Muziek

Gisteren ging ik met Mr. T. naar een theaterconcert van de 3J’s. Ik had nooit kunnen vermoeden dat ik ooit naar een concert van deze drie heren zou gaan want hun eigen muziek trekt me niet zo, maar dit was dan ook een andersoortig concert namelijk de tweede uitvoering van hun ‘Heroes of Music-toer‘. En wow, was dat even supertof! Het was eigenlijk meer een soort van Top 2000 feestje met de meest mooie muziek. Zo speelden ze ‘Piano Man’, ‘Old man’, ‘Fix you’, ‘Black’, ‘Under pressure’, ‘Hotel California’, ‘Stairway to heaven’ en nog veel, veel meer. Ik moet zeggen, die Jan Dulles heeft een prachtige stem waar hij behoorlijk mee tovert. Die andere twee J’s (nog een Jan en een Jaap) zijn ook heuse vaklui (en behoorlijk appetijtelijk om naar te kijken). Mr. T. en ik hebben ons meer dan prima vermaakt.
 

Maar wat me vooral bij zal blijven van deze avond is het soort van ‘gelukzalig’ gevoel dat ik had over ‘muziek in het algemeen’. Best een beetje bizar eigenlijk dat ik dat bij dit concert had, want ik ben al naar ontieglijjk veel (theater)concerten geweest. Misschien was het de variëteit aan muziek?

Wat me ook erg blij maakt is de muziekkeuze van De Scholier. Natuurlijk houdt de dame ook van al die moderne muziek die ik vooral raar en onverstaanbaar vindt. Maar ze heeft ook een aantal andere spotifyplaylists gemaakt waarvan ‘Mooie muziek 2019’ wel echt heel bijzonder is voor een dame van 13. Tenminste dat denk ik. Want wat staat er zoal op?Er staan nog wel een aantal andere nummers op, maar het gaat dus vooral om piano- en cellomuziek. Een aantal van die pianonummers oefent ze af en toe thuis en ik vind dat heel erg tof.

Onderstaand nummer staat trouwens ook nog op die playlist en vind ik een mooie afsluiting van dit blogje. Want het leven liefhebben, maakt het leven een stuk gemakkelijker nietwaar?

Wat is jouw favoriete instrument eigenlijk? En heb je ook een favoriet klassiek nummer? 

14 gedachten over “Muziek

 1. Zo leuk dat jullie naar de 3Js zijn geweest en een leuke avond hebben gehad! Ik heb de show ook gezien en ook heel erg genoten. Blijf het knap vinden dat ze die covers gewoon spelen en zingen alsof het niks is.

 2. Mijn favoriete instrument is de gitaar. Dat is dan ook het enige instrument dat ik een beetje kan bespelen.
  Mijn favoriete klassieke nummer is eigenlijk geen nummer. Het betreft het concert voor mandoline en viool van Vivaldi. Ook mag ik graag luisteren naar de Brandenburger concerten (Bach).
  En ja…. Plato vindt het leven ook tof :-)

 3. Jan Dullemes heeft inderdaad een stem die je ontroert. en Elske de Walle woont een dorp verderop waardoor ik haar bijzonder vind. Haar zus Femke doet elke middag de radiopresentatie van radio Friesland.

 4. Genieten van muziek, lekker toch.
  Mooi lijstje heeft De Scholiere opgesteld.

  Ik heb eigenlijk geen lievelingsinstrument. En mijn favoriete nummer. Iets van Edward Grieg. Ben de titel even kwijt. Uit Per Grynth, dat weet ik dan weer wel.

 5. Wat een mooie nummers op die playlist van je dochter ! Zo fijn met muziek en fijn dat ze het pianospelen volhoudt! Muziek is de taal van alle mensen; stel dat er muziek gemaakt MOEST worden in plaats van krijgertje spelen! Muziek brengt mensen bij elkaar.

 6. Heerlijke muziek allemaal en klassieke favoriete heb ik er veel, hangt altijd een beetje van humeur af , net als het instrument. Kan viool zijn, maar cello of klarinet en een heel symfonieorkest is natuurlijk ook top.
  Ben ook geen 3J fan maar hoorde laatst Jan Dulles een nummer van Robert Long zingen, wauw!

 7. Oké, de ‘eigen’ muziek van de drie J’s is ook niet mijn smaak maar ik vind het altijd wel sympathieke kerels. En als ze van alles wat zingen, ja… Ik geloof best dat dat heel mooi is.

  Prachtige lijst van je dochter!

 8. Wauw dat belooft wat voor 7 maart in Barneveld als ik naar Heroes-of-Music ga. Natuurlijk ga ik naar elk theaterconcert van de 3JS want ik ben nou eenmaal fan… Met name in 2015 en 2016 ging ik vaker naar dezelfde show, maar tegenwoordig gewoon 1 keer. En ik kom er elke keer blij van thuis.
  Maar wat geweldig dat je zo genoten hebt! En helemaal dat gevoel dat je er aan over hebt gehouden. Jan Dulles kan inderdaad alles met zijn stem. En met zijn drietjes zijn ze gewoon een eenheid! Leuk, leuk, leuk om te lezen! :-)

 9. Waarom ga je niet zingen in een koor? Vergt geen opleiding, in je eentje klinkt het maar zo zo, maar samen zingen maakt je zo blij! Misschien beetje hetzelfde gevoel dat je had bij de 3 J’s.

 10. Mag ik dat hele lijstje van je dochter? Ik denk dat we aardig overeenkomen qua muzieksmaak. Ik heb meerdere favoriete klassieke nummer Carmina Burana blijft heerlijk net als Canon in D.
  Als tip voor je dochter 2 cellos lindsey Stirling piano guys. Absoluut favoriet qua instrument viool cello en piano.

 11. Fijn dat je zo hebt genoten. Muziek raakt bij mij toch vaak iets en kan uiting geven aan gevoel. Maar zelf spelen? Ik zou willen dat ik het kon, maar ik ben echt totaal niet muzikaal. Ik kan acceptabel geluid uit een gitaar krijgen, maar alleen als de luisteraars er net zo weinig verstand van hebben als ik;).

 12. Heel bijzonder voor een dame van haar leeftijd. Dat belooft nog wat voor de toekomst.
  Ik hou van cello en klarinet maar bespeel zelf geen instrument. Was wel ooit lid van een zangkoor.

Reacties zijn gesloten.