Wist u dat …

Tijd voor een nieuw ‘wist u datje’, waarmee ik iedereen in een klap even ‘bijpraat’ over hoe het hier reilt en zeilt. Komt ie … Wist u dat …

 • Vandaag over een week we rond deze tijd een teruggekeerde dochter in huis hebben.
 • Dat een dochter is die een werkelijk geweldige tijd heeft gehad in Zuid-Afrika.
 • Het een tijd was waarin het geld met bakken de deur uit vloog (want onbetaalde stage) en er navenant bijna niets binnenkwam.
 • Het maar goed is dat ze een goed gevulde bankrekening had toen ze vertrok (veel gewerkt!).
 • Ik me enorm verbaasd heb over de mate waarin ik De Student gemist heb. Echt niet normaal. Om moe van te worden. En op z’n tijd ook heel verdrietig. Maar eigenlijk net zo vaak was ik vooral heel erg trots op haar.
 • Ik de afgelopen tijd naar veel leuke dingen geweest ben. Ik bijvoorbeeld naar ‘In vrede‘ ging: een geweldige toneelvoorstelling en naar ‘Casablanca‘, eveneens een toneelvoorstelling waaraan ik in het begin erg moest wennen maar dat uiteindelijk geweldig in elkaar zat. Zo zag ik samen met De Scholier ‘Bohemian Rhapsody‘ en die viel me zeker niet tegen en ging ik ook met De Scholier (Mr. T. was toen net geopereerd) naar ‘The Simon & Garfunkel Story‘ en dat musikaal heel goed in elkaar, maar wist ons beiden niet echt te boeien. Al wat langer geleden ging ik naar ‘Kom hier dat ik u kus‘ en dat was prachtig en intens en van vrij recente datum is mijn allereerste bezoek aan Paaspop. Dat bezoek aan Paaspop was vanuit mijn werk en naast een interessante rondleiding (ook backstage) heb ik vooral vanuit een skylounge het geheel aanschouwt.
 • Het met Mr. T. goed gaat. Hij is inmiddels voor halve dagen aan het werk en dat gaat prima. Hij moet nog wel heel erg nadenken bij wat hij doet. Zo kan het zijn dat hij gaat staan, even wacht en dan pas aanloopt. Hij zegt dat hij zijn hersens echt even ‘opdracht’ moet geven aan te lopen.
 • Mijn ouders op de terugweg zijn van hun reis naar Spanje en Portugal. Ze hebben weer veel nieuwe dingen gezien en onder andere hun eerste, via google maps begeleide, wandeling gemaakt.
 • Ik zou graag zeggen dat het met De Scholier goed gaat, maar dat is helaas niet het geval. Al gedurende een paar maanden zit haar hele lijf hopeloos op slot. Ze heeft veel pijn (rug en nek), verkrampte spieren en voelt zich vaak heel moe. Het is grotendeels stressgerelateerd helaas, al kan het zijn dat dit trauma de boel in gang gezet heeft. We hebben inmiddels de conclusie moeten trekken dat ze het zonder professionele hulp niet gaat redden dus we gaan weer naar de kinderpsycholoog. Wel jammer dat er een wachtlijst is … ik zou zo graag willen dat haar het leven wat gemakkelijker viel.
 • ˙ʇǝz uǝssnʇɹǝ doʞ uɾız do ǝɾʇǝuuız uǝǝ ɹɐɐɯ ɯoɹɐɐp ʞı ʇɐp uǝ uǝzǝן ןɐz ǝɾƃoן ǝןǝɥ ʇıp puɐɯǝı ɟo ƃɐɐɹʌɟɐ ǝɯ ʞI
 • We genoten hebben van het prachtige weer dit weekend en dat ik enorm hard gewerkt heb in de tuin. En dat zonder spierpijn.
 • We in het weekend ook de open dag van een vorig jaar geopende moskee hier in de gemeente bezochten en dat dat zeer verhelderend was.
 • Het werktechnisch gezien top- en topdrukte is, maar dat het vooral ook heel erg leuk is. Al is het wel heel en heel veel.
 • Mijn leidinggevende een paar andere afdelingen onder zijn hoede gaat krijgen en dat wij daarom een nieuwe leidinggevende krijgen. Een heuse vrouw dit keer. Ben heel benieuwd eerlijk gezegd. Want onze afdeling bestaat ook al uit zeven vrouwen en pffffft, dat is niet altijd handig.
 • De Scholier half maart vier keer schitterde in een toneelvoorstelling. Ze vertolkte de rol van Bova van het Zeevruchtenbevrijdingsfront en had in die hoedanigheid een zeer intense relatie met haar mossel.
 • Het op minder gezette tijden bloggen mij heel erg goed bevalt!
 • Er hier in het dorp een vrouw heel erg ziek is. En dat terwijl haar echtgenoot al drie jaar vecht tegen die verschrikkelijke ziekte. En dat het ernaar uitziet dat zij haar gezin snel zal moeten verlaten. Tenminste, als het tij niet radicaal keert, want het gaat heel slecht met haar. Wat een drama. En wat maakt zoiets alles toch relatief.
 • De Scholier anderhalve week geleden toch weer meedeed aan de jaarlijks mudrun en dat ondanks haar pijnlijke lijf. Gelukkig zegt de fysiotherapeut dat bewegen heel belangrijk voor haar is. Maar of hij dit soort bewegen bedoelde???
 • De Scholier het carnavallen heeft ontdekt en ik het toch wel heel erg geweldig vind dat ze zo genoten heeft.
 • Ik besloten heb mijn haren niet meer te verven. Een en ander betekent dat de grijze haren terrein aan het winnen zijn. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat en of ik het volhoud.
 • Wij vandaag precies 9 jaar en 1 week getrouwd zijn. Dat Mr. T. en ik dus echt een datum moeten gaan prikken om volgend jaar een flink feest te bouwen. Want dan vieren we én 10 jaar getrouwd zijn en mijn 50ste verjaardag.
 • De veranda op een haar na klaar is en hij zo mooi is en we er al zoveel van genoten hebben. Maar dat die ‘haar’ nog niet echt wil vlotten. En dat een andere ‘haar’ die ik niet eens tot het ‘klaar zijn’ reken nog wel veel langer op zich kan laten wachten (schilderwerk).
 • De Scholier, Mr. T. en ik eergisteren een geweldige avond hadden onder die veranda. Met een vuurtje erbij en de kletspot. Echt zo leuk om te doen. Dus dat is een gratisch tip waarmee ik meteen dit logje besluit!

