Da’s pech … fiets weg!

De meesten van jullie herinneren zich vast nog wel dit logje waarin ik schreef over het ongeluk dat De Scholier overkwam en de gevolgen daarvan voor haar fiets. Total loss, was de fiets en dat betekende dat er een nieuw exemplaar moest komen. Gelukkig werd alles vergoed door de verzekering van de dame die het ongeluk veroorzaakte dus De Scholier mocht een nieuwe fiets uitzoeken en kon die ‘stomme keigele leenfiets’ weer terugbrengen naar de winkel.

De dame koos voor een matblauwe Sparta zoals boven op dit plaatje. Het toeval wil dat er op dit plaatje geen snelbinders op de fiets zitten. Nou, De Scholier presteerde het om die van haar al vrij snel na de in gebruikname kwijt te raken. Tja, dat is iets wat echt wel bij De Scholier hoort helaas: nogal slordig is ze. Of onnadenkend, dat kan natuurlijk ook. Of vaak een beetje dromerig, dat ook wel.

Enfin: lang verhaal kort. Die slordig-, onnadenkend-, dromerigheid maakte dat ze afgelopen dinsdag vergat haar fiets op slot te zetten bij school. En tja, je raadt het ongetwijfeld al gezien de titel van dit logje … fiets foetsie.

Kind in paniek/verdrietig, ik in eerste instantie verre van amused, gedoe dus weer. Inmiddels is de digitale aangifte de deur uit (al denk ik niet dat het veel zin heeft), moeten we de verzekering nog bellen al zal dat ongetwijfeld vergeefs zijn want de fiets stond tenslotte niet op slot maar niet geschoten is altijd mis nietwaar, heeft ze de vermissing gemeld op een of andere website, heb ik een bericht op facebook geplaatst dat al tig keer gedeeld is en houd ik marktplaats (tegen beter weten wellicht) in de gaten.

En ja, natuurlijk is het hartstikke keistom dat ze vergeten is haar fiets op slot te zeggen, dat weet ze zelf ook wel. Maar dat je het dan meteen moet bekopen met een gestolen fiets vind ik toch wel heel erg zuur. Stomme dieven!

14 gedachten over “Da’s pech … fiets weg!

 1. Het lief zijn fiets is al twee keer gestolen… En die zette die wél op slot, voor onze deur, langs een drukke steenweg. Een slot openmaken of overknippen is niet zoveel werk blijkbaar. Eén van de twee was dan ook nog eens gemerkt, maar nooit meer iets van vernomen. Ik maak mijn fiets met twee sloten vast en liefst altijd ergens aan (een paal, het fietsenrek, een andere fiets) en ben doodsbang dat hij op een dag verdwenen zal zijn want die fiets dat is mijn dierste bezit (hoewel mijn trouwring nu misschien op nummer 1 staat, ja). Ik hoop dat jullie ‘m alsnog terugvinden!!

 2. Ah bah! En ja, tuurlijk is het niet heel slim om haar fiets niet op slot te hebben gezet, maar tegelijk vind ik het zooo jammer dat dat vandaag de dag onmiddellijk afgestraft wordt. Alsof een fiets die niet op slot staat een ander het recht geeft er maar meteen mee vandoor te gaan…

 3. Tja, dit is wel een heel harde leerschool. Wat zal ze balen en verdrietig zijn. En nu weer die stomme gele leenfiets?

 4. Een harde les maar wel kloten. Die snelbinders worden eraf gejat. Ik heb een niet strakke tirap om een stang en om 1 snelbinders. Kan wel gebruikt worden maar er niet ff af getrokken. Ik weet nog wel een goed adres als je een tweedehands koopt voor haar.

  • Inmiddels al een tweedehandsje gekocht. Tja, ze kan ‘m natuurlijk niet missen.

 5. Ik ken het verschrikkelijke gevoel als een fiets van je is gestolen.
  In een gezin met 7 kinderen waarvan 1 zoon…………… laat ik alleen maar zeggen, het waren er heel veel.
  Het gemeenste vond ik dat ik ooit bij een lommerd de gestolen fiets van mijn dochter terug kocht voor 40 gulden.

 6. Het is toch van de gekke dat mensen niet van andermans spullen af blijven. Verdorie! Het is en blijft haar fiets. Dat-ie niet op slot staat wil niet zeggen dat een ander ‘m mee mag nemen. Bah! Nou ja, wie weet…

 7. We zijn het zó gewend dat we de schuld bij onszelf moeten zoeken en niet bij mensen die verboden dingen doen…. tja op slot zetten moet helaas tegenwoordig want wat je “vindt” en waar je “bij kunt” ( zelfs als je daarvoor wél in moet breken) is van jou is de heersende mentaliteit .
  Laten we hopen dat de fiets tóch nog boven water komt, en dan liever niet letterlijk!

 8. Jakkes, wat waardeloos. Ik hoop dat er nog een klein wondertje gebeurt. Kijk ook altijd even in het berichtenblad bij de gevonden voorwerpen. Wie weet?

 9. Het is inderdaad te gek voor woorden dat zo’n fiets dan ook onmiddellijk gejat wordt. Mijn oudste zoon is zo ook een fiets kwijtgeraakt bij school: vergeten op slot te zetten en meteen weg.

  Het is niet aardig, maar ik hoop eerlijk gezegd dat zo’n dief er mee in een sloot valt.

 10. Oh wat rot. Het is mijn zoon hier ook gebeurd. Ik was eerst boos op hem omdat hij zijn fiets niet op slot had gezet. Tot het tot me doordrong dat dat de omgekeerde wereld is. De dief was fout, niet mijn zoon. Er zijn denk ik wel vijf fietsen gestolen in ons gezin
  Die wel op slot stonden…

Reacties zijn gesloten.