Zondag

Mr. T. en ik wandelden afgelopen weekend op de Strabrechtse Heide. Ik houd van wandelen en in de Kampioen stond een wandeling die we, volgens diezelfde kampioen, niet mochten missen. Mooi was het er zeker al was het wel jammer dat de heide al grotendeels uitgebloeid was. En door het sombere weer zijn de foto’s helaas ook wat donker.

De route was 10½ kilometer en leidde afwisselend door bos en over de heide. Bij de parkeerplaats is een, volgens mij nog hartstikke nieuw, restaurant dat goede zaken deed. Ik weet niet of het normaal gesproken ook zo druk is daar, maar een artikel in de kampioen is sowieso niet slecht voor de business.

Die knuppelpaadjes, daar houd ik van. Wat opviel was dat eigenlijk alle vennen die er waren, helemaal drooggevallen waren. En ook de waterloop was helemaal drooggevallen.
Ik wandel heel vaak en veel en in een stevig tempo, maar als Mr. T. erbij is dan gaat dat natuurlijk niet.

Die nieuwe heup belemmert hem helaas nog best wel. Deze route van ruim 10 kilometer was misschien dan ook wel wat te hoog gegrepen. Wandelen over klapzand, knuppelbruggetjes, paadjes en dergelijke kost hem best veel moeite.

Maar halverwege de wandeling al richting auto gaan, daar wil meneer dan ook weer niets van weten.

We zagen een boel moois onderweg en de drukte bij de parkeerplaats lag al snel achter ons. Mr. T. vindt het wel lekker als het wat kouder is tijdens het wandelen, maar voor mij had het best wat warmer gemogen eigenlijk.

Vorige week zondag fietsten we ruim 42 kilometer, vandaag wandelden we dus ruim 10 kilometer. Ik vind het wel bijzonder dat je met wandelen meer calorieën verbrand dan met fietsen. Want ik heb juist vaak het idee dat je met fietsen harder moet ‘werken’ zeker als je tegen de wind in fietst.

We hebben afgesproken dat we dit vaker gaan doen. Dus op de zondagen dat Mr. T. geen bardienst heeft op de fiets of de benenwagen nemen. Ik ben benieuwd of we het ook echt waar gaan maken.

Hoe breng jij het liefst je zondag(middag) door?

17 gedachten over “Zondag

 1. O ik heb ook elk weekend iets van buitenlucht nodig. Het liefst al wandelend! Genieten van de natuur <3 Het ziet er mooi uit daar, ondanks het mindere weer!

 2. Die vlonders zijn geweldig zeg nooit gezien. Ik vind je foto’s ondanks het donkere weer mooi. Je hebt de sfeer vastgelegd. Dat de heide al weg is vind ik balen, heb te weinig tijd gehad om er van te genieten. Wat een eind heb je gelopen trouwens, zover kom ik niet.

 3. Heerlijk hè! Ik ga graag naar het strand op zondagmiddag. Stukkie fietsen door de duinen en dan wandelen op het strand. Mooie foto’s trouwens!

 4. Op de Veluwe is het sowieso altijd goed wandelen , lang niet geweest helaas.
  Sinds we met pensioen is de zondag meer HH klusjes dag geworden. Dan laten we de drukte aan ons voorbij gaan want op weekse dagen is het overal veel rustiger, wij laten de ruimte op zondag dus voor de werkende medemens. ;-)

 5. Dit ziet er uit als een mooie en fijne wandeling. Wij doen het ook graag samen. Ik fris er zo van op! En er zijn zoveel mooie plekken in ons land…

 6. Wat een mooie wandeling was dat! Behalve ons zondagochtendontbijt, dat door een uitgaande puber helaas niet altijd meer doorgaat, hebben wij geen zondagplannen. Ieder gaat zijn / haar eigen weg na het ontbijt.

 7. Ik heb daar een paar keer een hardloopwedstrijd gehad. Het is een prachtig gebied. Je hebt er mooie foto’s gemaakt.

  Meestal loop ik hard op zondagmiddag omdat we laat ontbijten met de studenten die in het weekend terug naar huis komen. Manlief gaat vaak fietsen op de racefiets dan.

  Na het sporten vind ik het heerlijk om in bad te liggen of te lezen in een luie stoel.

 8. Wat is het daar prachtig! En ik verbaas me ook altijd over dat calorieverbruik met fietsen of wandelen. Fietsen voelt voor mij inderdaad intensiever, maar lijkt minder te verbruiken. Nouja, gelukkig kun je zowel bij wandelen als bij fietsen genieten van de natuur. En op zondagmiddag lees ik het allerliefst een boek.

 9. Als het weer het toelaat en er niks anders op de agenda staat, dan gaan we wandelen. Warmte of kou houden ons niet tegen, regen wel.

  Ik vind het knap dat je man al van die lange afstanden kan afleggen.

Reacties zijn gesloten.