Dagboek van mijn verdwijning

Zo, dat was weer een heel mooie thriller zeg dat ‘Dagboek van mijn verdwijning‘ van Camilla Grebe. Waar gaat dit boek over?

Acht jaar geleden vond Malin Brundin in het bos het skelet van een meisje. Nu is ze politieagente en wordt deze cold case opnieuw geopend. Samen met profiler Hanne Lagerlind en inspecteur Peter Lindgren probeert ze de moord op te lossen. Hanne doet haar best haar beginnende dementie te verbergen door nauwgezet een dagboek bij te houden over alles wat ze zou kunnen vergeten. Dan verdwijnen zowel Peter als Hanne. Hanne wordt volledig uitgeput en uitgedroogd teruggevonden, ze heeft geen idee wat er met haar is gebeurd en haar dagboek is verdwenen. Peter wordt nog steeds vermist. Wanneer vervolgens het lichaam van een vrouw wordt gevonden op dezelfde plek waar ooit de overblijfselen van het meisje lagen, wordt duidelijk dat deze twee moorden en Peters verdwijning met elkaar te maken hebben.

Ik moest even in het boek komen, maar dat duurde dus maar even. ;-) Wat volgde was een mooie opbouw van het boek rondom Malin, Hanne en Jake. Jake stal mijn hart en Malin is, met al haar gecompliceerde gedachten een zeer interessant personage. En Hanne, ach die Hanne toch die probeert haar dementie te lijf te gaan door alles op te schrijven.

Het boek zit goed in elkaar al vond ik op het laatst een ontwikkeling wel wat vergezocht. Alhoewel tegelijkertijd past het wel helemaal in het boek. Kortom: een boek dat het verdient gelezen te worden. Doen hoor!

6 gedachten over “Dagboek van mijn verdwijning

Reacties zijn gesloten.