Zus nummer twee, drie en vier

Die zeven (of zes?) zussen laten me momenteel nog niet echt los. Hoe bijzonder dat ik na deel één echt helemaal compleet en finaal in die serie zit terwijl ik er weinig van verwachtte. Dat me totaal verliezen in de boeken gaat trouwens vooral om de historische stukken want wow, die zitten echt zo mooi in elkaar. En bij ieder boek googel ik erop los om de echte personages beter te leren kennen, de muziek te luisteren of gebeurtenissen na te zoeken.

Storm‘ neemt ons mee naar Noorwegen waar we kennismaken met Edvard Grieg en Henrik Ibsen, Anna Landvik en wat verder in het verhaal naar gebeurtenissen in Leipzig in aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Ook in de huidige tijd maakt Ally (zus nummer twee) de nodige dingen mee maar uiteindelijk komt het voor zover mogelijk allemaal goed. ‘Storm’ vond ik zeer de moeite waard.

Naar mijn bescheiden mening is ‘Schaduw‘ minder boeiend ook al leest ook dat boek als een tierelier. In dit boeken winnen de historische stukken het royaal van het hedendaagse deel met Star (zus nummer 3) in de hoofdrol. Bizar zeg, hoe een Alice Keppel haar leven leefde en hoe mooi om te zien dat Riley figuren als Beatrix Potter in haar boek verwerkt. Dat doet ze echt supergoed.

Nee, dan ‘Parel‘, voor mij de topper tot nu toe! Wat een machtig mooi deel uit de reeks. CeCe’s verhaal en de manier waarop deze zus nummer vier het leven beleeft, maar vooral ook het historische deel met Kitty, Drummond, Charlie en Camria vond ik echt buitengewoon mooi. Riley verwerkte ook in dit boek ware gebeurtenissen en personen zoals de ramp met de Koombana en Albert Namatjira, Erg mooi en indrukwekkend en schokkend om te lezen hoe men omging met de aboriginals.
  
Goed, vier delen heb ik nu uit en ik begin zo meteen aan deel vijf: Maan. Het boek zal ongetwijfeld dezelfde opzet hebben als de eerdere vier delen maar het bijzondere is toch echt wel dat dat (nog?) niet verveelt. Als ik na dit vijfde deel maar niet in een enorm gat val …

17 gedachten over “Zus nummer twee, drie en vier

 1. Ik lees hier zoveel over, over De zeven zussen, via verschillende media, zo ook weer hier. Ergens prikkelt het me dan en anderzijds ben ik dan een beetje bang. Bang dat ik er tevéél van verwacht waardoor het kan tegenvallen. Maar misschien moet ik het toch eens een kans geven.

 2. Ik twijfel nog steeds of ik hier aan moet beginnen, hoor zoveel wisselende verhalen erover, maar goed, zelf ondervinden werkt het beste natuurlijk.

 3. Ik vind ze ook zo goed en leuk en ik google ook haha. Kan niet wachten op deel 5.

 4. Ik raak steeds nieuwsgieriger naar de 7 zussen. Ooit las ik als kind de boeken van de zeven zusjes Sandelhout, maar dat heeft hier niets mee te maken.

 5. Je hebt me enthousiast gemaakt. Vorige boek net uit dus ik denk dat ik het eerste deel van deze serie maar eens ga bestellen.

 6. Wat een fijne boeken! Ik ben bijna klaar met de nieuwe van Samuel Bjork, ook een goed boek naast de 2 andere, eerdere boeken van hem.

 7. Ik heb de eerste drie gelezen en vond tot nu toe Storm het mooiste!! Ik wacht even tot nr drie verschijnt als paperback. Hier in DK duurt dat allemaal wat langer…

 8. Oh ik heb er al veel over gehoord, ik ga ze ook lezen. Krijg ze van een vriendin doorgestuurd op GC. Ik wilde het zelf doen maar haar puut had kuren. Komt goed, nogmaals dank voor de tip. Eerlijk gezegd heb ik je berichtje niet helemaal gelezen. Ga het zelf wel ontdekken allemaal ;-)

 9. Eigenlijk wilde ik niet aan “De Zeven Zussen” beginnen.
  Maar ik ben intussen aan deel 2 bezig en helemaal verkocht!

 10. Ik vond schaduw geweldig! Parel ligt nu op mij te wachten maar ben erg benieuwd na jouw recensie!

 11. Ik ga ze zonder meer lezen maar ik ben afhankelijk van de bieb. Ik wil ze natuurlijk wel in de goede volgorde lezen.

Reacties zijn gesloten.