Afscheidstoernee

Nog drie nachtjes slapen en dan brengen we De Student naar Schiphol. Op dit moment ben ik er vrij relaxed onder, maar het zou zomaar kunnen dat dat maandag ineens volledig omdraait. De afgelopen twee weken had De Student vrij. Heerlijk een aantal dagen waarin ze niets (nou ja, noem het onderstaande maar niets) hoefde en er een einde kwam aan vijf maanden zes dagen in de week werken. Ze had het dus verdiend.

En wat deed de dame onder andere tijdens deze twee weken durende ‘afscheidstoernee’:

 • Veel uitslapen. Verdiend en zeer nodig. De Student heeft astma en dat vergt af en toe behoorlijk wat van haar.
 • Shoppen met haar lieve moedertje!
 • Lunchen met 1. haar peettante, 2. de ene vriendin, 3. de andere vriendin.
 • Een dagje naar de Efteling
 • Een bezoek aan haar school om haar komende stage door te nemen.
 • Weekendje Antwerpen met Haar Lief.
 • Haar kamer poetsen.
 • De laatste aankopen voor haar verblijf in Kaapstad organiseren.
 • Genieten van een afscheidsavondje met opa en oma, haar schoonvader, zijn vriendin, haar schoonzusje en haar vriendje en ons natuurlijk.
 • Bij haar andere opa een avondje op bezoek.
 • Bij een vriendin die het laatste jaar heel veel te verstouwen (want na het overlijden van haar vader verloor ze nog drie andere familieleden) heeft gehad op bezoek gaan.
 • Met haar zusje naar de bioscoop.

Gisteren kreeg ze van haar school het punt voor haar binnenlandse stage binnen en wow, een 8,3! Dat is echt supergoed vind ik. Het bedrijf heeft ook een waarachtig prachtige beoordeling ingevuld, dus jullie begrijpen dat ze helemaal happy is.

Inmiddels zijn de tickets van Haar Lief ook geboekt en het geeft gewoon een heel fijn gevoel om te weten dat hij vanaf 1 maart 10 dagen bij haar is. Ze kunnen dan samen het land (een beetje) verkennen en samen mooie nieuwe herinneringen maken.

Op het moment dat ik dit logje typ zit ze met Haar Lief in een restaurant te vieren dat ze morgen twee jaar verkering hebben. En morgenavond dan geeft ze een afscheidsfeestje voor haar vriendinnen. Maandag wordt een inpakdag en maandagavond zal best een beetje een bijzondere avond worden. We zullen ons wekelijkse rikavondje gewoon door laten gaan want per slot van rekening zal ze het liefste die laatste uurtjes met Haar Lief op de bank doorbrengen zonder dat paps en mams er ook nog bij zitten te zitten.

Nog drie nachtjes slapen …

 

21 gedachten over “Afscheidstoernee

 1. Dus nu zit ze al op haar stekkie. Het is altijd een raar idee zoveel kilometers tussen jou en je kind (een verre vliegreis en je kind in de lucht vind ik ook altijd zo’n raar iets) maar wat een ervaring voor haar! En het komt vast allemaal goed. Je hebt haar toch zelf opgevoed? ;-)

 2. Oh…toen ik mijn dochter voor vier maanden naar Finland bracht, kraamde ik iets heel doms uit op Schiphol: “Doe je voorzichtig?” vroeg ik. Helemaal niet mijn ding, want waarom zou ze voorzichtig moeten zijn? Ze moet erop los slaan als het nodig is! Iedereen zei tegen mij: “Die vier maanden zijn zo voorbij.” Die hebben makkelijk praten, dacht ik, het is hun kind niet. Maar het was waar: de tijd vloog voorbij. Dankzij WhatsApp, Facetime en echte post over dagelijkse dingen. Missen doe je haar sowieso en ook je ongerust maken. Daar ben je moeder voor. Dat verandert nooit. Wat een geruststellend idee dat Students Lief 10 dagen naar haar toe gaat. Heel veel sterkte met het gemis!
  Dikke liefs x

 3. Op een gegeven moment is het ook gewoon goed als ‘het moment’ daar is. Dan heb je het ook maar gehad. Ik heb op de terugweg van het vliegveld wel een potje gehuild, maar daarna kan het wennen beginnen.

