Ontbijt

Het derde dat ik ‘s ochtends doe als ik beneden kom is de koffiemachine aanzetten en een heerlijk bakje koffie zetten. En voor degenen die zich afvragen wat het eerste en het tweede is: 1. gordijnen open maken en 2. rolgordijntje optrekken. 

Het vierde wat ik doe is voor mijn ontbijtje zorgen. En dat is vaak grotendeels hetzelfde: een paar lepels havermoutpap, een handje blauwe bessen en cruesli of muesli. De variatie zit hem dus in de havermoutpap die wil ook wel ‘ns hangop zijn, of yoghurt, of biogarde of zoiets. En meestal dus met deze cruesli, maar soms met muesli. En heel, heel, heel soms eet ik ‘s ochtends een boterham. Maar dat komt eigenlijk zelden voor.

Leuk hé, dat tafellaken van ons. Lijkt wel alsof we altijd een soort van picknicken.

Wat is jouw normale ontbijt? En je favoriete? En ontbijt je zo ongeveer meteen nadat je uit bed komt, of zit daar wel wat tijd tussen?

 

20 gedachten over “Ontbijt

 1. A leuk, deze blog gad ik gemist. Ik houd van cruesli chocola met magere yoghurt. Wel wat meer calorien dan andere ontbijtjes die ik neem..

 2. Ik houd van brood en van yoghurt met honing, cruesli (geen muesli) en stukjes dadels en fruit. Een verwennerij zou zijn broodje gerookte zalm of een ‘eg benedict’.

 3. Ik ontbijt met een bruine boterham met kaas en een kopje koffie. Wij ontbijten altijd aan tafel met z’n vieren. Het is wel een snel ontbijt, hooguit een minuut of 10, voordat iedereen vertrekt naar school of werk. In het weekend hebben we meer tijd en komen er worstenbroodjes, eierkoeken, broodjes en eitjes op tafel.

 4. Ahh, dat tafelkleed is echt heel leuk.
  Ik moet eerst koffie. En nog een keer koffie. Ik ontbijt pas op mijn werk; een bruine boterham met kaas.

  Off topic: mijn weblog heette gilmoregirls.websteepjelog.nl. I know; stom. Maar ik dacht dat je dat nog kon wijzigen.

 5. ik begin de dag meestal met een glas water met citroen, en daarna eet ik een kiwi of een grapefruit. dan een potje yoga en daarna pas echt ontbijten en dat ontbijt is echt bijna elke dag iets anders. in het weekend of op mijn vrije dag eet ik graag banana pancakes, of volkoren wraps, gevuld met sla en groente. maar als ik weinig tijd heb, eet ik een rijst- of maiswafel met 100% pindakaas, wat appel of banaan erop en wat kaneel. smoothies maak ik in de zomer vaak, maar ‘s winters minder. cruesli vind ik wel heel lekker ook, maar zit me wat teveel suiker in. (eet het soms wel, want lekker.)
  dat tafelkleed is echt heel tof, ik heb van m’n leven nog nooit een tafelkleed gekocht, bedenk ik nu. m’n ouders zijn ook de enige mensen die ik ken, die er eentje hebben. en jullie dus. :)

 6. Eerst de poesjes eten want anders mauwen ze me gek :-). Daarna mijn ontbijt en dat wisselt. Soms een smoothie van volle yoghurt met banaan, havermout en sap, of Atkincrackers met mager snijwaar bouillon en thee, of een bakje yoghurt met fruit of een boterham. Net waar ik zin in heb en wat er in huis is.

 7. Heel luxe, als ik om half negen beneden kom staat mijn boterhammetje gesmeerd klaar, en een glas sap, een bekertje melk en een heerlijk vers kopje thee, gewone pickwickthee Engelse melange. Een uurtje later is het bij ons koffietijd, dan vind ik het wel lekker, maar niet bij het opstaan.

 8. Leuk om te zien! Ik ontbijt 9 van de 10 keer op werk, aangezien we ontbijten met de kids. Dit doe ik met een fijn kopje thee, een volkoren cracker met veel granen/zaden, boter en een plakje kipfilet. Heerlijk!

 9. Eerst koffie (met warme melk… mijn quilty pleasure :-)) en dan meestal Griekse Yoghurt met een handje bessen, aardbeien, frambozen (wat in de koelkast ligt) en een paar noten. En als ik echt weinig tijd heb, dan een boterham.

 10. Eerst douchen aankleden enz, dan Henk helpen met zelfde ritueel en dan ontbijt maken, voor mij één plak krenten wegge één bruine boterham met hartig, ham, kaas, of wat er is!en koffie.
  Het liefs ontbijtbuffet in een goed hotel al eet ik dan meestal geen krenten wegge maar een wit hard bolletje met abrikozenjam, bruine boterham met ei met spek. Als extra een eitje en een glas jus ‘d orange en soms een een plak ontbijtkoek…..mjammie! Ja ik wil!

 11. Bij ons heeft mijn man al thee gezet en tafelgedekt en komt me dan wekken. Heerlijk meteen aanschuiven voor 2 sneetjes brood en fruit. Bij het tweede kopje thee even de wordfeud bij werken en daarna douchen en aankleden. relaxt begin van de dag!

 12. Eerst 4 druppels CBD in de plee.
  Want daar hangt een spiegel.😊
  Dan op Hulkse wijze koffie zetten en naar buiten om een fiets te koop te zetten aan een lantaarnpaal.
  Vervolgens een glaasje water om de CBD-olie door te slikken en begin een bord yochurt met havermout, gebroken lijnzaad en granola te maken.
  Daarna genieten wij samen van ons ontbijt, koffie en ellenlange leuke gesprekken.

 13. Ik ontbijt ook altijd met havermoutpap nadat ik de honden eten heb gegeven en de rolluiken heb open gedaan :-)

 14. Ik maak altijd een smoothie van vers fruit (en soms ingevroren fruit uit eigen tuin) en magere yoghurt en dit doe ik over cornflakes en noten(walnoten, pinda’s). Een boterham/broodje eet ik alleen op vakantie.

  Ik ben vaak erg vroeg wakker en dan begin ik met koffie. Pas later ontbijt ik, als de rest ook wakker is.

Reacties zijn gesloten.