Nog 25 dagen

Over 25 dagen rond deze tijd is De Student weer thuis. Waarschijnlijk hebben we dan net gegeten en hebben we mogen genieten van vele enthousiaste verhalen. Want enthousiast is ze, het gaat haar heel, heel erg goed. Hoe fijn is dat dan wel niet? Het heeft in de aanloop naar de stage best wat kruim gekost en ze vroeg zich regelmatig af waar ze in hemelsnaam aan begonnen was, maar achteraf gezien blijkt al die stress totaal niet nodig geweest te zijn.

Ze kreeg deze week werkelijk waar een fantastische tussentijdse beoordeling die zo lovend was dat ik even dacht ‘als ze nog maar terugkomt’. Maar duh, natuurlijk komt ze terug. Als het niet voor haar lieve papsie en mamsie is, dan zeker voor Haar Lief.

En natuurlijk wil ik niet opscheppen (oh, waarom voelt het soms zo, terwijl ik vooral alleen maar ontiegelijk trots op haar ben!), maar ik wil wel even wat quotes uit de beoordeling vermelden.

The Student works very well under pressure. As mentioned before, she has been a great asset. She picks up on our internal processes very quickly and can manage her deadlines excellently. She grasps the brief quickly, asks questions if information is unclear and can start running the project immediately.

From word go, The Student integrated into the team excellently. She is confident, hard-working, friendly, helpful, diligent and a pleasure to have in the studio. It didn’t take long before she was one of us and works brilliantly with her coworkers on various projects.

The Student is well liked by everyone at …. She is hard-working, focussed, works brilliantly under pressure, she is committed to this program and goes above and beyond what is asked of her. She is such an asset to … and I find it hard to believe she is still studying, she is very professional and mature. She is an excellent intern and she has thrown herself into this experience and is growing every day.

En zo staan er nog een aantal meer zeer enthousiaste stukken in de beoordeling. Zelf zegt ze ook dat ze het heel goed naar haar zin heeft bij het stagebedrijf en ook in het huis waar ze woont is het buitengewoon goed toeven. Al heeft ze deze week wel haar eerste ontmoeting met een heuse kakkerlak gehad en daar was ze wat minder enthousiast over. In de weekenden doet ze veel leuke dingen en ze heeft een aantal leuke meiden ontmoet waarmee ze veel optrekt en die ook nog ‘ns hier in de buurt wonen, dus dat zouden zomaar heuse vriendschappen kunnen worden.

Verder moet ik zeggen dat ik haar -nog steeds- heel, heel, heel erg mis. Ik denk veel aan haar en realiseer me meer en meer hoe ontieglijk veel ik van dat grietje houd. Er is bijna dagelijks contact en dat is erg fijn. Maar misschien maakt dat het loskomen/loslaten ook wel moeilijker.

Daarnaast heb ik twee voordelen ontdekt rondom haar afwezigheid:

 1. Er is veel en veel minder was. Echt heel veel minder was.
 2. De badkamer blijft veel en veel netter.

  De potjes en spulletjes die op deze foto staan zijn van De Student en van De Scholier. Als De Student thuis is, dan staan die verspreid over de glasplaat of andere plekken in de badkamer (iets terugzetten is zo lastig). Nu staan ze gewoon altijd in een klein groepje op het plekje waar ze horen te staan ondanks het feit dat De Scholier ze dagelijks gebruikt.

Meer voordelen heb ik (voor mezelf althans) nog niet kunnen ontdekken.

Enfin … nog 25 dagen!

21 gedachten over “Nog 25 dagen

 1. Wat mooi dat het zo goed gaat. Nog even en dan is er weer, met verhalen, met verhalen met verhalen en met was en met was en met was en dan is het na een tijdje weer zoals het was.

 2. Een ander bijkomend voordeel van zo’n lange afwezigheid vind ik altijd dat je weer tot in het diepst van je vezels voelt hoeveel je van iemand houdt! Heerlijk dat ze bijna terug komt!!

 3. Wat zijn nou 25 dagen…? Wanneer het met jou/jullie niet goed gaat, oneindig lang. Maar als ik dit zo lees kunnen die wel eens heel snel voorbij gaan. En dan is voor haar die unieke ervaring in één klap voorbij. Pluk de dag en maak elke dag tot een waardevolle herinnering. Voor je het weet is ze er en worden jullie overspoeld met verhalen. Heerlijk om naar uit te kijken.

 4. Wat fijn dat de stage van je dochter zo goed gaat en dat zij het verder ook zo fijn heeft.

 5. Wat een prachtige beoordeling. Daar mag zij en jij trots op zijn. En nog een klein maandje en dan is ze weer onder moeders vleugels.

 6. Terecht dat je trots bent op deze jongedame. Duh. Mensen die dit opscheppen noemen, die zijn niks gewend.

 7. Ach joh… ze zijn daar gewoond helemaal niets gewend;-) Nee hoor grapje, natuurlijk mag je hier apetrots op zijn, écht wel!
  En wat is 25 dagen, zó voorbij hoor dus geniet nog even van de schaarse voordelen;-)

 8. Wat een prachtige, lovende woorden over je dochter! Natuurlijk ben je daar trots op. En terecht. Ik dan meteen ‘die komt er wel’ en dat is dan weer een enorm geruststellende gedachte, toch? Fijn, hoor. En ach, al die potjes de badkamer neem je maar gewoon op de koop toe. Omdat je zoveel van haar houdt ;-)

 9. Owh joh… die zijn zo voorbij hoor :-). Wat ontzettend gaaf dat het zo goed gaat… enne… blijf maar lekker trots stralen hoor! De wereld kan nog best een paar trotse, sterke en wijze vrouwen erbij hebben xx

 10. Een terecht trots bericht. Wat een mooi mens is jullie meisje. En ook moedig genoeg om langskomende kansen te grijpen. Zulke ervaringen springen eruit op haar CV.

 11. Ben blij dat het goed gaat met je dochter dat had zo maar anders kunnen zijn. De rommel neem je vast voor lief als ze terug is.

 12. Helemaal trots mag zeker. Dat je haar mist mag ook. Zo fijn dat contact houden zoveel gemakkelijker is tegenwoordig. Mijn kinders gingen ook in andere landen werken rond die leeftijd, maar toen ging corresponderen nog per brief of ouderwetse telefoon. Nu is contact wereldwijd en binnen een mum van tijd!

 13. Je mag terecht trots zijn op zo’n beoordeling. Maar hoe heerlijk ook dat het aftellen nu ongeveer kan gaan beginnen!

 14. Dat is minder dan 4 weken, joh wat gaat de tijd snel hè. Natuurlijk mis je haar, maar het moet ontzettend fijn zijn dat ze het zo goed doet. Mag je ook best trots op zijn hoor!

 15. Super dat ze het zo geweldig goed doet. Maar met zo’n moeder is dat eigenlijk geen wonder.

Reacties zijn gesloten.