 4. Laat het nu maar beginnen lijkt me, dan kan het aftellen tenminste ook beginnen…. Sterkte voor iedereen morgen en een hele mooie tijd voor haar in ZA

 5. Spannend meis! Ik herinner me 1989 toen mijn zoon (nog maar 16) voor een jaar naar Amerika ging… In een gastgezin en naar High School. Pfffff… wel reizen met de organisatie, alleen zou toch teveel zijn geweest. Hoewel hij, net 17 wel alleen terugkwam omdat hij eerder weg mocht van ons.
  Sterkte voor jullie allemaal, maar moet je opletten met wat een geweldige ervaring ze terugkomt, en die 3 maanden zijn zo om. In wat voor gelegenheid verblijft ze eigenlijk?

 6. Maar zo lief dat jullie haar in die laatste uren nog alleen laten met haar lief! Die zenuwen vlak voor vertrek herinner ik mij ook nog (en ik vertrok begod gewoon naar de andere kant van Duitsland, niet de andere kant van de Evenaar!), dat was zo’n spannend uitkijken naar en tegelijk ook verdriet hebben omdat al de rest niet meekan. Raar eigenlijk hoe dat bij de verhuis naar Zwitserland toch weer heel anders was (al deed ik die ook niet alleen natuurlijk).
  Ik hoop dat jullie allemaal nog fijne “laatste uren” samen hebben en dat ze morgen een goede vlucht heeft!

 7. Oh, ik kan me zo goed voorstellen dat het voor jou als moeder zo raar voelt. Je gunt haar natuurlijk dit avontuur maar wat zul je haar ontzettend missen. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om contact te houden maar toch, het is wel een dingetje natuurlijk.

 8. Mijn dochter is na 4 buitenlandse jaren gelukkig weer in het land. Ik was er soms ziek van, de dag voordat ze weer vertrok. Gelukkig is voor jullie afzienbaar. Succes met uitzwaaien ;-)

 9. Wat gaat het snel…
  Wel fijn dat ze even wat Student-tijd heeft gehad. Erg belangrijk voorafgaand aan zo’n avontuur.

 10. Heel spannend. Mijn ervaring is dat de dag voor vertrek bij mij opeens de zenuwen toesloegen, maar toen ze eenmaal in de lucht hing, was geland en regelmatig een appje stuurde ging het al snel beter. Dus ik hoop voor jou dat de Wifi in Kaapstad ook goed (en gratis) is dan lijkt de afstand een stuk minder ver.

 11. Ik word nu al emotioneel als ik dit lees, al gaat mijn dochter over 3 maanden pas beginnen met haar aupair avontuur. Heel veel sterkte deze laatste dagen! En heel veel succes en plezier voor je stoere dochter!

 12. Prachtig cijfer! En wat gaat het snel zeg… Ik wens jullie uiteraard nog een paar heerlijke dagen samen en daarna natuurlijk ook een hele goed tijd met daarin alles wat jullie nodig hebben!

 13. Wat een geweldig goed cijfer voor haar binnenlandse stage. Ik wens jullie allemaal sterkte voor haar vertrek a.s. dinsdag. En haar wens ik een super stage!

 14. Zoals gewoonlijk toch een druk programma maar fijn met allemaal leuke dingen. Al hadden we woensdag al afscheidsavond, we kunnen maandag gelukkig nog knuffelen, en dan gaat het dinsdag echt gebeuren. Prachtige kans voor haar en het zal zeker gaan lukken, net als haar binnenland stage.

 15. Ja loslaten is moeilijk, maar gelukkig het is niet voor heel lang!Ik herinner me de sfeer wel van toen onze oudste kleindochter voor een jaar naar de USA ging, ze was toen pas 17 en ik bewonder m’n dochter nog steeds vreselijk om hoe zij haar gesteund heeft ondanks dat ze het zelf héél moeilijk vond.
  Ach, daar weet jij ook alles van natuurlijk!

Reacties zijn gesloten.