aan voelen. Ben benieuwd hoe het geheel eruit gaat zien.

  • Eigenlijk willen we ook andere stoelen, maar die kunnen niet het hele jaar buiten staan en zijn ook nog eens bijna 300,00 euro per stuk. Dus dit is onze tweede keus.

 5. Die tafel heeft wel iets ja kan je je laptop erop zetten zonder dat dat wiebelt? En borden? Lounchesets zijn duur en lelijk. En niet altijd duurzaam. Niet aan beginnen. Ben benieuwd naar het resultaat.

  • De bladen zijn egaal. Er zitten wel wat gaten en zo in (maakt het ook extra mooi vond ik), maar die zijn niet hinderlijk.

 6. De tafel is echt gaaf en de stoeltjes, ja ieder zijn smaak. Ze lijken mij niet comfortabel zitten maar dat komt misschien omdat ik mijn benen alweer zie bungelen boven de grond. Jullie zijn allemaal lang dus zal dat niet gebeuren. Maar jullie keuze is de juiste… voor jullie! Succes!

 7. Ik ben dol op veranda’s. Ik ken ze uit van die Amerikaanse films en dan met zo’n witte schommelbank er op! Wat leuk dat jullie er eentje hebben zeg.

 8. Vergeet ik de stoelen 🙃

  Ik zou voor veel meer design stoelen gaan die heerlijk fijn zitten.
  Bij de GGZ instelling van Altrecht, staan in de wachtkamer mijns inziens de perfecte stoelen voor je.
  Mooie kleur rood en prachtig design.

  Alleen weet ik niet hoe ik die voor je moet confisqueren?

  O kom er eens kijken?
  Doe je eens een visite in Zeist en mag je met mij op het leugenbankje zitten.
  Die is ook leuk!

  Een stoel hangt ook weer af van de tafelhoogte natuurlijk.
  Suc6 met je zoektocht!

 9. Wauw T.
  Die eerste tafel !!!!!!!!!!!!!!
  Ben er helemaal idolate fan van.

  En lounge sets zijn afschuwelijk lelijk!

  Nee hoor, die ‘levende’ tafel doen!

Reacties zijn gesloten.