Goede beslissing

Vandaag 29 jaar geleden trouwde ik met mijn eerste man. Drie jaar later ging ik bij hem weg. Ik heb nooit spijt gehad van de zeven jaar die ik met hem was, maar bij hem weggaan was de beste beslissing die ik ooit nam.

Wat is (een van de) de beste beslissing(en) die jij ooit maakte?

29 gedachten over “Goede beslissing

 1. Mooi dat je zegt dat je er geen spijt van had om samen te zijn. Ik heb dat mijn ex man. Ik ben heel blij dat ik bij hem wegging (een jaartje of 2 eerder was ook goed geweest :)) maar dat betekent niet dat de 14 jaar en 3 kinderen samen niet goed waren. Dat zei hij een keer, dat hij al die jaren zoveel mogelijk wil vergeten – ik vond dat wel jammer om te horen. Een relatie is ooit goed geweest, anders was je niet samengeweest. Maar soms verandert er iets en dan is er geen andere manier dan weggaan. Hoi trouwens Mrs T., lang niet ‘gezien’ :)

 2. Hé, ik wist helemaal niet dat je ooit met iemand anders was getrouwd :-) Het leven kan nogal verkeren he!

 3. Dat ik na 43 jaar huwelijk mijn ‘man’ de deur uit heb gezet! Inmiddels alweer bijna 5 jaar geleden. En nooit verwacht maar toch gekomen ontmoette ik toen de man van mijn dromen! Heeft allemaal zo moeten zijn!

 4. Altijd mooi om stil te staan bij goede beslissingen. De beste beslissing is denk ik kiezen om minder te gaan werken, nog minder dan verwacht. Dit maakt dat ik als ons kindje eenmaal geboren is ik eigenlijk vaak thuis ben voor de kleine, en vind dit toch wel een erg fijn idee<3

 5. Dezelfde beslissing die jij hebt genomen. Na 7 jaar huwelijk het besluit genomen om te gaan scheiden, maar dat is al heel lang geleden. Inmiddels ben ik al weer 38 jaar getrouwd en ook dat is een beslissing waar ik bijna nooit spijt van heb.

 6. Dat ik ondanks heel veel tegenstand toch met mijn grote liefde ben getrouwd. Bijna 44 jaar.

  Liefs Joanne

 7. Beslissingen maak je op het moment. Je weet nooit helemaal zeker welke kant het daarna op gaat. Ik zou nu echt niet kunnen zeggen wat mijn beste beslissing was. Misschien was het naar mijn ouders luisteren zodat ik naar Schoevers ben gegaan en daardoor goede banen heb gevonden of was het mijn scheiding, of was het verhuizen, of misschien wel straks stoppen met werken. De tijd zal het leren.

 8. Goed dat je dat huwelijk ook als iets waardevols ziet, al is het alleen maar om het leerproces. Elke relatie voegt iets toe aan je levenservaring. En elke beslissing die je neemt is goed als je er achter staat. Zelfs als het niet loopt zoals je had gehoopt, kan je er een levensles uit halen. Ik geloof niet specifiek in slechte beslissingen. En ik moet daarom ook even nadenken over de zogenaamde goede beslissingen. Ik volg altijd mijn hart en laat me niet gek maken door wat anderen denken. Ik ben iemand die altijd wel bewuste keuzes maakt in het leven en daarom vind ik persoonlijk dat ik dagelijks goede beslissingen maak. Ik kan er serieus niets uit pikken :)

  • En uiteraard proficiat met dit heugelijke feit…vergeet ik helemaal te vermelden :-) xx

 9. Om bijna 15 geleden te gaan scheiden en daarmee voor mezelf en voor mijn kinderen kiezen.

 10. Stoppen met mijn PhD en ontslag nemen van diezelfde werkplek, ik ben zo blij dat ik ondanks dat ik dacht dat het aan mij lag, toch voor mezelf heb gekozen. Eind van deze maand is het 3 jaar geleden. Mijn voormalig konkelende collega is inmiddels ontslagen nadat ze nog iemand’s leven heel zuur heeft gemaakt.
  Ik heb zelfs mijn nieuwsgierigheid en onderzoekers-passie teruggevonden en aan een nieuw PhD begonnen!

 11. Mijn recenste goede beslissing is de boerderij verkopen en verder gaan in een Tiny-house!

 12. Mijn beslissing om Geluk belangrijker te vinden dan Geld in mijn leven en daarnaar te leven. Dat heeft me enorm veel rust opgeleverd en het Genieten in het hier en nu groter gemaakt.

  Dit klinkt misschien een beetje wollig, maar heeft echt mijn basis gevormd.

 13. Weggaan bij de vader van mijn kind en eigenlijk ook het afscheid van mijn voormalige werkgever. Ook al heb ik nog niets nieuws, het vertrek en de zoektocht hebben mij al veel kennis en inzicht gebracht.

 14. Lijkt op die van jou.
  6 mei waren we alweer 20 jaar getrouwd.
  Met mijn ex had ik een stoplichtrelatie, tot ik Hans leerde kennen.
  Echt het beste wat mij is overkomen.
  Helaas geen kinderen samen, waren toch al wat ouder, maar we hebben ‘samen’ vier kinderen en twee geweldige kleinkinderen, maar dat weet je.

 15. Zonder twijfel “op m’n 18de jaar trouwen” met de man die nu helaas eigenlijk meer m’n kind is, maar ondanks dat…..,.

 16. Op reis te gaan naar Sicilië, waar ik de man ontmoette waar ik sindsdien mee samen ben. Tweeënveertig jaar

 17. Gaan hardlopen destijds, maar ook nu iedere dag dat ik weer kies om te sporten blijkt een goede beslissing of het nu wandelen, fietsen, hardlopen, fitness, zwemmen of kanoën is.

 18. Na 18 jaar huwelijk gescheiden . Drie maanden daarna de liefde van mijn leven ontmoet waar ik nu alweer 21 jaar heel gelukkig mee ben.

 19. Mijn beste recente beslissing was toch wel om mijn familie te vertellen van mijn psychische problemen. Jaren uitgesteld. Nu zó blij met hun steun!

Reacties zijn gesloten.