Geen widgets gevonden in de zijbalk

Nou nee, dat heeft Mr. T. het niet. Hij heeft het niet echt op z’n heupen. Tenminste niet waar bedoeld wordt ‘ineens heel actief worden’ of ‘ineens iets raars of wilds doen’, want dat zit er al een hele tijd niet meer in. Helaas is ‘beginnen te mopperen’ de laatste tijd dan weer wel van toepassing. Maar ergens is dat niet gek als je in feite altijd pijn hebt (tell me about it wat dat betreft. Mr. T. zegt de laatste tijd wel vaak tegen mij dat hij het knap vind dat ik niet veel meer mopper, dus dat ziet hij wel gelukkig).

Maar dat allemaal geheel terzijde. Hier vertelde ik al over de heup van Mr. T. en sindsdien volgden twee bezoeken aan een in ‘nieuwe heupen’ gespecialiseerde kliniek. Het eerste bezoek was nogal teleurstellend: ‘hij moest eerst maar ‘ns met pijnbestrijding aan de gang’, maar veel diclofenac slikken is niet heel verstandig als je een jaar geleden nog een virusinfectie had die op je nieren sloeg. Dus ging hij met parecetamol aan de slag. Dat hielp de eerste paar weken wel wat, maar daarna dus niet meer.

Op 31 december volgde het tweede bezoek aan de kliniek en vielen al snel de verlossende woorden: een nieuwe heup zou het gaan worden. En die nieuwe heup, dat gaat dus morgen gebeuren. Om 6.15 uur ‘s ochtends breng ik een nuchtere echtgenoot naar de kliniek waar hij geopereerd zal worden. Daarna moet hij een nachtje blijven en als het goed is kan ik hem vrijdag weer ophalen. Tenminste, als hij trap kan lopen. Want dat is het eerste wat een patiënt moet kunnen en wat hij al in de kliniek oefent.

Als het goed is, zou zijn huidige pijn meteen weg moeten zijn. De eventuele pijn die hij na de operatie heeft zal wond-/spierpijn zijn.

En dan is het een kwestie van herstellen en zijn oefeningen doen en goed op zijn bewegingen en houding letten Verder langzaamaan en voorzichtig alles opbouwen, eerst met twee krukken lopen, dan met één en als dat niet meer nodig heeft dan is ie al een heel eind.

Voor het herstel staat ongeveer 6 weken, ik zal blij zijn als die voorbij zijn eerlijk gezegd. Uiteraard vooral voor hem, maar ook voor mezelf, want ik heb het al meer dan druk genoeg en een echtgenoot die uit de running is, levert een boel extra huishoudelijke klussen en taxirijden voor zowel De Scholier als hem op. En ja, ik weet best dat dat peanuts is in vergelijking met wat hij moet doormaken, maar tegelijkertijd is het ook weer geen peanuts. Want het werk moet ook door en daar is het retedruk en dan zijn er ook nog andere dingen die tijd en aandacht vragen. Maar om maar op z’n Zuidafrikaans te eindigen: alles sal reg kom, as ieder sy plig doe!

Door Mrs. T

16 gedachten over “Op zijn heup<del>en</del>?”
 1. Beterschap en sterkte. Het is op je werk ook de drukste periode met de KO’s en alle evenementen

 2. Hopelijk is de operatie goed verlopen en mag je man snel naar huis. Veel sterkte voor voor je man met zijn herstel en voor jou met het extra huishouden en de andere extra belasting.

 3. Nu ik dit lees is hij dus al geopereerd. Hopelijk is alles naar wens verlopen.
  Heel begrijpelijk dat je dit een zware tijd vindt. En ja, al het werk moet doorgaan, altijd maar weer.
  Maar misschien is het een troost te bedenken dat zo’n operatie een mens minimaal 14 dagen aan het bed kluisterde (met mijn operatie idem, dat gaat tegenwoordig zo makkelijk). Nu kun je hem vrijdag alweer ophalen. Dat is eigenlijk toch geweldig, zo snel.
  Hopelijk kan ie die trap straks op.
  Hoe dan ook, voor hem veel beterschap en voor jullie allemaal: veel sterkte gewenst.

 4. Oei. Het gebeurt vaak, dus in die zin is het voor de artsen en verplegers niet zo spannend. Voor de patient en familie zelf is dat toch anders. Sterkte!

 5. Oei! Da’s best heftig. Maar het komt – inderdaad – vast allemaal goed. Veel sterkte en beterschap voor de patient. En, nou ja… Veel sterkte voor jullie.

 6. Zeker komt ‘t reg… maar ik wens jullie uiteraard heel veel van alles wat jullie kunnen gebruiken de komende tijd; kracht, energie, lieve mensen die een helpend handje toesteken als je dat vraagt *knipoog*, lichtpuntjes, geduld, liefde… naja, alles dus, zoals ik al zei. Dikke knuffel in ieder geval en succes xx

 7. Fijn dat ze hem gaan helpen en wat moet dat heerlijk zijn om dan van de pijn af te zijn. Sterkte voor de echtgenoot, maar niet minder voor jou!

 8. Fijn dat hij geopereerd wordt. Pijnlijden als er een oplossing is, is nog frustrerender dan pijnlijden zonder oplossing.
  Succes met alles.

 9. Wel fijn dat het nu kan gebeuren en ja natuurlijk is het een lastige periode maar maar vaak went het snel dat je de boel even om moet gooien. Ach, je bent ook de nare periode doorgekomen toen zijn nieren zo ziek waren, en toen was heg ook nog eens heel angstig. Sterkte voor allebei!

Reacties zijn gesloten.