Eenzame prooi

Met ‘Eenzame prooi‘ schreef Val McDermid alweer het tiende (en laatste?) deel van de serie met Tony Hill en Carol Jordan in de hoofdrol.

Rechercheur Carol Jordan en forensisch psycholoog Tony Hill ontdekken algauw dat een in vlammen opgegane auto beslist geen ongeval was. Zo begint hun jacht op een schrikwekkende moordenaar. Iemand die denkt dat hij onzichtbaar, onvindbaar en ongrijpbaar is. Meer slachtoffers volgen; Carol en Tony worden meegesleurd in een duister moeras van angst en wraak.

Tja, wat kan ik ervan zeggen dat ik eigenlijk niet al eerder gezegd heb over deze boeken? Het boek was spannend als altijd, er gebeurt van alles en ook de andere verhaallijnen zijn erg de moeite waard. Het is zeer bijzonder om te lezen over de worsteling van Carol, over haar alcoholverslaving en haar schuldgevoel en hoe ze dat probeert goed te maken. Dat maakte onder meer dat ik het slot zoals McDermid dat aan de toch redelijk nietsvermoedende lezer voorschotelt, totaal niet aan zag komen. Een zeer onverwachte en tegelijkertijd toch ook wel logisch einde al met al. Stiekem hoop ik toch op een deel 11 want deze thrillerserie smaakt(e) naar meer.

Heb je deze boeken nog niet gelezen? Doe dat dan wel in de juiste volgorde → klikkerdeklik.

5 gedachten over “Eenzame prooi

  1. Nog niks van gelezen.
    Vandaag de hele serie aangeschaft.
    Ik ben weer zeer benieuwd!

    • Nou, dan hoop ik maar dat jij ze ook mooi vind als je ze alle 10 gekocht hebt. Had je niet beter eerst met deel 1 kunnen beginnen? ;-)

  2. Nog nooit iets van haar gelezen, heb er wel een aantal digitaal, maar niet de hele serie.
    Bedankt! Ga ik toch eens aan beginnen!

Reacties zijn gesloten.