Er verandert nix

Al weer voor de derde (?) keer (denk ik) ging ik naar een afscheidstournee van Doe Maar. Haha, hier schreef ik al iets over dat ‘steeds maar opnieuw afscheid nemen van Doe Maar’ en daar plakten de heren dus weer een nieuwe tour aan vast.

Feit is dat ik ook afgelopen zaterdag weer volop genoten heb.

Wat dan weer wel erg jammer was, was dat ik eigenlijk maar heel weinig gezien heb van het hele concert. Ik ben natuurlijk niet zo heel erg groot en als je dan gewone staanplaatsen hebt (zoals er in het Klokgebouw in Eindhoven alleen maar zijn) en de rest van je gezelschap in de ‘arena’ wil staan, dan houdt het vrij snel op.

Dus ik sta daar aan het begin van het concert vooral tegen achterhoofden aan te kijken en dat is wel een beetje boel jammer. Maar hé, dat werd goedgemaakt door een geweldige setlist waarvan ik eigenlijk alle nummers van begin tot einde mee kon zingen. En omdat ik toch niet heel veel zag, heb ik gewoon ook heel veel -soort van- gedanst. Niet echt natuurlijk, want daar was geen plek voor, maar wel veel gehupst en gewiebeld en zo. Lekker!

Maar goed, ik denk dat ik, ondanks het feit dat ik het echt superleuk gehad heb, nu wel een beetje klaar ben met Doe Maar. Of ik word er te oud voor. Dat kan natuurlijk ook. Alhoewel: er waren heel veel mensen die ouder waren dan ik (schat ik zo in). Of ik heb gewoon geen zin meer om hele concerten op mijn voeten te staan. Dat kan natuurlijk ook. Dat kan echter ook zo weer veranderen natuurlijk, als de meiden weer gaan, dan zou het zo maar kunnen dat ik toch weer aansluit. Er verandert tenslotte nix.

Heb (had?) jij iets met Doe Maar? Wat is jouw favoriete nummer van de groep? En de belangrijkste vraag: was je vroeger op Ernst of op Henny?

15 gedachten over “Er verandert nix

 1. hahaha doe maar niet meer dus. ;-)
  ik was niet op henny en ook niet op ernst, al vond ik ernst wel knapper dan henny.
  en m’n favoriete nummer… tjee, dat is lang geleden. ik vond dat nummer dat henny met herman brood had opgenomen heel sterk destijds, als je wint, ken je die? (vast wel!)

 2. Ik was al te oud voor Doe Maar, maar herken wel de herkenning van niet meer naar staconcerten te willen. En voor sommige concerten waar ik wel bij kan zitten voel ik ook niet meer de behoefte om te gaan.

 3. Haha! Ik was niet zo van Doe Maar al kan ik wel alle nummers meezingen. Maar ja, wie kon dat nou niet? Ik vond Ernst altijd wel leuker dan Henny. En ik ben van mening dat van veel bands het niet het publiek is dat te oud wordt maar de band zelf. ;-)

  Off topic: ik pieker me suf… die kopfoto met die ogen…. Had je die heeeeeeel vroeger ook al eens? En zou het dan kunnen dat ik in het web-streepje-log-tijdperk ook al bij je kwam lezen?

 4. 1 nacht alleen was mn favoriete nummer. En het was Ernst, hing ook zo’n mysterieus sfeertje omheen, met woongroep etc. Nou dat was allemaal nieuw voor mij…. Ik zou nu voor Henny kiezen :-)

 5. De nummers van ze vond ik prima te pruimen, ik was destijds al “te oud” om “op iemand”te zijn, maar misschien ben ik wel oud geboren want ik ben niet zo makkelijk mee te slepen met een artiest. Duur betaald staan? Dat zal toch niet, daarvoor sta ik te slecht..

 6. Als ik bij een concert moet staan ga ik niet. Inderdaad die achterhoofden…
  Dansen doe je vanzelf dan wel, dat snap ik, maar vaak beginnen ze zo laat en dan heb je al uren gestaan voor het concert begint.
  Fijn dat je weer genoten hebt! :-)

 7. Ernst ❤, toen en nu nog steeds.
  Vroeger mocht ik niet naar concerten, ik was te jong, het was te “gevaarlijk” of te ver weg volgens mijn ouders.
  De concerten heb ik later wel ingehaald.
  Maar om nu te zeggen dat ik een gillende superfan was, dat niet maar ik kocht wel de platen en verslond alle tijdschriften met “hun” foto’s.

  Enne “sta-concerten” wordt wel een dingetje, kost een paar dagen voor het lijf
  weer hersteld is 🙈

 8. Ik vond vroeger Doe Maar wel aardig maar was niet enorm enthousiast over ze. Ik begreep de taferelen van vroeger met flauwvallen etc ook niet. Maar mijn voorkeur ging wel uit naar Ernst :-)

 9. Dat tegen al die achterhoofden aankijken herken ik wel. Ik ben ook maar een ukkepuk.

  Ik vond vroeger Doe Maar wel goed, maar ik was niet zo’n meisje dat gillend vooraan stond. Dat heb ik trouwens nooit gehad, met geen enkele artiest of band. Vroeger was mijn favoriete nummer Smoorverliefd. En Nederwiet vond ik ook een fijn nummer. En ik was een Ernst-type :-)

Reacties zijn gesloten.