Geen widgets gevonden in de zijbalk

Op 7 mei gingen vriend W en ik naar de ‘vrienden van het theater-avond’. Vriend W is ‘vriend van …’ geworden want dat levert best een aantal leuke voordeeltjes op en je hebt voorrang bij het bestellen van kaartjes. Om 23.00 uur die avond kregen wij de nieuwe brochure overhandigd en al snel kwamen we tot de conclusie dat er weer veel en veel te veel leuks is het komend seizoen. Dat werd schrappen dus. Uiteindelijk heb ik voor de volgende voorstellingen kaartjes in huis:

 • Uiteraard zitten er twee kaartjes van Theo Maassen bij want tja, you’ll love him or you’ll hate him en ik love him very much.
  Zo heb ik die ‘hate’ juist voor Youp van ‘t Hek, maar ik ben de kwaadste niet en bestelde ook voor Van ‘t Hek kaartjes om die snel door te verkopen aan vrienden. Tja, als vriend heb je nu eenmaal voorrang bij het bestellen en zo maakte ik een paar mensen heel erg blij.
 • Ook gaan Mr. T. en ik naar iets heel bijzonders ‘Breeknacht‘. Daar ben ik echt heel benieuwd naar en ik denk dat het erg indrukwekkend zal zijn.
 • We zagen hem al eerder en ook dit keer zijn Mr. T. en ik van de partij. Wim Daniëls immers vinden wij een ware woordkunstenaar en we zijn bijzonder benieuwd naar zijn nieuwe voorstelling ‘De wondere wereld van de taal‘.
 • Op die zevende mei laat het theater ook altijd een aantal korte voorproefjes zien en een van die voorproefjes was ‘155‘. En wow, was dat even gaaf zeg. En dat ik Mr. T. zover kreeg om ook mee te gaan is zo mogelijk nog gaverder. Ik ben heel benieuwd, want het is nou eenmaal zo dat ik helemaal niets met motors heb en Mr. T. wel. Maar dat voorproefje was zo bijzonder dat ik denk dat ik best een paar uur iets met motors kan hebben.
 • Dan gaan we, wederom samen, naar de Nieuwjaarsconference van Rob Scheepers. Nou moet ik zeggen, als die net zo actueel is als zijn website, da belooft dat niet veel goeds. 😉
 • Met vriend W ga ik dan weer naar Pieter Derks. Nog nooit gezien, maar vriend W. moest anders alleen en dat is ook zo wat nietwaar? Ik offer me dan graag op.
 • En dan weer een cabaretiere die Mr. T. en ik al vaker zagen en die we echt zo tof vinden: Sara Kroos met haar show ‘verte’. We zijn erg benieuwd. Dit is wel een gevalletje van slechte planning want de volgende dag moeten mogen we alweer naar het theater.
 • Met mijn nichtje en haar vriend, Mr. T., vriend W en nog (ik geloof) 9 anderen gaan we naar The Pink Floyd Sound die The Wall spelen. Ik zag The Wall volgens mij al minstens vijf keer eerder en ook van de echte Pink Floyd en zelfs een keer in Berlijn door Roger Waters dus ik denk dat ik wel een soort van fan ben. En de muziek is natuurlijk fantastisch. En gelukkig beheerst The Pink Floyd Sound deze wonderbaarlijk mooie muziek zeer goed.
 • Beetje jammer dat Pepijn Gunneweg geen eigen website heeft. Althans, ik heb hem niet kunnen vinden. Met Mr. T. ga ik naar ‘The great wonder’ en in de theaterbrochure staat daar het volgende over: The Great Wonder is de eerste soloshow van acteur, presentator, komiek en voormalig Ashton Brother Pepijn Gunneweg. Het is een magisch schouwspel waarin hij verder gaat waar hij ooit gestopt is. Acts en trucs in een vierdimensionale show die zich voor, boven en tussen het publiek afspeelt. Gunneweg belooft een magische wereld met bizarre illusies, kleine poëtische nummers, vliegende vissen en gelanceerde kippen! Ik heb hem twee keer gezien bij de Asthon Brothers en dat was supertof. Benieuwd wat hij solo presteert.
 • En daar is dan die andere geweldige dame waar Mr. T. en ik altijd naar toe willen als ze in ‘ons’ theater speelt: Claudia de Breij. We zagen haar al veel vaker en haar shows zitten van begin tot einde echt ongelooflijk goed in elkaar. Cabaret in optima forma!
 • Mmmm, wel weer veel cabaret dit jaar, maar ach, iemand moet het doen nietwaar? En die arme cabaretiers moeten tenslotte ook centjes verdienen. Met vriend W ga ik nog naar Guido Weijers die ons een masterclass geluk zal geven. Nou ben ik over het algemeen hartstikke gelukkig dus ik weet niet of hij mij nog veel kan vertellen, maar dat ik ga lachen daar, dat staat wel vast.
 • In mijn vaste theater zal ik tenslotte, samen met Mr. T., de toneelvoorstelling ‘De vrouw die de honden eten gaf‘ gaan zien.Dit toneelstuk gaat over de vrouw van Marc Dutroux Michelle Martin. In de pers werd zij de meest gehate vrouw van het België genoemd, de vrouw die twee kinderen in een kelder had laten verhongeren en sterven. Haar daden – of gebrek aan daadkracht – leken onvergeeflijker dan die van haar echtgenoot, moordenaar en verkrachter Marc Dutroux. Het lijkt me een heel intens en bijzonder toneelstuk en ik ben daar dan ook erg benieuwd naar hoe verschrikkelijk de hele geschiedenis ook geweest is.
 • Met mijn Bowie-vrienden B. en H. ga ik ook nog naar Amsterdam waar ik Lazarus zal gaan zien. Ook daar heb ik heel veel zin in. Niet in het minst omdat we er ook ook nog een dagje Amsterdam aan vastplakken. Wel weer een beetje jammer dat dit ook slecht gepland is, want de dag ervoor zit ik bij Rob Schepers. Ik heb een heel zwaar leven inderdaad.
 • Verder vermoed ik dat er nog best wel wat bij zal komen. Waarschijnlijk zullen dat voornamelijk lokale voorstellingen zijn. Rondom 75 jaar bevrijden en herdenken worden er namelijk best een aantal interessante toneelstukken en muziekvoorstellingen verzorgd en ik denk zo maar dat ik daar ook bij aan zal schuiven.

