Muurbermbloempjes

Ik word er zo vrolijk van, van al die bloemetjes in de bermen!

Al wandelend passeer ik allerlei moois.

Het is wel een beetje jammer dat de foto’s niet heel goed gelukt zijn.

Want de foto’s komen nog niet misschien in de buurt bij hoe prachtig vol gele bloemen deze berm stond. Ik reed er vanochtend met de auto langs en ben speciaal nog een keer te voet teruggekomen.

Ach kijk dan, zo’n mooie dappere klaproos!

En nog meer korenbloemen op een heel andere plek. Korenbloemen en klaprozen zijn toch wel mijn lievelings.

En paarsige bloemen. Met een boel blije bijtjes erbij.

En die blije bijtjes houden ook van geel, want hier was het ook best druk namelijk. En blije bijtjes, daar gedijt de rest van de natuur natuurlijk ook van.

Nou, echt zo jammer, dat ik de echte schoonheid niet heb weten te pakken. Maar neem maar van me aan, ik heb genoten van mijn wandeling vanmiddag.

19 gedachten over “Muurbermbloempjes

 1. Heerlijk! Klaprozen zijn ook mijn lievelings (zij het dan wel in de berm, o wee degene die ze probeert voor mij in een vaas te verzamelen ;-) ).

 2. Ik vind het mooie foto’s hoor, ze geven heel goed de diversiteit weer! Spijtig dat alles binnenkort weert gesnoeid zal worden. De bijtjes hebben er inderdaad zo’n deugd van!

 3. Wat zijn ze mooi nu hè, die bermen… ik heb iedere keer bijna de neiging om stil te gaan staan met de auto en een foto te nemen haha…

 4. Herkenbaar, het niet kunnen vastleggen van alle natuurlijke pracht en praal. Misschien dat ik daarom toch wel zie hoe schitterend die plekjes zijn.

 5. Je kunt niet altijd overbrengen wat je ziet hè. Op de foto’s zelfs niet. Maar ik vind ze toch erg mooi geworden hoor!

 6. Wat een mooie foto’s! Ik geniet ook al van de klaprozen, maar korenbloemen (mijn lievelingsbloemen) heb ik hier nog niet gezien. De bermen llaten al maanden weer zoveel moois zien. Fijn dat jij hier ook zo van kan genieten.

 7. Echt prachtig, al die gekleurde bermen. Ik baal ook steeds als ik m’n foto’s zie. Ze geven inderdaad vaak de echte pracht niet weer. Nouja, extra vaak naar buiten dan maar om er goed van te genieten.

 8. Ja mooi he! Het is net een boeket bloemen, maar dan in het groot!

 9. Ik kan daar ook zo van genieten!
  Hier in de buurt planten een paar boeren stroken zomerbloemen langs hun gewassen en dat is ook zo mooi.

 10. Ja, ik word ook altijd blij als de bermen dit moois laten zien, maar ik word ook een beetje verdrietig als dan opeens al dat moois weer is afgemaaid.

 11. Ik hou ook zo genoten van de lange gele stroken koolzaad langs de snelweg. En nu zie ik ook overal klaprozen, zo mooi. Mijn kinderen moesten in groep 8 wilde bloemen verzamelen en drogen. Ik heb daar een tic aan overgehouden en verzamel nog steeds wilde bloemen, het is echt een heel leuke hobby geworden.

 12. Dat probleem heb ik ook altijd, de foto benadert amper de werkelijkheid maar gelukkig zie ik dit soort bermen ook om me heen dus ik wéét hoe mooi ze zijn. Alleen zien wij hier vrijwel nooit korenbloemen , dat is best wel jammer.
  Geniet rustig verder want dat kan natuurlijk maar kort.

Reacties zijn gesloten.