Alleen voor jou & De zeven zussen

Wat een ongelooflijk mooi boek is ‘Alleen voor jou‘ van Luke Allnutt. Dit was echt weer zo’n boek waarin je maar wilt blijven lezen. Terwijl je tegelijkertijd baalt als je het uit hebt, want pffft, lukt het wel om weer zo’n mooi boek te vinden.

Rob en Anna Coates zijn erg gelukkig met elkaar, ondanks totaal verschillende achtergronden, maar wel beiden degelijk opgeleid en zeer welvarend. Na enige miskramen wordt hun zoon Jack geboren, de kroon op hun geluk. Als Jack zeven jaar is, wordt bij hem een hersentumor geconstateerd. Vanaf dat moment gaat alles fout: Rob vertrouwt te veel op wat hij leest op internetfora en in uiterste nood ontvoert hij Jack naar een dubieuze kliniek in Praag. Het kind sterft en zijn huwelijk is kapot. Hij raakt aan de drank en belandt in een verdere neerwaartse spiraal, tot hij besluit zijn lot te aanvaarden en zich een weg terug te vechten naar een normaal bestaan.

Een heel mooi en aangrijpend thema vond ik, bijzonder ook dat het in dit geval vanuit de mannelijke beleving geschreven is. De wanhoop van Rob, zijn ultieme pogingen om zijn zoon te redden, ik vond het aangrijpend en indrukwekkend. Daarbij schrijft Allnutt in een zeer fijne stijl, dus het was -ondanks het zware thema- een ‘feestje om dit boek te mogen lezen.

Tja, en dan heb je zo’n mooi boek gelezen dat bijna ieder boek wat je daarna gaat lezen wel tegen moet vallen. Ik koos daarom voor het eerste deel van ‘De zeven zussen‘ van Lucinda Riley, een boekenreeks die enorm gehypet wordt en die volgens mij ‘iedereen al gelezen heeft’. Ik verwachtte dan ook niet heel veel maar dit boek heeft me, na een wat stroef begin, zeer aangenaam verrast.

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Zoals gezegd, het eerste stuk vond ik wat moeizaam, maar ik ben blij dat ik toch doorgelezen heb. Met name het historische deel vond ik namelijk zeer bijzonder en de stukken daartussen die over de huidige tijd gaan werden ook heel wat beter dan het oorspronkelijke stroeve begin. Ik vond het boek zelfs zo mooi, dat ik gisteren in deel twee bezig ben en ook dat bevalt meer dan goed. Volgens mij zijn er na dit boek al drie delen in het Nederlands verschenen, dus ik kan nog even vooruit. Wat ik wel al zeker denk te weten is dat Pa Salt echt niet dood is. Waar ik dat op baseer? Geen idee, een gevoel.

Enfin: twee boeken dus die je echt moet lezen! Veel plezier!
 
Ken jij de boeken van ‘De zeven zusters’? Wat vond je ervan?

15 gedachten over “Alleen voor jou & De zeven zussen

 1. Voor zeven zusters pas ik (heb genoeg aan die drie van mezelf, haha) maar het eerste boek onthouding.

 2. Ik lees het al, ook in de reacties. Beide zijn aanraders. Ik geloof dat ik m’n e-reader weer moet opladen en ki jken of ik deze kan lenen bij de bieb. Bedankt weer voor de recensies.

 3. En wat pa Salt betreft: alle zussen hebben even een flits gezien, iemand in een flits. Dus er is wel wat, dat denk ik ook

 4. Het eerste boek heb ik, lijkt me inderdaad erg goed!
  De zeven zusters heb ik nog nooit gelezen.. zal eens uitzoeken hoe de volgorde is!
  Bedankt!

 5. Het eerste boek kende ik niet, maar wauw, die komt ergens bovenaan op mijn lijstje, klinkt erg mooi.
  De zeven zussen heb ik wel gelezen en daar werd ik inderdaad ook erg blij van!

 6. Ik ben nu in Schaduw bezig, het derde boek,ben helemaal weg van deze serie! Kan het bijna niet weg leggen. Ik moet altijd wel even er weer in komen maar zodra het historische gedeelte begint ben ik verkocht!

Reacties zijn gesloten.