Wat ook zo leuk is aan ‘vriend zijn’ is dat je over het algemeen gewoon superfijne plekken hebt. We zitten zo goed als altijd op de vijfde rij in het midden en dat zijn echt supergave stoeken.

Al met al belooft het weer een fijn theaterseizoen te worden. Ik heb er in zin in!

Door Mrs. T

18 gedachten over “Seizoen 2019-2020”
 1. Wauw, zo fijn dat je naar zoveel voorstellingen kan! Ik heb spijtig genoeg weinig (geen?) kennissen die zo geïnteresseerd zijn in theater e.d. Op school hebben ze nochtans hun best gedaan om ons aan te moedigen, door ons te verplichten tot een aantal (zelf uit te kiezen) voorstellingen. Ik heb toen de microbe wel te pakken gekregen, maar het gebeurt zelden dat ik naar zoiets kan. Enkele jaren geleden een toneelstuk gezien met Chris Lomme in één van de hoofdrollen, omdat ik die vrouw als actrice zo sterk vind, en dat stelde niet teleur! En dat zal dan de laatste keer geweest zijn dat ik nog in een theaterzaal geweest ben 🙂

 2. Wat een leuke lijst.Een aantal jaren geleden vond ik het heerlijk naar het theater te gaan,
  maar doordat ik slechter ga horen wordt de verstaanbaarheid steeds minder en dan is de aardigheid er voor een groot deel vanaf. Gelukkig heb ik genoten van mooie voorstellingen en fijn gezelschap toen het nog wel kon.

 3. Zo, dat is een hele lijst. Zelf ben ik van plan wat vaker naar het theater te gaan. Deed ik tot op heden te weinig naar mijn zin. Ik ga eens goed snuffelen in die lijst van jou.

 4. Zo, dat is een mooie lijst! Claudia de Breij en Sara Kroos behoren ook tot mijn favorieten. En Pieter Derks is ook leuk! Wim Daniels heb ik niet in de brochures van de theaters in mijn buurt zien staan. Lijkt me als taalliefhebber wel heel leuk!

 5. Wat een super leuke vooruitzichten zijn dit, alvast heel erg veel plezier gewenst! Het enige wat wij op de planning hebben staan is in November de Lama’s 🙂

 6. Hartstikke leuk die vooruitzichten en ja soms valt iets tegen en soms valt het mee. Wij (dochter en ik) waren naar de musical ‘t Schaep met de 5 Pooten. We zijn na de pauze weggegaan. Wat een afgang zeg…
  Maar dat is wel heel extreem, ben nog nooit ergens eerder weggegaan. En tegenwoordig komt het er ook eigenlijk niet meer zo van om naar het theater te gaan. In ieder geval alvast veel plezier!

 7. Wow, dat is een flinke lijst! Ik ga ook naar Lazarus met mijn zoon, ben heel benieuwd wat het gaat worden.

 8. Da’s een flinke lijst. Er zit veel bij dat ik niet ken maar dat zegt niks 😉
  Veel plezier alvast!

 9. Het is er niet goedkoper op geworden. En dat houdt me toch wel tegen. Maar ik heb iets gezien en wie weet koop ik daar kaarten voor.

 10. Dan wens ik je op voorhand fijne voorstellingen, zal ook best wel goedkomen anders kies je ze niet uit natuurlijk;-)Kan me bij Wim Daniéls niet veel voor stellen, ik heb het boekje “mieters” van hem in huis en heel erg boeiend vind ik zijn schrijven eigenlijk niet.Maar misschien komt dat door het onderwerp wat het meer een soort naslagwerkje maakt.

 11. Wat heerlijk, zoveel fijne voorstellingen in het vooruitzicht. Theater is best een dure ‘hobby’, maar het is het meestal ook wel echt waard. Heel veel plezier alvast!

Reacties zijn gesloten.