Berlijn: wat was je mooi, sprankelend, indrukwekkend en héét!

Vier geweldige dagen heb ik, samen met Mr. T., zijn zussen en hun mannen mogen beleven. We hebben heel veel gezien, gekletst, gefietst, gewandeld, heerlijk gegeten en veel wit biertjes gedronken in verband met heel heet … kortom: wat een fantastische stad!

Berlin (sculpture)

Gedächtniskirche

Siegessäule

Checkpoint Charlie


Museum Haus am Checkpoint Charlie

Topografie des Terrors

Sony Center

Holocaust Monument

Reichstag

Sowjetisches Ehrenmal

Brandenburger Tor


Berlijnse muur

Kindertransport Memorial

TV Toren en Marienkirche


Haus Schwarzenberg


Berliner Dom

Wereldklok

Stasimuseum

Treptowerpark en Sovjetgedenkteken

Oberbaumbrücke

East Side Gallery

Marx en Engels 
Hauptbahnhof

Berlijn is een heerlijke stad. Ondanks het feit dat het een miljoenenstad is vonden we het er erg relaxed en was het er heerlijk toeven. Fietsen huren en de stad doorkruisen is echt zo tof. We hebben in twee dagen wel bijna 80 kilometer bij elkaar gefietst en dat ging superrelaxed.

De stad heeft een aangrijpende geschiedenis, maar bruist ook van de energie. Prachtige statische panden en moderne kunst. Rijkdom en armoede, kunstenaars, straatmuzikanten, oude van dagen, jonge mensen, dik, dun, alternatief of superdegelijk, we zijn alles tegengekomen. We hebben GENOTEN!

21 gedachten over “Berlijn: wat was je mooi, sprankelend, indrukwekkend en héét!

 1. Ik vind Berlijn ook een fantastische stad. Ooit, ooit ga ik terug want ik heb nog lang niet alles kunnen zien en proeven!

 2. Oh, heerlijk om tien jaar na mijn laatste bezoek door jouw foto’s nog eens te kunnen terugkeren. Je doet mij zin krijgen om terug te vertrekken :-)

 3. Mooie foto’s. Herkenbaar want ik was er jaren geleden met zoon. Indrukwekkend wat ze ervan gemaakt hebben, na die oorlog.
  Alleen dat checkpoint Charlie. Dat was toch een raar fenomeen, met een nepgeneraal die souvenirs verkocht aan toeristen. Dat vond ik, eerlijk gezegd, een aanfluiting. Maar de Gedächtniskirche en de Dom, dat waren toch hoogtepunten.
  Fijn dat je er zo hebt genoten.

 4. Jullie hebben echt ontzettend veel gezien en gedaan in die paar dagen! Het is inmiddels al jaren geleden dat ik in Berlijn ben geweest, maar zou zo weer terug willen nu ik je foto’s zie!

 5. Tot mijn grote plezier herken ik toch meer dan ik gedacht had, heb dus toch meer gezien dan ik dacht. Berlijn is inderdaad een erg mooie stad waar je ook een mooie rondvaart kunt maken.

 6. Het genieten straalt van de foto’s af. Ik ken Berlijn alleen van horen zeggen. De stad staat op mijn wensenlijstje…ik hoop dat het een keer aan de beurt komt.

 7. Wat een mooie foto’s. Zelf was ik in 1987 op werkweek in Berlijn. Dat was een hele bijzondere week. Blij dat ik toen voor deze stad gekozen heb.
  Zoonlief is afgelopen lente in Berlijn geweest. Hij was enorm te spreken over checkpoint Charlie en de andere bezienswaardigheden. Ze gingen ook twee dagen naar overdekte zwemparadijs in een oude zeppelin hangar even buiten Berlijn. Dat was ook te gek.
  Als ik vijftig wordt volgend jaar. Gaan we daar naar toe.

 8. Fijn dat het zo fijn was. Ik ben er ook een paar keer geweest en heb ook veel foto’s gemaakt en geblogd. Veel herkenning met jouw foto’s.

 9. Wat een geslaagd uitje, al was het dan loeiheet!
  Ben nog nooit in Berlijn geweest, trok me nooit en stedenreizen zijn toch niet echt mijn/ons ding meer. Maar een hop-on-hop-off bus hebben ze daar ook vast wel. Dat is eindeloos. Maar… ik ben 1 dag in Praag geweest en dat wil ik nog wel een keer overdoen met Jan.. Ook zo’n prachtige stad! Daar weet je ook alles van hè..

 10. Deze stad staat ook nog op mijn wishlist om te bezoeken. Prachtige foto’s heb je gemaakt!

 11. Het ziet er allemaal prachtig uit. Mooi dat jullie er zo konden genieten. Ik zag pas ook al een blog over Berlijn en toen begon het al te kriebelen. Nu zie ik dit weer en ga ik Berlijn geloof ik toch maar definitief op de lijst zetten van plaatsen die ik wil bezoeken.

Reacties zijn gesloten.