30 gedachten over “Wist u dat …

 1. Jawel hoor volledig gelezen. Geweldig idee van die zin op z’n kop. Nog beterschap voor de echtgenoot gewenst en hopelijk snel de juiste hulp voor de scholier. En wat lees ik hier nog?! Dat wordt dus dubbel feest volgend jaar. (we zijn nota bene van dezelfde generatie = vier dit jaar m’n 50e verjaardag…)

 2. Direct bij de les toen ik bij de regel op z’n kop kwam! 😂
  Tuurlijk heb jij je student waanzinnig gemist… Dûh
  En wat fijn dat het met mr. T beter gaat. Nu de scholier nog… Altijd zo sneu als een van de kinderen in de knoop zit, he? Houd moed!
  Volgend jaar een feestje is dus een goed idee!!

 3. Mooi dat je je dochter zo mist, dat is een goed teken.
  Ik heb alles gelezen, dit is ook een manier om de tijd van even niet schrijven te overbruggen. Bij mij was het bloggen er ook even bij in geschoten.

 4. Fijn dat ze terugkomt, zeker omdat je haar zo gemist hebt. Grappig hoe verschillend dit blijkt te zijn. Hoewel ik altijd best veel issues heb, mis ik mijn kinderen niet als ze vertrekken. In ieder geval niet veel….

 5. Hoe dóe je dat, op zijn kop?! :-)

  Leuk om weer even helemaal bij te lezen. Jij blogt misschien niet vaak, ik mis wel eens wat wegens hele lange bloglijst (moet ik eens opschonen) om te lezen en niet veel tijd. Dus ik ben bij of ga even bij lezen. Vergeef me als ik niet overal op antwoord.

 6. Wat fijn dat de student weer bijna thuis komt!! Maar jemig… een onbetaalde stage zeg je? Bizar vind ik dat. Toen ik stage liep in het buitenland (althans, de 2 wekelijkse stage niet meegeteld), kreeg ik zeker betaald. Juist omdat je ook gewoon huur en eten moet betalen. Mijn school had dat afgedwongen als regel. Ik had mijn stage in Londen anders nooit gered zonder stage vergoeding. Fijn dat jullie haar financieel konden steunen, zodat ze die stage toch heeft kunnen doen.

  • Tja, het schijnt in sommige landen heel normaal te zijn. Tenminste, dat heb ik me laten vertellen. Het is maar goed dat haar binnenlandse stage zo goed betaald. En ze wilde deze ervaring bij dit bedrijf heel graag opdoen.

 7. Fijn om even bij te lezen. Balen dat het niet goed gaat met jullie Scholier. Ik hoop dat het snel beter gaat. En goh, Student alweer bijna thuis! Heerlijk, toch!
  PS: achterstevoren, ondersteboven, spiegelschrift. Ik lees alles.

 8. Goede en minder goede dingen het is fijn dat je dochter thuis komt en het goed heeft gehad ondanks de kosten. Fijn om weer up to date te zijn en succes met de mindere dingen.

 9. Alles gelezen hoor! Fijn dat ze er volgende week weer is, mooi vooruitzicht.

 10. Oh wat spannend om te stoppen met het verven van je haar, dat durf ik nog niet…..

 11. Jawel, helemaal gelezen 😀 zelfs op de kop. Hier komt onze jongste vandaag over een week terug uit Nieuw Zeeland. Euro’s armer maar vol verhalen en mooie herinneringen aan een fantastische reis.
  Sterkte voor Scholier!

 12. Nou ja zeg … Zit ik hier met een half verkrampte nek vanwege het gedraaid moeten lezen … Nou ja moeten. Ik had die regel ook over kunnen slaan want er stond weinig interessants in.
  Fijn dat de studente bijna thuis is en het zo leuk heeft gehad.
  Minder fijn dat het met jullie jongste wat minder gaat. Ik duim voor een snelle verkorting van de wachtlijst (maar ben er, gezien de ontwikkelingen in (jeugd) gezondheidsland een beetje bang voor).
  Een datum prikken om dubbel feest te vieren. Leuk!

 13. Haha, natuurlijk heb ik alles gelezen! Hoe krijg je het voor elkaar.
  Tjonge is het alweer bijna zover dat jouw Studentje terugkomt? Wat een geweldige tijd moet ze gehad hebben. En uiteindelijk is de tijd nog snel gegaan hè. Wat zal dat een geweldig weerzien worden!
  Naar voor de Scholier dat het niet lekker loopt met haar, wat erg dat mogelijk dat fietsongeluk er ook mee te maken heeft. Maar ja, dat maakt een mens ook onzeker. Weet er alles van.
  Misschien ook het feit dat haar zus weg was. Mijn dochter zat ook niet lekker in haar vel toen mijn zoon in Amerika zat. Dat duurde bijna een jaar. Ze stopte zelfs met school. Voelde zich doodongelukkig. Iedereen vroeg altijd naar hem en hoewel zij nooit jaloers is geweest had ze daar toch kennelijk last van. En niemand om eens lekker mee te kibbelen. Ruzie maken met ons zat niet in haar, nog steeds niet. Dus alles was zo anders. Toen hij terug was, leefde ze weer op!
  Leuk logje hoor dit.. ik hoopte al dat je ook de veranda zou noemen. Ben zo benieuwd. Maar je gaat vast pas foto’s plaatsen als hij ook echt helemaal klaar is..

 14. eigenlijk een soort huiswerkcontrole dus die ene zin;-)

  Gelukkig toch alles overwegend positief nieuws om te weten , maar helaas, natuurlijk zijn er ook minder fijne dingen, daar komen we meestal niet omheen.
  Dan is je kind missen om deze reden nog het minst erg.

 15. Je dochter missen; ik ken het gevoel, dat intense heimwee gevoel.
  Ik hoop dat je jongste dochter “erdoor” komt. Je wilt ze zoooo graag helpen!

 16. Fijn dat het zo’n goede ervaring geweest is, daar in Zuid-Afrika!
  En ik duim dat de Scholier snel hulp vindt; het is toch te zot voor woorden dat je voor zo’n dingen op een wachtlijst moet gaan staan…

 17. Natuurlijk heb ik alles gelezen. Ik vroeg me al af wanneer je dochter weer thuis komt, volgende week dus. Heerlijk om haar weer thuis te hebben.

 18. Wat fijn om over je wel en wee te lezen. Ik reageer niet zo vaak maar geniet wel van je logjes. Alleen maakt WordPress het lastig om bij Blogger te reageren.

  • Dit is een WordPress blog, dus ik snap niet helemaal waar je bedoelt.
   Maar ik heen de laatste tijd om vrij regelmatig dat ik een foutmelding krijgt als ik een reactie elders heb gepost. En dat lijkt totaal willekeurig de zijn. Raar gedoe.

 19. Ik heb wel alles gelezen hoor. Ben weer goed op de hoogte van het wel en wee. Sterkte voor je scholier en je dorpsgenoten.

 20. Zo, nu ben ik weer helemaal bij. Wat heerlijk dat de student weer bijna thuis is. Ik begrijp best dat je haar enorm hebt gemist. Ik hoop ook dat bezoek aan de psycholoog de scholier verder helpt en ze straks weer goed in haar vel zit. En verder hoop ik op heel veel mooie zomer dsgen zodat jullie veel van de veranda kunnen genieten.

 21. Zo, ik ben weer helemaal bij. Leuk om zo te lezen wat jullie allemaal gedaan hebben en hoe het er nu met jullie voorstaat.

 22. Ben heel benieuwd hoe dat haar eruit gaat zien. Met dit hele “wist je dat” zijn we weer helemaal op de hoogte. Veel positieve dingen en jammer dat het met de scholier nog vaak moeizaam.gaat. Toch ben ik er van overtuigd dat ze er wel komt die dame.Liefs en het allerbeste voor .jou en je hele gezin.

 23. Zo, dat was behoorlijk wat. En ja, ik heb alles, zelfs de zin op z’n kop, gelezen;). Heerlijk dat de Student weer bijna thuis is en dat het met mr. T de goede kant op gaat. En hoewel je natuurlijk liever anders had gezien, vind ik het toch heel dapper dat jullie met de Scholier de stap naar de kinderpsycholoog maken. Ik hoop echt dat die haar kan helpen. En tot slot…dat verven van je haar. Ik ben er dus nog niet mee begonnen en vertel mezelf al een paar jaar dat anderen mijn grijze haren niet zien. Grootste struikelblok om te beginnen? Precies waar jij nu zit. Hoe en wanneer stop je? Ik denk dat ik ‘t maar grijs moet verven;).

Reacties zijn gesloten.