Hoe gaat het eigenlijk met De Scholier?

Nou, ik kan GELUKKIG (!!!) niet anders zeggen dan goed. Heel goed. Goed, goed, goed! En daar ben ik (en met mij Mr. T., De Student en uiteraard De Scholier) heel erg blij mee.

De dame zit nu in 3 Havo en haar oude klas is volledig uit elkaar gehaald. Het was een heel bijzondere klas die tweede met een heel bijzondere groepsdynamiek en na wat ik hier bijvoorbeeld schreef zijn er nog een boel onacceptabele dingen gebeurd. We keken de klok dan ook vooruit naar de zomervakantie en wat was het fijn toen het eindelijk zo ver was.

Die zomervakantie deed haar goed. Zowel psychisch als lichamelijk (ze heeft inmiddels nauwelijks klachten meer). En haar nieuwe klas is echt heel fijn. Er zitten leuke kinderen in, ze heeft met een aantal meiden een leuk groepje en ook het schoolwerk gaat hartstikke goed.

Ze is een paar weken geleden nog een keer naar de psycholoog geweest en omdat die ook vond dat het goed gaat hoeft ze pas in januari weer een keer voor een soort van ‘onderhoudsbeurtje’.

Met voetballen gaat het goed, ze heeft al weer ruim een half jaar een zaterdagochtend baantje (hetzelfde werk als dat haar zus deed: echt zo leuk die champignonbakjes klaarzetten, maar hé, zo leren ze dat geld verdiend moet worden), ze past regelmatig op, spreekt veel af met vriendinnen, doet ook dit jaar weer mee aan de toneelvoorstelling, houdt van de typische muziek waar de jeugd van tegenwoordig nu eenmaal van houdt, maar houdt ook van geweldige pianomuziek en andere ‘bijzondere’ muziek voor een 14-jarige, zingt regelmatig keihard de ‘mooiste’ liedjes, pianoot op z’n tijd een liedje, haalt streken uit met Suske waarmee ze alles kan doen, experimenteert met make-up (wel een beetje teveel naar mijn zin), is af en toe heerlijk aan het puberen, maar is het grootste deel van de tijd vooral heel gezellig om erbij te hebben.

Het gaat, kortom: en daar ben ik zo ontieglijk blij mee!

25 gedachten over “Hoe gaat het eigenlijk met De Scholier?

  1. Fijn om te lezen! En ook: oef, wat een opluchting dat die klas van het tweede jaar uit elkaar gehaald is en die derde klas zoveel leuker is! Is dat toevallig gebeurd doordat leerlingen andere richtingen uitkozen of heeft de school daar bewust in ingegrepen?

    • Hier heeft de school actief op ingegrepen. Gelukkig. Wij hebben ook zo ongeveer geëist dat onze dochter uit deze groepsdynamiek gehaald werd. Er was volgens mijn geen andere optie dan de hele klas uit elkaar te halen.

  2. Ze is gewoon ongewoon jullie eigen buitengewoon bijzonder Scholier. Zelfs ik begin me plaatsvervangend trots op haar te voelen. Zo fijn dat het goed met haar gaat. Het werd ook tijd dat het op school wel eens leuk werd!
    Lieve groet

  3. Wàt fijn! En wat goed dat er met de klaswisseling een hele nieuwe klas en dynamiek zijn ontstaan. Je moet er toch niet aan denken dat dit jaar in jaar uit in de kern hetzelfde blijft. Had ik al gezegd dat ik het zo fijn vind…?

  4. Dat is geweldig. En zo verdiend want het is een meisje met een gouden hartje blijkt uit al je verhalen. Ben blij dat ze ook een beetje pubert, een gewoon kind met bijzonder kantjes;-)

  5. Wat geweldig fijn, vooral voor haar zelf maar ook voor jullie. En ook met ons gaat het net zo goed (of slecht) als met kinderen en kleinkinderen en het is toch heerlijk om een beetje van de zijkant mee te kunnen maken dat het goed met ze gaat. In de herfstvakantie was ze een middag hier, samen met haar nichtje en het is prachtig om ze samen zingend en vrolijk bezig te zien. We genieten daar enorm van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *