Gordijnen

Afgelopen woensdag had ik overdag geen tijd om een stukje te gaan wandelen want toen maakte ik mijn surprise (daarover na 5 december uiteraard meer) en toen ik daarmee klaar was regende het wel heel erg hard dus dat ging ‘m niet worden. Maar de hele dag binnen zitten is ook zowat dus maakte ik na het eten een rondje door het dorp. Kon ik mooi even bij mijn dorpsgenoten binnen gluren want het schijnt nou eenmaal typisch Nederlands te zijn om de gordijnen ‘s avonds open te houden. Ha, wij zijn dus niet typisch Nederlands want wij doen altijd onze gordijnen dicht. En tijdens mijn rondje kriskras door het dorp bleken wij niet de enigen te zijn: er viel ook bij mijn dorpsgenoten bar weinig ‘binnen te blieken’.

En dat is natuurlijk best een boel jammer. Er waren maar twee huizen waar ik echt ongehinderd zicht had op wat er binnen gebeurde omdat er geen gordijnen waren en de lampen aan waren. En wat gebeurde er dan? Nou eigenlijk niets. En de getoonde inrichting was ook niet helemaal mijn smaak zeg maar.

Dan was er nog best wel een aantal huizen waar de overgordijnen niet dicht waren, maar er door de vitrage (ongeacht de lampen die binnen waren) nauwelijks goed binnen te blieken was en ik denk dat van 80% van de huizen die ik passeerde gewoon de overgordijnen gesloten waren. Beetje boel saai dus dat wandelingetje. 😉

De satellietfoto van hierboven met daarop mijn wandeling is trouwens best al verouderd want er zijn veel nieuwe huizen gebouwd in ons dorp. Dat komt de leefbaarheid natuurlijk ten goede en zorgt er ook voor dat er jongeren kunnen blijven of terugkomen. Het volgende uitbreidingsplan is op de wei rechtsonder. Van die wei is de hoek linksboven de eerstvolgende bouwlocatie.

Enfin: hoe doe jij dat ‘s avonds → gordijen open of dicht?

18 gedachten over “Gordijnen

  1. Wij hebben plisségordijnen. Die doen we meer dicht tegen de kou dan tegen de inkijk want we wonen op één hoog. Ik vind overigens dat iedereen zijn overgordijnen tot 22.00 uur open moet laten want ik kijk ook heel graag binnen!

  2. De meeste huizen in Denemarken (in de buitenwijken dan) liggen “omgekeerd”. Dat wil zeggen dat de grote ramen van de kamer op de tuin uitkijken en er aan de voorkant alleen deuren en eventueel een keukenraam te zien is.

  3. gordijen? 😉

    geen gordijnen hier, maar eh, geen idee hoe dat heet eigenlijk. lichtdoorlatende luxafles aan één stuk. zoiets. zomers pas laat omlaag, ‘s winters beduidend eerder..
    het viel mij laatst op bij hoeveel mensen ik juist wel naar binnen kon kijken, en ze zaten allemaal voor een mega tv!

  4. Open. Ik heb zo’n rolding, dat kan door de aparte constructie van de vensterbank,niet eens volledig dicht.
    Maar ik woon op de 1ste verdieping, dus voel mijn niet bekeken.

  5. Wij hebben luiken en die gaan dicht als het buiten donker is, vitrage hebben we niet maar wel een vrij grote Tiffany achtige raamhanger én 3 meter voortuin dus vast wel saai voor wandelaars, maar naar de tuin kijken kan natuurlijk ook wel leuk zijn.

  6. Wat mij opviel aan je looproute afbeelding.

    Wij wielrenners werden gewaarschuwd ‘strava’ (dat is ook zo’n volgapp) pas aan te zetten na een paar honderd meter van huis.
    Waarom?
    Omdat de moderne struikrovers dan precies wisten waar ze jouw mooie, dure racefiets konden scoren!!!!!
    Zoals de Turken zo mooi kunnen zeggen, “ik weet waar je huis woont!”

    Let goed op, meisje wat je op www zet?

  7. Wij hebben niet eens gordijnen, dus open 🙂 Al doen we de rolluiken wel dicht wanneer het echt koud begint te worden. Binnenkijken doe ik stiekem ook wel graag, omdat ik graag interieurs bekijk 🙂

  8. Dicht! Mijn hele leven al gedaan. En toen ik kind was mocht ik nooit binnen kijken als er mensen waren die de gordijnen ‘s avonds open hadden. Heb ik dus nog steeds in mijn systeem. Ik zal nooit ergens naar binnen kijken.. 😉

  9. De gordijnen van de woonkamer blijven gewoon open. In de keuken gaat het rolluik dicht en de eetkamer ligt aan de achterkant dus daar kan niemand naar binnen kijken.

  10. Ik vroeg me laatst al eens af hoe het zou gaan met jouw wandelingen en of jij ‘s avonds in het donker nog wandelde. Ja dus. Ik vind het zelf niet fijn om ‘s avonds te wandelen omdat er dan niets meer te zien is (qua natuur bedoel ik dan). Wij doe de gordijnen al dicht voor het avondeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *