De (voorlopig) laatste zus & Horen zien zwijgen

Waarschijnlijk heb ik teveel ‘zussen’ achter elkaar gelezen, want over ‘Maan‘ (deel 5 van de serie ‘de zeven zussen’) kan ik persoonlijk niet heel enthousiast zijn.

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D’Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird. Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela? Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie…

Ik weet niet precies wat het is, maar Riley betovert me dit keer absoluut niet met haar ‘magie’. Juist de ‘magie’ in dit boek irriteert me zelfs. Ik vond het historische deel niet boeiend en ook het deel in de huidige tijd totaal niet interessant. Jammer hoor. Desalniettemin leest het boek heel gemakkelijk weg, soms zelfs een beetje te gemakkelijk. Het is denk ik maar goed dat ik nu moet wachten op deel zes. Misschien is de magie dan weer terug, want ik wil natuurlijk wel weten hoe de reeks af gaat lopen en of het inderdaad klopt dat Pa Salt nog gewoon leeft.

Nee dan ‘Horen zien zwijgen‘ van J.D. Barker. Man, wat een pracht van een thriller! Van dit boek heb ik echt genoten. Wat moet een auteur eigenlijk toch soms raar in elkaar zitten om zulke akelige dingen te kunnen bedenken. Want wow, dat kan die Barker wel. Superspannend en mooi al die verschillende verhaallijnen in dit boek. Sommige dingen wel wat vergezocht, maar dat is de auteur vergeven, hij schreef immers een retespannend boek. Ik kan niet wachten op de Nederlandstalige versie van het vervolg.

Al ruim vijf jaar terroriseert een moordenaar de inwoners van Chicago. Zijn modus operandi is altijd dezelfde: hij straft zondaars door hun kinderen te ontvoeren. De volgende dag ontvangen de ouders een pakketje met daarin een oor. De dag daarna volgen de ogen. Ten slotte de tong. Wanneer op het lichaam van een verkeersslachtoffer een -pakketje met een afgesneden oor word gevonden, weet -detective Sam Porter twee dingen: 1) Dit is de moordenaar die hij zoekt, 2) hij heeft 72 uur om het laatste slachtoffer te vinden, de vijftienjarige Emory, voor zij aan uitdroging overlijdt. Op het lichaam van de moordenaar wordt ook een dagboek aangetroffen dat Emorys locatie prijsgeeft. Maar iets blijft aan Porter knagen. Was de aanrijding wel een ongeluk? En is de overleden man inderdaad de seriemoordenaar, of loopt de echte killer nog vrij rond?

 

6 gedachten over “De (voorlopig) laatste zus & Horen zien zwijgen

  1. Ik wacht met Maan ook nog even totdat Par el uit mijn systeem is 🙂

  2. Bedankt. Het boek van Barker ligt bij de boekbinder en ik kan het binnenkort dus bij de bieb halen.
    Maakt het wat uit in welke volgorde ik de zussenserie ga lezen? Ze hebben niet alles tegelijk in de kast staan bij mijn bieb.

Reacties zijn gesloten.