Marktplaats

Het is duidelijk dat een zeker heerschap uit Spanje weer deze kant opkomt, want die Playmobil die ik alweer een paar maanden geleden te koop aanbood leverde toen geen enkele reactie op. Afgelopen weekend bedacht ik dat ik het nog maar ‘ns moest proberen. En wat denk je? In no time tig reacties en uiteindelijk de hele boel voor een mooie prijs verkocht.

Inmiddels kochten Mr. T. en ik een tafel voor onder de nieuwe veranda en die wordt over een paar weken geleverd. Dat betekent dat onze oude tuinset dus het veld moet ruimen. Ook die plaatste ik afgelopen weekend op marktplaats en ook deze werd in no time voor een, eveneens, prima prijs verkocht.

En die schommelstoel waarover ik het in datzelfde logje had, die vond ik op marktplaats en heb ik vorige week opgehaald. Keitof dus.

Maar toch, toch zullen Marktplaats en ik nooit heel goede vrienden worden denk ik. Want al die commerciële partijen die je eerst voorbij moet scrollen voordat je überhaupt bij serieuze advertenties terecht komt vind ik helemaal niets. En al die mensen die denken ‘ach ze vraagt minimaal zoveel, laat ik daar ‘ns 95% onder gaan bieden, wedden dat ze akkoord gaat’ die snap ik al helemaal niet. Maar ja, je krijgt er wel allemaal berichtjes over binnen. Niet leuk. Ik ben dus blij dat ik voorlopig dus weer gewoon niets met marktplaats hoef te doen.

En jij? Actief als verkoper op marktplaats? Of als koper? Ooit bedrogen door een verkoper? Kortom: vertel!

 

18 gedachten over “Marktplaats

 1. De moeite om dingen online te zetten en dan inderdaad de opvolging vooraleer je een serieuze koper voor je krijgt… Ik doe het enkel als het met meerdere spullen tegelijk kan (zoals toen we vijf jaar geleden verhuisden). Met onze auto kregen we zoveel crapbiedingen, dat we hem uiteindelijk gewoon aan de garage verkocht hebben. Mooi vanaf.

 2. Ik ben niet zo’n fan. Inderdaad door al die commerciële verkopers. Toch ook een hele bijzondere Marktplaats ervaring gehad. Toen ik – na een tijdje samenwonen – ging latten bood ik op een bankje en een kookplaat. Het bankje kon ik kopen, de kookplaat was al verkocht. In het mailcontact dat ik met de verkoopster had, schreef ik dat ik dat toch wel heel jammer vond omdat ik helemaal geen spullen had en van 0 af opnieuw moest beginnen. Zij ging juist samenwonen en had veel dubbel. ‘ik zal eens kijken wat ik nog heb’ mailde ze. Uiteindelijk moest ik met drie auto’s rijden. Ik kocht het bankje, voor 80 euro, en kreeg een halve huisraad erbij. Spullen die zij over had en ze had zelfs bij vrienden en kennissen van alles bij elkaar geschooid. Een oude eethoek, twee bijzettafeltjes, potten, pannen, borden, kopjes, bestek, een oude computer, gordijnen. Zelfs – niet nodig maar zó lief! – een winterjas en een tas voor dochterlief. Het was allemaal oud en niet mijn smaak maar ik was er blij mee. Ik heb beetje bij beetje alles vervangen voor nieuwe spullen. Ik vond het zo ontzettend lief van haar! Snif. Krijg nóg tranen in mijn ogen als ik er aan denk.

 3. Ik houd niet van marktplaats. Ik heb een paar keer overtollig spul verkocht. Dat ging best goed, maar ik houd er gewoon niet van.

 4. Wel degelijk het een en ander verkocht via MP. En ook wel gekocht, hoewel ik meestal liever voor nieuw ga. Die advertenties, daar ben je zo voorbij… En als je goed aangeeft wat je zoekt, ook in de tekst en niet alleen in de titel, kom je een heel eind hoor!

 5. Regelmatig iets gekocht. Onlangs zo’n ouderwetse knikkerbaan met zo’n metalen trapje waar de knikkker afrolt en muziek maakt. Nooit bedrogen. Die bedrijven sla ik gewoon over. Het vraagt gericht zoeken. Mooi dat je geslaagd bent!

 6. De laatste jaren koop ik er minder, maar kocht er nog wel eens boeken als ik ze lastig kon vinden. Ook zelf toen met onze verhuizing ook fijn wat dingen verkocht. De tafel staat leuk!

 7. Ik heb er (heel incidenteel) wel een iets ge- en vèrkocht. Mjn transacties op MP zijn op de vingers van een hand te tellen. De advertenties van bedrijven storen me en ook het misbruik door oplichters waar weinig aan gedaan wordt. Wat dat betreft heb k betere ervaringen met Ebay.

 8. In de beginjaren van Marktplaats heb ik alles verkocht wat ik maar kon verkopen. Mijn huisgenoten verstopten angstig hun spulletjes bang dat ze anders ook zouden verdwijnen. Maar nu dus al jaren niet meer, ik heb niks meer om te verkopen…

 9. Toen wij 4 jaar geleden ons huis gingen verbouwen heb ik veel spullen die nog bruikbaar waren verkocht op mp en ook naar de kringloop spullen gebracht.We verkochten de chesterfield en die stond later weer op mp,zgan stond er bij ha ha was 32 jaar oud.

 10. Breek mij de Hulkenmuil niet open?

  Ik denk dat ik er een log aan wijd.
  Met uw goedvinden?
  Vreseloze toestanden meegemaakt!

  Wat belangrijk is op MP, dat je handelskennis moet hebben.
  Zet bv nooit ‘bieden’ bij het product wat je wilt verkopen, omdat er dan enorm laag wordt geboden.
  Als jij je product €100 waard vind, vraag €150

  En wees alert op MP hobbyisten?
  Zij hebben tot hun eigen vermaak bieden tot hun hobby gemaakt en laten nooit meer van zich horen.

  Bovendien moet je verschrikkelijk goed oppassen dat je jouw adres niet zomaar vermeld bij een deal.
  Vaak komen de belangstellenden het dan gratis bij je wegnemen.
  De junks zijn keigoed in het besodemieteren van jouw oprechte bedoelingen.

 11. Ik heb er nooit iets verkocht, maar wel een prachtig dvd gescoord voor 6 euro. Verder geen ervaringen met MP.

 12. Oh al die bedrijven inderdaad! Als ik bij een bedrijf wilde kopen ging ik niet naar marktplaats denk ik vaak. Laatste jaren (met name voor onze muziekvereniging) veel online verkocht. Op marktplaats amper reactie maar op Facebook (via verkoopgroepen) meer succes. Het kost wel een hoop tijd want je moet inderdaad al die berichten lezen en er op reageren. Dan spreek je iets af, komen mensen niet opdagen. Kun je weer opnieuw beginnen…

Reacties zijn gesloten.