Alles voor jou

Ik vond ‘Alles voor jou‘ van Liane Moriarty best een heel tof boek.

Ellen weet dat mensen gekke dingen doen voor de liefde. Ze hoort er alles over in haar praktijk als hypnotherapeut. Dus als haar nieuwe vriend Patrick haar vertelt over zijn stalker Saskia, is Ellen eerder geïntrigeerd dan bezorgd. Wat ze niet weet is dat Saskia zich bij haar heeft gemeld als patiënt, om zo meer te weten te komen over Patricks nieuwe liefde.
Daarmee komen de levens van de twee vrouwen wel heel dicht bij elkaar te liggen, en een confrontatie is onvermijdelijk…

Een mooi boek dus met een interessante invalshoek. Moriarty volgt zowel de gedachten van Ellen als die van Saskia. Ellen denkt te veel na vond ik, veel te veel en vult ook continu in voor anderen. Daarnaast maakt ze af en toe toch ook wel een beetje misbruik van haar vermogen om mensen te hypnotiseren. Saskia is gewoon heel erg in de war en ik had ergens wel sympathie voor haar. Ik wachtte eigenlijk wel steeds op een akelige climax die zou kunnen gebeuren door het stalken van Saskia, maar die bleef uit. Best jammer want dat had het boek natuurlijk veel spannender en interessanter kunnen maken. Nu blijft het toch wel wat op de oppervlakte. Al klopt dat ook niet helemaal want Moriarty heeft haar karakters wel heel erg mooi uitgewerkt en daarmee dus een heel fijne sfeer geschapen.

4 gedachten over “Alles voor jou

Reacties zijn gesloten.