Hoe gaat het eigenlijk met De Scholier?

Nou, ik kan GELUKKIG (!!!) niet anders zeggen dan goed. Heel goed. Goed, goed, goed! En daar ben ik (en met mij Mr. T., De Student en uiteraard De Scholier) heel erg blij mee.

De dame zit nu in 3 Havo en haar oude klas is volledig uit elkaar gehaald. Het was een heel bijzondere klas die tweede met een heel bijzondere groepsdynamiek en na wat ik hier bijvoorbeeld schreef zijn er nog een boel onacceptabele dingen gebeurd. We keken de klok dan ook vooruit naar de zomervakantie en wat was het fijn toen het eindelijk zo ver was.

Die zomervakantie deed haar goed. Zowel psychisch als lichamelijk (ze heeft inmiddels nauwelijks klachten meer). En haar nieuwe klas is echt heel fijn. Er zitten leuke kinderen in, ze heeft met een aantal meiden een leuk groepje en ook het schoolwerk gaat hartstikke goed.

Ze is een paar weken geleden nog een keer naar de psycholoog geweest en omdat die ook vond dat het goed gaat hoeft ze pas in januari weer een keer voor een soort van ‘onderhoudsbeurtje’.

Met voetballen gaat het goed, ze heeft al weer ruim een half jaar een zaterdagochtend baantje (hetzelfde werk als dat haar zus deed: echt zo leuk die champignonbakjes klaarzetten, maar hé, zo leren ze dat geld verdiend moet worden), ze past regelmatig op, spreekt veel af met vriendinnen, doet ook dit jaar weer mee aan de toneelvoorstelling, houdt van de typische muziek waar de jeugd van tegenwoordig nu eenmaal van houdt, maar houdt ook van geweldige pianomuziek en andere ‘bijzondere’ muziek voor een 14-jarige, zingt regelmatig keihard de ‘mooiste’ liedjes, pianoot op z’n tijd een liedje, haalt streken uit met Suske waarmee ze alles kan doen, experimenteert met make-up (wel een beetje teveel naar mijn zin), is af en toe heerlijk aan het puberen, maar is het grootste deel van de tijd vooral heel gezellig om erbij te hebben.

Het gaat, kortom: en daar ben ik zo ontieglijk blij mee!

25 gedachten over “Hoe gaat het eigenlijk met De Scholier?

 1. Fijn om te lezen! En ook: oef, wat een opluchting dat die klas van het tweede jaar uit elkaar gehaald is en die derde klas zoveel leuker is! Is dat toevallig gebeurd doordat leerlingen andere richtingen uitkozen of heeft de school daar bewust in ingegrepen?

  • Hier heeft de school actief op ingegrepen. Gelukkig. Wij hebben ook zo ongeveer geëist dat onze dochter uit deze groepsdynamiek gehaald werd. Er was volgens mijn geen andere optie dan de hele klas uit elkaar te halen.

 2. Wat fijn dat het weer beter gaat en dat die klas opnieuw is ingedeeld. Ook fijn voor jou als moeder, want als je kind het moeilijk heeft lijd je toch automatisch mee…

 3. Ze is gewoon ongewoon jullie eigen buitengewoon bijzonder Scholier. Zelfs ik begin me plaatsvervangend trots op haar te voelen. Zo fijn dat het goed met haar gaat. Het werd ook tijd dat het op school wel eens leuk werd!
  Lieve groet

 4. Wàt fijn! En wat goed dat er met de klaswisseling een hele nieuwe klas en dynamiek zijn ontstaan. Je moet er toch niet aan denken dat dit jaar in jaar uit in de kern hetzelfde blijft. Had ik al gezegd dat ik het zo fijn vind…?

 5. Dat is geweldig. En zo verdiend want het is een meisje met een gouden hartje blijkt uit al je verhalen. Ben blij dat ze ook een beetje pubert, een gewoon kind met bijzonder kantjes;-)

 6. Als het met de kinderen goed gaat, gaat het met moeders ook goed.
  FIjn te lezen dat haar wat voor de wind gaat. Werd ook wel eens tijd.

 7. Wat ontzettend fijn dat het zo goed gaat. Ik snap helemaal dat je daar ontieglijk blij mee bent!

 8. Dat is nog eens fijn om te lezen! Wat meisjes van die leeftijd elkaar allemaal aan kunnen doen ook, Bleh. Gelukkig gaat het goed, goed, goed! Wat goed om te lezen :)

 9. Wat geweldig fijn, vooral voor haar zelf maar ook voor jullie. En ook met ons gaat het net zo goed (of slecht) als met kinderen en kleinkinderen en het is toch heerlijk om een beetje van de zijkant mee te kunnen maken dat het goed met ze gaat. In de herfstvakantie was ze een middag hier, samen met haar nichtje en het is prachtig om ze samen zingend en vrolijk bezig te zien. We genieten daar enorm van!

Reacties zijn gesloten.