Eén jaar later

Het is vandaag woensdag 18 december 2018 en ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik op woensdagavond 19 december 2017 blij thuiskwam, mijn tas op zijn plekje neergooide en zei: ‘ik heb vakantie!’. Dat Mr. T. al een dag of 10 aan het sukkelen was was natuurlijk niet tof, maar het leek wel wat beter te gaan inmiddels dus dat zou vast goed komen.

Ik weet nog dat ik erg moe was. Er was een boel gedoe op het werk en ik had zo’n zin in de vakantie: even helemaal niets. Het tweede dat ik tegen Mr. T. zei was ‘ik weet dat je niet fit bent, maar zou je morgenochtend tegelijk met de meiden op willen staan, dan kan ik lekker een keer uitslapen’. Mr. T. vond dat geen probleem. En toen ging de telefoon: de huisarts die aangaf dat Mr. T. als de sodemieter naar het ziekenhuis moest vanwege ernstig nierfalen.

Uiteindelijk moest hij negen dagen blijven en werd onze kerst een heel andere dan verwacht. Gelukkig is alles helemaal goed gekomen, maar het zijn wel dingen die je niet meer vergeet. Hoe kwetsbaar het leven is en hoe veel geluk hij gehad heeft dat een huisarts in opleiding dacht ‘toch maar even bloedonderzoek laten doen’. Want het had heel anders af kunnen lopen namelijk. Het hele gebeuren liet ook zien hoe goed we het samen hebben. Natuurlijk is er best wel ‘ns gedoe of is het ‘saai’ maar mijn moeder zegt niet voor niets altijd dat saaie dagen eigenlijk het allerbeste zijn. Want dan gaat het goed. In feite.

Het volgende ‘karwei’ dat voor ons ligt is die nieuwe heup van Mr. T.. Op 31 december moeten we weer terug naar de kliniek waar hij laatst is geweest. Toen was de boodschap dat ze ‘er nog niet aan wilden om hem te opereren, want hij was nog zo jong’. Diclofenac zou verlichting moeten geven, maar die is hij niet gaan slikken. Want, ook al zijn zijn nieren hersteld, langdurig gebruik van diclofenac is voor nieren heel erg slecht. Hij behelpt zich nu met paracetamol, maar echt een oplossing is dat natuurlijk niet. Hij loopt mank, trekt met zijn been en belast daardoor zijn andere heup extra. Dat kan natuurlijk nooit goed zijn. Omdat ik na morgen opnieuw vakantie heb (heb er zin in!!!) ga ik 31 december mee naar de kliniek. Ik hoop dat we samen de arts kunnen overtuigen dat dit niet opereren geen optie is, want zo is het geen doen. Enfin: we gaan het meemaken!

16 gedachten over “Eén jaar later

 1. Ik heb ook zoiets maar dan op 17 december. Sinds 2016 vieren wij op die dag Vriendjes bonus-verjaardag. En mijn hele huis hangt vol Kerstversiering. Ik gaf nooit zo om Kerstmis maar na een Kerst op de IC van het VU realiseer je je pas hoe je boft als je Kerst gewoon samen thuis kunt vieren. Sindsdien ga ik helemaal uit mijn dak wat Kersttoestanden betreft. Slingers, ballen, bomen, eten, cadeaus. De hele mikmak! :-)
  Fijne vakantie, geniet er samen lekker van en succes met het gesprek! x

 2. Toch nog weer even spannend op het einde van het jaar; een jaar inderdaad weer voorbij gevlogen en veel om op terug te kijken. Ik hoop dan ook dat mooie herinneringen het winnen van de minder mooie. Dat die je ook weer kracht en energie geven om van 2019 een fantastisch jaar te maken! Geniet van je vakantie en succes; ik duim de 31ste

 3. Dat wordt dan weer een beetje spannende kerst toch?
  31 december.
  Fijne vakantie voor jullie allemaal.
  xxx

 4. Hopelijk is jouw Kerstvakantie.dit.jaar meer wat je er van verwacht. In ieder geval heel fijne dagen samen dit weekend en Feestdagen die mooie herinneringen worden.

 5. Ik hoop dat hij vlot geholpen wordt. Altijd pijn is ook ellendig (maar dat hoef k jou niet te vertellen).

 6. Als de arts dwars ligt een second opinion in het Sint Anna in Geldrop aanvragen. Daar zitten de specialisten voor knieën en heupen.

  Sterkte.

 7. Beetje vreemde zaak dat een arts langdurig Diclofenac voorschrijft terwijl er nierproblemen zijn, het spul is prima als kuurtje maar h’eél slecht bij langdurig gebruik o.a. voer de maag en nieren. Tja, dit wordt van twee kwaden het best kiezen en nieuwe heupen gaan tegenwoordig best lang mee. Bovendien heb je gezien dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat iedereen oud wordt dus is het “nu”misschien wel belangrijker dan het “later”.

 8. Fijn dat het weer “goed” gaat. Wij hebben dezelfde ervaring met artsen in opleiding. Die zijn veel grondiger!! Succes de 31 en een fijne kerst 🌲

 9. Geweldig hoe je man zich toen heeft hersteld na het nierfalen. Maar nu is de heup dus aan de beurt. Succes! En geniet van je vakantie.

 10. Dat moet een behoorlijk heftige periode geweest zijn. Gelukkig dat jullie er op tijd bij waren. Ik hoop dat je man een nieuwe heup krijgt, waardoor hij minder zal hebben. Fijne vakantie!

 11. Fijne vakantie en wat een datum voor zo’n gesprek. Ik herinner me nog alle ellende waar je toen over schreef. Nu genieten van je vakantie.

Reacties zijn gesloten.