24 jaar en 3 dagen

Vandaag hebben Mr. T. en ik warempel 24 jaar verkering. Hoe fijn is dat dan wel niet? Op een enkele down na kan ik niet anders dan concluderen dat we het heel erg goed hebben samen. Ik ben een bofbips wat dat betreft. Maar dat geldt uiteraard net zo goed voor Mr. T. nietwaar?

En die drie dagen dan die hier genoemd staan? Nou, zo lang is mijn broer inmiddels getrouwd. Afgelopen vrijdag trouwde hij met z’n vriendin tijdens een kleine ceremonie met aansluitend een bescheiden feestje. En dat is meer dan prima. Iedereen moet immers kunnen feesten zoals hij/wij wil.

Ik heb niet heel veel met mijn broer en zijn -nu dus- vrouw en de keuzes die zij maken. Maar ja, wat niet is, is niet. Ik vind het prima zo. Familie kies je niet uit, die krijg je er helemaal gratis bij. Dat is toch heel anders dan met vrienden waarvoor je een bewuste keuze maakt. Feit is dat hij gelukkig is met zijn leven en dat is voor mij het belangrijkste. Zijn dochter is verder natuurlijk een van de beste vriendinnen van De Scholier dus het contact zal er altijd wel op de een of andere manier blijven.

Mijn ouders hebben in ieder geval genoten afgelopen vrijdag en dat vind ik misschien nog wel het allerbelangrijkste. Want er zijn jaren bij geweest dat we ons best wel wat zorgen om mijn broer gemaakt hebben.

Heb jij broers/zussen en zo ja, hoe is de relatie met hen?

20 gedachten over “24 jaar en 3 dagen

 1. Ik zie mijn zus niet zo veel, zeker niet sinds ze een vriend heeft (nu anderhalf jaar). Daar lijkt ze genoeg mee te hebben. Ze heeft nooit veel vrienden gehad, en ik met mijn drukke leven heb nooit veel tijd gemaakt voor haar. Behalve familiegewijze bijeenkomsten zie ik haar dus zelden. Ergens knaagt dat wel, maar niet genoeg om er effectief iets mee te doen.

 2. Ik heb 1 zus en twee broers.
  Met mijn zus en broertje perfect contact.
  Met mijn oudste broer helemaal niet.
  En gefeliciteerd nog!!!

 3. Ik heb twee zussen en een broer. Ik hou héééél erg veel van ze en we spreken elkaar meerdere keren per week. Ik zou ze voor geen goed willen missen. De relatie met mijn broer is ook goed al spreek ik hem iets minder. Ik schrik een beetje van de reacties hieronder, het lijkt bijna wel of ik een uitzondering ben door de innige relatie met mijn zussen en broer.

 4. Ergens jammer dat je niet veel met je broer hebt, al spreek ik daar waarschijnlijk uit eigen ervaring omdat ik net heel veel heb aan mijn broer en hem gigantisch zou missen als die relatie zou veranderen. Maar tegelijk: als dat voor jullie allebei ok is en je hebt vrienden waar je wél een goede relatie mee hebt (vriendschappen zijn bij mij dan weer een moeilijker punt…) is dat het belangrijkste!

 5. Ik heb een zus maar al jaren is ze niet meer zoals ik dacht dat zussen waren of zouden moeten zijn. Ik doe mijn best om te genieten van wat er nog is.

 6. Ik heb een jongere broer. 30 jaar geleden verbrak hij het contact met mij en mijn moeder. Nooit meer iets van gehoord totdat mijn moeder drie jaar geleden overleed. Opeens was er een brief van een notaris of ik verantwoording wilde afleggen over de financiën van mijn moeder. Hij was benieuwd of er nog wat voor hem was. Bah bah bah.

 7. Je kunt je familie inderdaad niet kiezen. En ik weet – uit ervaring helaas – hoe verdrietig ouders kunnen zijn als kinderen ruzie hebben. Dus ik vind het fijn dat je ouders zo genoten hebben. Ik heb twee broers en drie zussen. Met een van de zussen is er jarenlang moeizaam contact geweest na een ruzie tussen haar en een andere zus 30 jaar (!) geleden waar ik overigens niets mee te maken had. Ze kán het maar niet achter zich laten. Ze blijft hatelijk, verbitterd, klagen, zeuren, ruzie zoeken. Ik heb haar laatst gezegd daar geen zin meer in te hebben. Ik wil daar geen energie meer insteken. Voorlopig (?) dus even geen contact met één zus. Maar ehh. Leuker onderwerp: Gefeliciteerd met jullie jubileum!

 8. Ik vier binnenkort ons 38 jarig huwelijk, na een eerder huwelijk met een ander van 7 jaar. We zijn na de scheiding bijna direct met elkaar in zee gegaan, en ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Voor de duidelijkheid dit was niet de oorzaak van de scheiding maar een vervolg op.
  Ik heb één broer. We betekenen niet zo heel veel voor elkaar. Het leek of we de laatste jaren wat naar elkaar toegroeiden, maar de laatste tijd stagneert het.

 9. Gefeliciteerd!

  Ik heb een 9 jaar jongere zus en hoewel we best verschillend zijn ben ik dol op haar en zou alles voor haar willen doen.

 10. Van harte gefeliciteerd!

  Ik heb maar 1 broer en hij betekent heel veel voor mij en mijn gezin. Hij staat altijd voor mij klaar, ook toen ik vorig jaar plotseling mijn man verloor op 47 jarige leeftijd en ik radeloos achterbleef met mijn 2 kinderen.

 11. Ik heb nog één 6 jaar oudere zus, waar ik zeker nadat zij weduwe werd altijd redelijk veel contact mee had, Dat contact staat nu , op mijn verzoek, even op een heel laag pitje omdat ik op dit moment gewoon niet genoeg energie heb voor mensen die meer energie vragen dan opleveren. Dat was normaal nooit zo’n probleem maar kan ik er nu niet bij hebben, dat zou spanningen geven. .

 12. Om te beginnen: gefeliciteerd!

  En als antwoord op je vraag: Ik heb een broer. Geen bijzonder contact mee, al is het iets beter geworden nu Pap en Mam er niet meer zijn. Maar het begint al weer te verwateren. Niet dat ik mijn broer en zijn vrouw niet lief vind, maar zo werkt dat (soms).

 13. Proficiat!
  Ik heb een jongere broer en we kunnen het goed vinden samen. Door de afstand zien we elkaar niet vaak.

 14. Gefeliciteerd :-). Ik heb 1 broer en 1 zus… twee verhalen apart, zal ik maar zeggen. Geen band, alle drie totaal verschillend, dat mijn moeder zich wel eens afvroeg of we uit hetzelfde gezin kwamen… dus, tja… Ach, zoals je zegt: famlie kies je niet uit, het is zoals het is…

 15. Van harte gefeliciteerd met je verkering en ook met de trouw van je broer. En wat fijn dat je ouders zo genoten hebben.

  Ik heb 2 broers en een zus. We hebben geen hekel aan elkaar, maar we lopen ook niet bepaald de deur bij elkaar plat.

Reacties zijn gesloten.