Hoe raak!

Mooie column, treffend en raak. Vind ik. Ik denk er vaak over na, over die boze mensen die maar roeptoeteren op facebook of andere ‘social’ media. En ik snap er de ballen niet van. En ik hoop steeds maar weer dat er inderdaad ergens zo’n ‘redelijk midden’ is dat ‘niet boos is’, dat ‘af en toe ontevreden is’ en dat dus vooral ‘redelijk is’. Maar ik vraag me dan meteen af, waarom we dat redelijke midden dan nooit horen? ‘Redelijk midden’ sta op! Laat van je horen. Verenig je en laat merken dat het echt zo beroerd nog niet is in ons land.

Daarnaast is het vooral ook aan de politici om op te staan: om terug te kregen naar de inhoud. Om constructief te zijn. Natuurlijk hoef je het niet met elkaar eens te zijn, maar discussieer op een normale manier. Want ik denk dat het redelijke midden dat zeker mag verwachten van haar politici.

En verder zal volgens mij ook de media zich opnieuw uit moeten vinden. Van negatieve verslaggeving (waarom een kop als ‘3 op de 10 is ontevreden over …’ als je ook ‘7 op de 10 is tevreden over …’ kunt schrijven) naar positieve en constructieve verhalen zonder provocaties en mét vooraf checken van feiten. Wat zou dat allemaal al een verschil maken. Denk ik. Hoop ik.

Wat denk jij dat er nodig is om meer positiviteit en tevredenheid te bereiken in ons land?

7 gedachten over “Hoe raak!

  1. Ik heb geen antwoorden.
    Behoor ook tot die redelijke middenmoot. Houd meestal ook mijn mond. Tenminste op Social Media. In één op één gesprekken laat ik mij wel horen. Dan blijkt een boze burger best naar argumenten te kunnen en willen luisteren. Zijn de verschillen kleiner.
    MAar het zou fijn zijn wanneer politici weer gaan doen waarvoor ze gekozen zijn.

  2. De oplossing heb ik ook niet, maar ik denk ook zeker dat er nog zoveel te winnen valt in de politiek op het gebied van luisteren naar elkaar, begrip hebben voor elkaar en dan met z’n allen gaan voor het beste. Mmaar ja, dat werkt niet alleen in de politiek zo hè… kijk maar eens naar je werk, ook daar speelt hetzelfde, op net een iets andere schaal… Tja, communiceren… het blijft een vak…

  3. Voor mijn gevoel zijn er juist veel mensen die niet tevreden zijn mbt de politiek, maar is er maar een klein deel dat het uit, de boze burger waar je het over hebt.
    Denk vooral dat de partijen eens moeten gaan kijken waar ze elkaar wel in kunnen vinden.Maar denk dat het lastig blijft door de grote meningsverschillen.

  4. Ik ben bang dat dat er niet meer in zit. Dat zou een ware cultuuromslag betekenen. Hoe graag ik dat ook zou zien, ik betwijfel of het realistisch is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *