In Vlaamse velden

De Scholier is erg geïnteresseerd in geschiedenis (ze denkt er zelfs over om -wie weet- geschiedenislerares te worden) en met name de Eerste Wereldoorlog heeft haar interesse. Ik vind het vrij bijzonder dat zij zich daar zo mee bezighoudt maar ja, dat het een bijzonder kind is, dat wisten we natuurlijk al lang.

Een tijd geleden ontdekte ze bij haar oppasadres (want wij zijn zo ongeveer nog de enigen zonder Netflix aldus De Scholier) de serie ‘In Vlaamse velden‘ en ze was er zwaar van onder de indruk en heeft de serie inmiddels al twee keer gekeken.

Toen Mr. T. en ik vorig jaar naar Ieper gingen vond ze eigenlijk dat zij ook mee zou moeten, maar hé, af en toe met je lief eropuit is natuurlijk ook heel belangrijk. Maar Ieper bleef haar trekken, net zoals ‘die Vlaamse velden’ en ze wil ook heel graag loopgraven zien.

Dus wat doet deze moeder dan? Die gaat gewoon morgen en zondag met haar jongste naar Ieper en omgeving. Geschiedenis snuiven, deze proberen te duiden (wat een verschrikkelijke dingen zijn er toen toch gebeurd) en hopelijk ook gewoon genieten van heel goed gezelschap.

En ik hoop, ik hoop, dat het dan ook eindelijk lukt om gewoon ergens het boek van die serie te kopen. Want dat boeken willen we heel graag, maar is helaas niet te koop (of tweedehands en dat willen we nou net niet in dit geval).

15 gedachten over “In Vlaamse velden

  1. Mijn interesse ligt eerder bij de Tweede Wereldoorlog (naast de Grieks-Romeinse tijd is dat de periode die me het meest boeit) maar we bezochten ook al Ieper, Tynecotte en op vakantie in Frankrijk andere bezienswaardigheden rond WOI. Fijn dat zij zich zo in geschiedenis interesseert, en dat jullie er zo een uitje van hebben kunnen maken!

  2. Oh geweldig!!! Ik ben gek op geschiedenis. Wil elk detail lezen in een musea en ga graag naar historische plekken. Dus ik begrijp je dochter volledig. Ik had het ook al toen ik jong was. Terwijl ik uit een gezin kom waarbij niemand interesse had/heeft in boeken/geschiedenis.

  3. Toevallig is zoon Ruud ook naar Ieper geweest met Sebastian. Ook Sebastian is erg geïnteresseerd in geschiedenis. De scholier heeft het natuurlijk ook niet van een vreemde want je bent zelf ook geïnteresseerd. Een fijn weekend samen!

  4. Wat een goed idee om daar samen heen te gaan! En ik kan me haar interesse wel voorstellen. Ik was en ben zelf altijd vooral heel geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog, maar ik las pas een boek over de Eerste Wereldoorlog en het raakte me. Voor ons is die oorlog veel onbekender, maar dat is denk ik niet helemaal terecht. Oké, logisch, Nederland was onafhankelijk, maar toch verdient het wel wat aandacht, vind ik.

  5. Wat leuk om te lezen. Ik had zelf een aantal jaar een aardrijkskunde docent die onwijs boeiende verhalen vertelde, dus wat dat betreft was het een van mijn favoriete vakken. En ik vind het nog steeds onwijs boeiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *