Kleine zus & De tien wensen van Lucy Harte

De uren die ik bestede aan het lezen van ‘Kleine Zus‘ van Isabel Ashdown waren zeer welbesteed vond ik. Want dit is een erg onderhoudend boek waarin vooral de complexe relatie tussen de twee zussen zich langzaam maar zeker ontvouwt. In het eerste deel van het boek wordt het verhaal om en om vertelt door Emily en Jess. In het tweede deel komt daar een derde persoon bij (maar wie dat kan ik hier niet melden omdat dat een spoiler zou zijn). Ook de verhaallijn met Chloe’en haar vriendje vond ik een mooie aanvulling op het boek. Al met al een heel aangenaam boek!

Emily leidt het perfecte leventje samen met James, zijn dochter uit zijn eerste huwelijk en hun gezamenlijke baby Daisy. Na de dood van haar moeder ziet Emily haar zus Jess na jaren weer terug. Tijdens oudejaarsavond past Jess op Daisy, maar als Emily en James thuiskomen van een feest, ligt Jess bewusteloos op de grond en is Daisy weg. Dat is het begin van een lijdensweg waarin de gezinsleden elkaar gaan wantrouwen en de waarheid over hun verleden boven water komt. Dit verhaal ontmaskert de karakters van de hoofdpersonen heel duidelijk. Emily lijkt perfect, maar onderhuids wordt zij verteerd door jaloezie. James is ook niet helemaal de eerlijke man die hij lijkt. Zijn puberdochter heeft achtergehouden dat zij een vriend heeft, die kort voor hun kennismaking met de politie in aanraking is gekomen en wat te denken van Jess? Waarom heeft zij jarenlang geen contact gehad met haar zus?

Dan ‘De tien wensen van Lucy Harte‘ van Emma Heatherington. Pfffft, heftig hoor dat boek met steeds dat onvermijdelijke op de achtergrond. Fijne schrijfstijl, af en toe wel wat te chicklitachtig, maar tegelijkertijd ook zeer intens en indrukwekkend.

Altijd blijven dansen! Feesten geven! Een onvergetelijk etentje geven! Je vleugels uitslaan & verre reizen maken! Niet in een goudviskom leven! Maggie O’Hara weet beter dan wie ook dat je leven in één seconde kan veranderen. Zeventien jaar geleden kreeg zij een tweede kans, toen ze het hart van de veertienjarige Lucy Harte kreeg. Wanneer Maggies hart wordt gebroken, is ze zo ontdaan dat ze niet meer weet hoe ze verder moet. Dan ontvangt ze onverwachts een brief van Lucy’s oudere broer. Hij geeft haar Lucy’s dagboeken en foto’s. Geïnspireerd door Lucy’s levenslust en sprankelende persoonlijkheid besluit Maggie om de hartenwens van het meisje te vervullen. Stap één is het vinden van de jongen die Lucy’s hart, háár hart, voor het eerst veroverde. Dat lijkt niet zo moeilijk te zijn. Maar zijn de toekomstdromen van een meisje genoeg om Maggie weer vertrouwen in zichzelf en de toekomst te geven?

Heatherington neemt je mee in de worsteling van Maggie na haar verbroken relatie die ze ‘verwerkt’ door veel te drinken en niet goed voor zichzelf te zorgen. De ontmoeting met Lucy’s broer brengt een kentering teweeg ook al heeft ze ook dan nog haar ups en downs. Een heel bijzonder boek met een verwacht einde dat ik toch nog best heftig vond. Stom dat dat zo kan werken terwijl het ‘maar gewoon om een personage in een boek gaat’. Ik weet het niet, ik ben wat dat betreft eerder emotioneel met boeken en films en zo dan vroeger. Zou dat de overgang zijn?

7 gedachten over “Kleine zus & De tien wensen van Lucy Harte

  1. Ken en heb ze allebei niet. Niet getreurd, ik denk om.. heb nog zoveel andere boeken. Maar ze lijken me allebei wel wat voor mij ;-)

  2. Dat is niet de overgang, ik vergat een boek eens terwijl ik een weekend wegging en kocht in de trein het ebook omdat ik zo graag wilde weten hoe het af liep. En ik ben uiteindelijk bij de deuren gaan zitten zodat mijn gesnif niet te horen was. Ik heb alleen geen idee meer welk boek het is, lang geleden.

  3. Kleine zus vond ik ook echt een heerlijk boek. Die andere sla ik even over, ik krijg ruzie met mijn behandelaars als ik dat soort boeken ga lezen;).

Reacties zijn gesloten.